Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:40, 17 cze 2015

Do góry
Geoff Hamilton Austina - jest piękny, jak nie pada i jak nie grzeje mocno słońce. W innych przypadkach - leży, nie otwierając się zasycha/gnije, albo się przypala...

Wisley 2008 też Austina - malutki na razie krzaczek, sadzony z gołym korzeniem w marcu - już kwitnie.

Polarstern Tantau - wielkie białe kwiaty z zielonkawym odcieniem, ale krzaczek trochę niesforny na razie - wypuścił jedną długaśną łodygę i tak se wygląda:

Summer Memories Kordesa:

Mme Figaro Delbarda - całkiem przyjemna, choć mało znana, róża:

Chantal Thomass Guillota: okazała się być jak na razie okrywową (później pokażę krzaczek) - z trudem zrobiłam zdjęcie kwiatka (leżeliśmy z nim razem na ziemi ):

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 23:37, 17 cze 2015

Do góry
Czekam na deszcz...

W moim małym ogródeczku - Dorota 23:32, 17 cze 2015

Do góry
Dorotko, kwiatuch dla Ciebie 200 str.

Ogród z tatarakiem w tle 23:31, 17 cze 2015

Do góry
katarzynkak napisał(a)
Wrzucam pare zdjęć ogrodu, zwłaszcza cudnych róż, które zakwitły.

Kasiu, dziękuję za nazwy róż. Będę potrzebowała pnącą w przyszłym roku. Może się skuszę
Mam pytanie o obrzeże. Jak masz zrobione półkole? Docinaliście, czy może są takie co dają owal?
Potrzebuję u mnie koło i krawężnik/obrzeże.
Pozdrawiam
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 23:30, 17 cze 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)

Oj szkoda, że się nie wybierasz, chociaż u mnie ciągle pod znakiem zapytania ten wyjazd też.
Po dokładnym obejrzeniu stip stwierdzam, że moje jednak w ostatnim tygodniu urosły, ale w sensie nabierania grubości nie wysokości, także może i efekt zrobią jeszcze
Nie wiem na ile zdjęcia pokażą ich wielkości, ale prezentują się tak.

moje stipy te z donic na tarasie chyba podobne do twoich ale te z gruntu to porażka może się pobiera bo dość szybko przerastają
Ogród Eli 23:24, 17 cze 2015

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
Gosia, Ola, Iwona, Renia, Kasia dzięki, że do mnie zaglądacie ostatnio nie wyrabiam na moich zakrętach
ale bez zbędnego marudzenia wrzucam zaległe i obecne fotki kolejność zdjęć bez ładu... wybaczcie

Ja tez chce na takie pgnisko
Śliczne fotki wszystkie
Jestem w polu 23:20, 17 cze 2015

Do góry
Czy ktoś może mi powiedzieć, czego brak mojej wierzbie?

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 23:17, 17 cze 2015

Do góry
Od strony przejścia do siostry

Przy źródełku dosadziłam róże ale facet ze szkółki sprzedał mi jakieś lipne... marnie ulistnione

Kosolkowa Pasja 23:14, 17 cze 2015

Do góry
kosolka napisał(a)
Niebieskie czosnki się otwierają

Niezła ciekawostka
Ogródek Niny 23:13, 17 cze 2015

Do góry
Róże okrywowe rozrastają się szeroko i na różną wysokość, zostaw im sporo miejsca bo po roku już są spore. A lawenda choć ma zapachem odstraszać mszyce to zabiera różom energię, chyba w Mai to było.
moja okrywowa po roku

średnica jakiś metr
Mój jest ten kawałek ogrodu 23:11, 17 cze 2015

Do góry
Róże. W końcu.
Crocus "budyniowy"

Artemis o waniliowym kolorze kwiatów

Pastelle lekko opóźniona

I vertigo powoli się ujawnia w donicy.

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 23:11, 17 cze 2015

Do góry
Catalpy idą precz będzie coś innego bo już nie mam sił na nie. Albo połamane przez wiatr, albo liście roztrzaskane przez deszcz. I teraz dopiero liście wychodzą.... wrrrr.....

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:10, 17 cze 2015

Do góry
Marzenko dla Ciebie reszta zdjęć od Kapiasa, nawet zrobiłem jedno niewielkiego krzaczka, było ich kilka obok siebie, kolor chyba wyszedł bardzo realistycznie

W sumie to już same krzaczki róż już mnie bardzo cieszą, teraz spaceruje i zastanawiam się jakie byliny do nich dodać bo nawet łądne miejsca na nie się zrobiły po posadzeniu wszystkich planowanych róż. Heidi na razie musi poczekać bo miejsca więcej nie wygospodarowałem 11 róż to i tak dużo jak na początkującego

Dzisiaj udało mi się ciachnąć 25 kul i stożków oraz jeden żywopłocik. Najlepsze jest to, że plecy tylko troszkę bolą, ale najbardziej nogi, strasznie musiałem się nagimnastykować. Cieszę się, że tyle udało się zrobić bo pogoda była dzisiaj perfekcyjna na cięcie

Reniu mam jeszcze tydzień akurat się wyrobię z wszystkimi porządkami, po dzisiejszym dniu już kilka miejsc nie straszy długą trawą wrastającą w rośliny, kostkę itd
W kamiennym kręgu od początku 23:09, 17 cze 2015

Do góry
GorAna napisał(a)
Pierwsze koszenie już wykonane, są jeszcze puste place do dosiania, albo poczekania, żeby nasionka sie zlitowały i wzeszły.....ale tło już widać

Pełen zachwyt

edit: fajna przygoda z tym rojem pszczół
Ogród u stóp klasztoru cz. II 23:08, 17 cze 2015

Do góry
JUSTYNA --Ja ciągle kupuję nowe odmiany mam już 9 odmian .dla mnie najlepszy kwiat na wykończenie rabat .

KINDZIA --- No baaardzo ci dziękuje za uznanie !!!!!!.....OWSIK .....JA ...W OGRODZIE .....
ledwo już chodzę ,tak więc masz to jak w banku że teraz to już będę nie jak owsik tylko jak mucha przed burzą .

MARZENKA ---- pomyłka . jeżówki jeszcze nie kwitną .ale już porządne pąki .ja też zawsze u wrocławianek oglądam moje kwiatki wcześniej.

Robota nas kocha a my ją .
Dwa dni malowanie altany to pikuś przy operacji przenoszenia pergoli z różą .Róża wazy chyba więcej niż pergola .Trzeba było ja przenieść o 90 *.masaaaakra .

Stała pergola równolegle do altany

A stoi teraz w poprzek ,jednak po uśmiechu pana cieśli widać że potrafią ciężko pracować .

Mój jest ten kawałek ogrodu 23:05, 17 cze 2015

Do góry
Podlewamy, bo do automatycznego nawadniania jeszcze daleka droga. Jest bardzo sucho.

Warzywa szaleją

Bukiet z ogródka
Mój ogród 23:01, 17 cze 2015

Do góry
EPODLAS napisał(a)
I jeszcze jedna fotka.
Ta nazywa się ogrodowy busz.

Jaki tam busz! Dzięki złotej smudze światła powstał jeden z piękniejszych obrazów.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:00, 17 cze 2015

Do góry
gratki
Rododendronowy ogród II. 22:59, 17 cze 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Zakwitła mi piwonia od Mariusza, cudna i kolor niesamowity.

i dla kontrastu biała

kwiat zupelnie jak mojej stewartii

Rododendronowy ogród II. 22:57, 17 cze 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Zakwitła mi piwonia od Mariusza, cudna i kolor niesamowity.

i dla kontrastu biała

piękny kolor tej bordowej królowej w ogrodzie mojego taty po kwiatach nie ma śladu, u nas jednak wszystko szybciej dojrzewa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies