Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pomóżcie wyczarować mi ogród

Pomóżcie wyczarować mi ogród

gierczusia 09:16, 27 lip 2015

O pracowitych dżdżownicach poczytałam i wylukałam ,źe masz red barona ja też właśńe siedzę i myślę nad towarzystwem dla niego..ajjjjjjj..łatwa ta zagwozdka nie jest
Buziole
Ps.o akcji jeż czytałam..wzruszyłam się normalnie
szemusia 10:41, 27 lip 2015

Viola napisał(a)
Co mam,to wklejam

Ale masz ładnego red barona, Violu - ślicznie się wybarwił. U mnie coś nie może nabrać rumieńców, ledwo brzegi lekko poczerwieniały.

Gdzie Ty te chwasty miałaś? Rabatki idelne
Karol99 10:49, 27 lip 2015

Viola napisał(a)
Co mam,to wklejam

Pięknie u Ciebie i kolorowo. Co to za różowe kwiatki?
Viola 13:50, 27 lip 2015

Karol99 napisał(a)

Pięknie u Ciebie i kolorowo. Co to za różowe kwiatki?

Karolu, to są jedne z najpopularniejszych "wiejskich" kwiatków - floksy lub płomyki - obie nazwy funkcjonują zamiennie. Cudowne kwiatki, dość długo kwitną, a pachną do obłędu, mają cudowny zapach. Nie można koło nich przejść obojętnie. I pasują w zasadzie do wszystkiego chyba
Margarete 14:52, 27 lip 2015

Viola napisał(a)
I taki ogólny podgląd na kawałek ogrodu (z podkradzionym krajobrazem)

Pieknie jest....hakuro do obcięcia na pewno od zaraz , a że pozyczony krajopbraz - to co, to własnie fajnie, ja tez u siebie nie miałabym tak ładnie gdyby nie las za moim płotem, a Bogdzia - ma bukowy las i on zdobi jej rh, a Agnieszka z Jurajskiego...... to fajnie że masz z czego skorzystac
Viola 21:02, 27 lip 2015

szemusia napisał(a)

Ale masz ładnego red barona, Violu - ślicznie się wybarwił. U mnie coś nie może nabrać rumieńców, ledwo brzegi lekko poczerwieniały.

Gdzie Ty te chwasty miałaś? Rabatki idelne

Beatko, mój Red Baron to młodziak, w moim ogrodzie od wiosny, wybarwia sie ładnie, nie wiem od czego to zależy, ma tu dobra ziemię i trochę cienia po południu, ziemia jest raczej wilgotna. To mu chyba służy
Viola 21:06, 27 lip 2015

gierczusia napisał(a)
O pracowitych dżdżownicach poczytałam i wylukałam ,źe masz red barona ja też właśńe siedzę i myślę nad towarzystwem dla niego..ajjjjjjj..łatwa ta zagwozdka nie jest
Buziole
Ps.o akcji jeż czytałam..wzruszyłam się normalnie

Elu, u mnie Red Baron na razie w swoim towarzystwie, rośnie w grupie w sumie 5 krzaczków pod żółtym wiązem więc chciałam, żeby całość kontrastowała ze sobą. Na razie i wiąz i Red Baron są małe więc i efektu nie ma. Ale Red Baron wygląda dobrze ze wszystkim, z Tujami Aurea Nana, z innymi trawkami, szczególnie żółtymi, nawet widziałam kompozycję z różą Chopin. Wszystko mi się podoba
Viola 21:10, 27 lip 2015

Margarete napisał(a)

Pieknie jest....hakuro do obcięcia na pewno od zaraz , a że pozyczony krajopbraz - to co, to własnie fajnie, ja tez u siebie nie miałabym tak ładnie gdyby nie las za moim płotem, a Bogdzia - ma bukowy las i on zdobi jej rh, a Agnieszka z Jurajskiego...... to fajnie że masz z czego skorzystac

Hakuro jedna już dzisiaj była u fryzjera Dwie pozostałe odłożyłam na jutro bo z rozpędu przycięłam co się dało - bukszpany, tawułę i trzmielinę i już później nie dałam rady na te hakurowe gałęzie
Viola 17:05, 28 lip 2015

Pięknie rośnie kanna w towarzystwie pęcherznicy Luteus, jeszcze trochę i zakwitnie
Viola 17:09, 28 lip 2015

Wisienkami już się chwaliłam Ciągle nie posadzone Ale mojej tujowej kulki samoróbki jeszcze chyba nie widzieliście. Na razie stoi od północnej strony, żeby zbyt szybko nie wysychała, podsadziłam ją trzmielinką Jest jeszcze mała bo uciachana z brzydkiej tuji wiosną, ale już widzę, że się zagęszcza