Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kosolkowa Pasja 11:42, 17 cze 2015

Do góry
Niebieskie czosnki się otwierają
Ranczo Edy 11:41, 17 cze 2015

Do góry

Ranczo Edy 11:37, 17 cze 2015

Do góry
Pierwsza piwonia - czekam...jeszcze ...posadzona w cieniu także jeszcze poczekam...sobie

Kosolkowa Pasja 11:37, 17 cze 2015

Do góry
Marcury - jedyny czerwony punkt jak na razie w moim ogrodzie (ale w pełni rozkwitu zrobi się ciemnoróżowa):
Ranczo Edy 11:37, 17 cze 2015

Do góry
eda napisał(a)
A to na dobranoc dla wszystkich odwiedzających z życzeniami słodkich snów

Dobrze, że ja tego przed snem nie widziałam
Kosolkowa Pasja 11:35, 17 cze 2015

Do góry
Witam Agatko! W Rozaria kupowałam ten jeden raz, o ile pamiętam to Fairy. Rosną bardzo ładnie. Najbardziej polecam Rozarium, najwięcej kupiłam i bez zastrzeżeń. Jedną pomyłkę zaliczyli - własnie odkryłam. Zamiast jednej piwonii Sarah Bernhardt zakwitła taka:

Edenka zaczyna pękać:

Ranczo Edy 11:33, 17 cze 2015

Do góry

Ranczo Edy 11:32, 17 cze 2015

Do góry

Typografia ogrodu 11:31, 17 cze 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Łał, łał! Super to wygląda! Jeszcze tylko kolorek na lawendzie...
Ranczo Edy 11:30, 17 cze 2015

Do góry
Róże - perypetie dziś

Wiąz holenderski - Ulmus hollandica "Wredei" 11:26, 17 cze 2015

Do góry
Mam wiąza od niedawna, w tym roku wsadzony dopiero. Niepokoją mnie usychające koncówki listków, zauważyłam tez skręcone listki w takie pojemniczki a w nich jakieś robale
Co to moze być?
Kiedyś będzie tu ogród 11:25, 17 cze 2015

Do góry
anka_ napisał(a)

Agatko zakupy zaczęły się przez twoje fotki. Bo cóż widzę, bobrek sobie stoi. Więc zaczęłam dyskusję z panem (zdziwionym troszkę, że tego bobrka znam). Ale z moim towarzystwem uwieszonym u boku skończyła się na tym, że dopiero w domu dopatrzyłam się że bobrek został. Ale jeszcze go upoluję.

Mój eMuś chciał od razu sadzić i był wielce zdziwiony jak zaczęłam mu o łagodzeniu boków itd... I tak roślinki siedzą na razie w wielkiej misce udającej staw.

Ja wszędzie wypłaszczam, gdzie się tylko jeszcze da...i zapomniałam zabrać z placu luczbyki...ha,ha,ha...mając tylko kulę u nogi....jeszcze chcę zdobyć czermień błotną...znasz?
Tarczownicę posadzilam dwa lata temu i już mam jedno kłącze do podziału i do posadzenia nad trzecią dziurą...tak chciałabym, żeby mi nią ta dziura porosła
Jak chcesz ten bobrek to mogę go Ci wysłać, daj namiary na pw
Zielonym do góry... :) 11:19, 17 cze 2015

Do góry
Nawigatorka mam prośbe podałabyś mi tak w przybliżeniu poziomy i wielkości twoich donic? Kurcze jak pokazałam mężowi Twój taras to odrazu usłyszałam "No przecież Ci mówiłem że tak chce". Muszę coś wykombinować ostatecznego. Zamieszczę zdjęcia jak moja skarpa wygląda teraz

Tam gdzie leżą węże to chciałabym zrobić pionową ścianę z wąskimi donicami jak Daniusa zrobiła w Zimozielonym ogrodzie zdjęcie tutaj ściana na której zostaną podwieszone gabiony które będą robić za donice. a z drugiej strony skarpy chciałabym takie murowane donice jak u Ciebie - ale kurde czy nie zawiele tego dobrego? Ja mam strasznie wąską działkę i chciałabym zostawiać maksymalnie dużo miesjca na przejazd w część ogrodową.
Stwierdziłam że taras chcę zrobic duży, bo my mamy duże rodziny i sporo grono przyjciół
No i bądź babo mądra.
Chciałabym zrobić takie zadaszenie zadaszenie no i ... mam już dość. A mąż nalega - musze zamówić siatkę na gabiony.
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 11:13, 17 cze 2015

Do góry
Aneta1309 napisał(a)

Na spotkanie niestety nie pojadę bo wyjazd mam już dawno w tym czasie zaplanowany
Część swoich stip posadziłam w donicach na tarsie razem z białymi pelargoniami bo bakopa, którą miałam w poprzednich latach jednak trochę śmieciła z trawami ma być wygodniej.
Trawy w donicach fajnie rosną ale te w gruncie to już marnie i dlatego pytam bo jakoś nie chce mi się wierzyć żeby w tym sezonie zdążyły zaistnieć na rabatach.

Oj szkoda, że się nie wybierasz, chociaż u mnie ciągle pod znakiem zapytania ten wyjazd też.
Po dokładnym obejrzeniu stip stwierdzam, że moje jednak w ostatnim tygodniu urosły, ale w sensie nabierania grubości nie wysokości, także może i efekt zrobią jeszcze
Nie wiem na ile zdjęcia pokażą ich wielkości, ale prezentują się tak.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:12, 17 cze 2015

Do góry
Jednak nie wiem czy tu sie jeszcze cos zmieści ...

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:10, 17 cze 2015

Do góry
tutaj jest nawiązanie do różu

Kosolkowa Pasja 11:02, 17 cze 2015

Do góry
kosolka napisał(a)
Pączuszek na maleńkiej Edence

Znalazłam paczuszek Edenki , pokaż jak się otworzy
Ogród na glinie 10:56, 17 cze 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
kupiłam rozplenicę Hameln, by ją posadzić pośrodku tego capelka, ma zasłonić skrzynie warzywne w widoku z tarasu

no i teraz chciałam coś jeszcze dosadzić, ale za dużo mam tego różowego dobra
nie zmieści się wszystko
z czego mam zrezygnować?

po lewej stronie jest sedum, za nim różowa jeżówka
z przodu stoi kilka różowych wrzośców mojej produkcji
po prawej w pomarańczowej donicy różowy krwawnik, przed nim 2 ciemne żurawki

I teraz albo posadzę samy byliny bez rozplenicy.
Albo rozplenicę i co do niej?
Bo ona wszystko pożre...
Wokół studni będzie ścieżka z płyt kamiennych.
Chyba dalej byliny będą mieszkać w donicach.

Tutaj to nie jest łatwe zadanie. A może tylko rozplenice + sedum. To razem super wygląda. Albo rozplenice, sedum i te żółte tawuły, co Ci się zostały. Kurcze- tego układu, co jest teraz, nie mogę sobie wyobrazić, roślinki są malutkie jeszcze. Ale pewnie jest ładny
p.s. Moja rozplenice w drugim roku po posadzeniu wygląda równie dziwnie, co ta twoja kupiona. Ale z kupionych 4 mam chyba ze 12 teraz
Ogród na glinie 10:52, 17 cze 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
Rabata sosenkowo-lawendowa.
Powiedzcie mi jeszcze. Co mam posadzić pod sosenką.
Dokupiłam sosenkę, do kompletu. Będę docinać w kulki.
Myślałam pierwotnie, że jakąś turzycę tam dosadzę.

nawet łubin się do przymiarek ustawił

Ale może poprostu posadzę tylko sosenkę i będę te przy gruncie ciąć na mniejszą i większą kulkę. Co myślicie?

A ja bym trawkę jasną dorzuciła do sosenek. Ale jeśli lubisz żwirkowe rabaty, to bez jest ok też. Ładne sosenki
Rozpoznawanie chorób i szkodników 10:51, 17 cze 2015

Do góry
Po powrocie z wakacji zauważyłem, że moje choinki są w okropnym stanie. Nie potrafię sam zdiagnozować co im dolega. Są to świerki srebrne, przynajmniej tak mi się wydaje, gdyż jestem nowicjuszem. Co ciekawe w w całej miejscowości i okolicach można spotkać takie świerki wyschnięte już do końca. Czy z moimi da się jeszcze coś zrobić? szczególnie zależy mi na tym dużym, który nie jest jeszcze w tak tragicznym stanie.

No i ostatni przypadek to też choinka, której schnie tylko środek, ale niestety na razie z moją wiedzą nie potrafię sam zdiagnozować choroby.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies