Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

zbigniew_gazda 09:51, 26 lip 2015

Kanciki boskie Mirella. A i widziałem bylinową rabatę. Przemyśl sobie jakie rośliny posadzić aby cały sezon coś kwitło. U mnie są: lawenda, hortensje bobo, zebrinus, jeżówki, perukowiec, piwonie, żurawki, trzmielina, rozchodnik okazały. Lawenda jest w cieniu i przesadzę na słoneczko a w jej miejsce posadzę z doniczek hortensje ogrodowe. Jak widzisz ogrodnik ciągle przesadza bo warunki naturalne korygują nasze pomysły i chciejstwa.

Paluch wygojony, byłem u kontroli u chirurga i stwierdził że wygoiło się jak na przysłowiowym psie. Jeszcze paznokieć musi odrosnąć (już 2 mm jest nowego he he he).
Zdrowie i możliwość aktywnego życia jest największym skarbem na tym naszym padole.
AlKa 10:11, 26 lip 2015

MirellaB napisał(a)

Hortensja ogrodowa

Kwiat pięć razy jak moja dłoń, nigdy takich wielkich nie miałam

Fantastyczna hortensja
amelia_b 11:12, 26 lip 2015

MirellaB napisał(a)
Moja wielka Budleja w pochmurny dzień

Ale olbrzym a ile ona ma lat? Ja dopiero w tym roku kupiłam i moja ma biedne 3 pędy
ewa004 12:47, 26 lip 2015

Ja rozchodniki rozmnożyłam wiosną ,jak wyszły z ziemi
Wykopałam ,podzieliłam na kilkadziesiąt sadzonek i z jednej która dostałam mam już dwa duże szpalery .
Teraz mam nową odmianę ,jak ja zobaczyłam u Sylwii to wiedziałam że muszę ją mieć
Teraz będę te rozmnażać
polinka 12:49, 26 lip 2015

Mirellka trawnik pierwsza klasa, zachwycam się nim za każdym razem jak wstawisz zdjęcia. Budleja dzięki przycięciu piękna i gęsta
wiunia 23:23, 26 lip 2015

Mirella po raz kolejny zachwycam się budleją nie mówiąc o kancikach (pierwsza klasa!!!) ciekawa jestem rabaty kwiatowej
zabaewa 00:24, 27 lip 2015

Mirelko - też się piszę na sadzonki budlei u Ciebie. Cudowne je masz
Warmia 22:46, 27 lip 2015

Mirellko brykaj do mnie, bo wstawiłam zdjęcia z wyjazdu. Gdzie Ty się podziewasz. To mnie miało nie być na forum.
MirellaB 16:35, 28 lip 2015

zbigniew_gazda napisał(a)
Śliczne róże a hortensji ogrodowych szczerze zazdroszczę. Z doniczek pójdą do ziemi na stówę. Co będzie to będzie.

Zbyszku hortensje mnie zaskoczyły jak pięknie w tym roku kwitną. To jest ich drugi sezon w nowym miejscu i myślę, że bardzo im tu dobrze
MirellaB 16:36, 28 lip 2015

Karol99 napisał(a)
Ale kolorowo. Pięknie. Kanciki dopieszczone.

Dziękuję Karol. Widzisz jak z kancikami estetyczne wygląda - czekam na kanciki u Ciebie