Dziewczyny, udzielił mi się Wasz entuzjazm .
ŚŚ już w ziemi, a przy okazji posadziłam seslerie. Tym sposobem nam zero doniczek i nie muszę pamiętać, żeby je podlewać .
Zrobiłam zdjęcia, ale słabo widać. No nic, wrzucam, żeby potem można było zrobić biforaftera .
EDIT: To jest ta rabata latem i na czerwono miejsce, gdzie jest ŚŚ. Jedna trzmielina zmieniła miejscówkę
Ja też mam ciemierniki może ze 3 lata te pierwsze.
A te drugie ( ciemne kolorki ) to 2 rok. I pierwszy raz mi kwitną
Dziękuję za te informacje. Skorupki z jajek już im podsypuję.
Oj szkoda, że ci cebulowe bażanty kradną. ech te ptaki
O i ty masz mokro. Ech ciepła trzeba i aby parę dni nic nie padało.
Zimno ale forsycja kwitnie :
A to moja kobea w domku
Słyszałam ,że uszczykuje się wierzchołek aby lepiej się rozrastała.
Czy to prawda ? Czy macie jakieś doświadczenia z kobea ??
Ano mokro, miejscami jak chodzę to muszę mijać gąbkowe tereny .
Trochę woda na tych rabatach wsiąkła.
Tam dalej na trawniku są jeszcze place ze stojącą wodą.
Ciemierników mam kilka dopiero. Młode, jeszcze kęp nie zbudowały.
Mnie też one zachwycają . Cudne rośliny, cudne kwiaty
Cytuje byś nie usunęła.
Bardzo ładna jest ta tymotka. I bardzo chciałabym ją mieć właśnie przez te kłosy i czerwone pędy jesienią. To musi ciekawie wyglądać. Poza tym można ją suszyć i bukiety pięknie wyglądają w wazonie.
Same zalety
Pod samym oknem jest Limelight, a po jej bokach albo Polar Bear albo Unique. Ściana ma 8 m. Odstęp między nimi to ok. 1,5 m. To rabata po zachodniej stronie budynku. Słońce jest tam dopiero ok. 15. Wokół nich rosną zwykłe jarzmianki, hosty, ciemierniki i tiarelle.
Fiołki sieją się jak chwasty raz zaproszone do ogrodu zostają na zawsze. Ja je bardzo lubię, jak to mówią "mała rzecz, a cieszy".
Czasem jedziemy z mężem popatrzeć na zachód słońca, ja uwielbiam kolory zachodzącego słońca.
Piórkówka 'Cassian' bardzo elegancka
Tymotkę Boehmera mam w ogrodzie od kilku lat. Bardzo ją lubię za te wysokie pędy z gęstymi cienkimi szczoteczkami na końcach za to bujanie się na wietrze Dokupiłam jesienią jeszcze 3, a tę moją staruszkę będę dzielić.
Chyba ma ją w ofercie Martyna (www. roślinoholicy.pl) To moja w czerwcu, a zdjęcie usunę jak obejrzysz