Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku...

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku...

Urszulla 09:59, 28 lis 2012

Metamorfozę obejrzałam i jest niesamowita. O piwoniach rozmawiacie....ja też dołączam bo je uwielbiam.
I wspaniałą ławeczkę zobaczyłam z irysami......to niedawno wystawiona?
vita 17:42, 28 lis 2012

barbara_krajewska napisał(a)
A ja mam pytanie, czy donice, w których rosną Twoje agapanty są tak wysokie, czy to tylko osłonki?
Kupiłam w tym roku białego ale nie zakwitł, ba! można powiedzieć, że się nawet za bardzo nie wysilił, niewiele mu liści przybyło. Natomiast niebieski, którego mam od zeszłego roku też się kwiatostanem nie pochwalił chociaz wcześniej kwitł. Od maja stały na dworze w zadołowanych doniczkach. I teraz tak myślę, że nie powinnam była ich dołować?

Basiu, to tylko osłonki. Agapanty uprawiam w bardzo 'ciasnych' doniczkach, a w sezonie wstawiam je do specjalnie przygotowanych donic (obmyśliłam bardzo prostą i wygodną metodę). Po kilku latach uprawy i starań o to aby zakwitły, coś muszę zmienić. Mam wrażenie, że drobnieją i zastanawiam się, czy po zimowaniu nie wysadzać ich zwyczajnie do gruntu. Po kwitnieniu zaś z powrotem do donic.
zaczarowanaa 18:13, 28 lis 2012

Witaj, piekny ten Twoj ogrod pozdrawiam
eliza3 18:25, 28 lis 2012

Z dużą przyjemnością zajrzałam znowu do Ciebie. Dwa zdjęcia zrobiły na mnie wrażenie... dopiero na zdjęciach widać jak ogród się zmienia. Warto je robić i dokumentować zmiany.
Pozdrawiam
vita 18:46, 28 lis 2012

Dziękuję za odwiedziny Postaram się dzisiaj trochę pobyć na forum, zaległości mi się narobiło!

Grembosiu, tą wypowiedzią sprawiłaś mi wielką przyjemność.

grembosia napisał(a)
Jest coś zjawiskowego w Twoim ogrodzie, niby zwykłe rośliny, ale niesamowicie rozplanowane. Niby prosta ścieżka, ale tyle się wokół dzieje, zakamarki, pokoiki. Tutaj cegła, tu ławeczka z zegarem, gdzieś rzeźba. Tak skomponowany ogród to musi być dzieło bardzo zmysłowej, romantycznej osóbki.

Przejrzałam na szybko swoje ogromne i nieuporządkowane archiwum zdjęciowe i...nie znalazłam ani jednego zdjęcia przedogródka!

Jak wspominałam, nie bardzo się tym fragmentem zajmuję. Wysypałam dużo białego żwiru, posadziłam iglaki i juki i na razie tyle.

popcorn 18:49, 28 lis 2012

Widok z okna też fajny Też jestem ciekawa przedogródka
A masz może fotkę z widokiem na "pokoiki" w ogródku z lotu ptaka? Coś jak "przed", ale w wersji "po"? Ciekawa jestem rozkładu, bo tyle zakamarków że się ciężko połapać, zwłaszcza ze zdjęć..

pozdrawiam
vita 19:17, 28 lis 2012

popcarol napisał(a)
A masz może fotkę z widokiem na "pokoiki" w ogródku z lotu ptaka? Coś jak "przed", ale w wersji "po"?

Z lotu ptaka to mam tylko niezbyt wyraźny rysunek, ale przy odrobinie dociekliwości można sie w nim połapać.
I to rondo z cyprysikiem
II miejsce z ławką i zegarem słonecznym
III duży trawnik z krzesełkami i obeliskiem, pod brzozą
IV miejsce przy tarasie z rzygaczem
V kawałek miejsca gospodarczego, zamkniętego z jednej strony pergolą, z drugiej murem z furtką i grillem
VI nowa przestrzeń, częściowo obsadzona, od września stoi na niej drewniany domek
VII przedogródek i podjazd
ścieżka zaczyna się od kółeczka z lewej, biegnie pomiędzy czterema słupkami, przez taras, pergolę i furtkę w murze a kończy się na tej zielonej plamce.

Gardenarium 19:19, 28 lis 2012

Mam identyczny kształt działki, tylko w miniaturze.

Instagram Ogrodowiska
vita 19:36, 28 lis 2012

Wlałabym miniaturę, Danusiu Z trudem panuję już nad swoją przestrzenią ogrodową.
Gardenarium 19:39, 28 lis 2012

Mnie się podobają ogrody podzielone na pokoje (arts&crafts), zamieniłabym się na działki ale puste Masz ładny podział.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies