ogrodoweimpresjejolki
21:23, 28 lis 2012
Przepięknie jest, a raczej było, ale strasznie miło mi się ogląda
Raczej świece nie będą czerwone, ale przymiarke zrobiłam
![]()
![]()
Pokażę swoje nowe doniczki, są bardzo bogate, może nawet za bardzo, ale ja lubię czasem takie przewrotne detale w ogrodzie.
![]()
Wynalazłam takie kwiaty, mus je wykorzystać
![]()
![]()
Raczej świece nie będą czerwone, ale przymiarke zrobiłam
![]()
![]()
![]()
Też wezmę swój pistolet do klejenia - zapas kleju też
Bombki i inne ozdoby też biorę ze sobą - wezmę też jakieś inne stare ozdoby co mi się nie przydadzą, a Wam może tak
Witaj, jakże podoba mi się bujność i niesztampowość Twojego azylu
pięknie! Szczególnie spodobały mi się Twoje tamaryszki, świetnie wyprowadzone. Ja kupiłam w ubiegłym roku taki malutki, wiotkie gałązeczki. zaplotłam je i sróbuję poprowadzić tak jak Tym, żeby były drzewka a nie takie rozłożyste krzewy. Gratuluję!
Co do reflektorków, ku którym się skłaniasz - usytuowanie kabli dla nich konkretnie jest nieprawidłowe, reflektorki montuje się pod roslinami, między głazami i trawami, pod drzewami. Reflektorki poustawiane w trawniku w różne strony nie będą profesjonalnie wyglądały.
Oświetlenie w ogrodzie ma za zadanie wydobyć urodę roślin a nie w samo w sobie być ozdobą. Dyskretnie podkreślać kontury, kształty. W zasadzie lampy nie powinny być widoczne.
Druga funkcja oświetlenia to względy bezpieczeństwa - podkreślać murki, schody, uskoki terenu, oświetlać przejścia i altany. Wtedy mogą być widoczne.
Poczytaj tutaj
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/123-oswietlenie-ogrodu/photos