Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku...

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku...

nieszka 19:40, 28 lis 2012

No i stała się jasność.
Teraz jak oglądam zdjęcia to już czuje się mocniej stąpająca po Twoim ogrodzie A tak to się zawsze gubiłam w jakimś pokoju
Gardenarium 19:43, 28 lis 2012

Zobacz tutaj, kliknij na projekt

http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-nie-tylko-bukszpanowy

Instagram Ogrodowiska
vita 20:06, 28 lis 2012

Agnieszko, to bardzo się cieszę
Danusiu, kształ działek podobny, ale na tym podobieństwa się kończą, hi hi.
Nie wiem czy ktrórykolwiek projektant (ja nim oczywiście nie jestem) zaryzykowałby puszczenie przez długi, trókątny ogród, jednej ścieżki? Raczej nie. Nie da się cofnąć czasu, a na poprawianie trzeba zbyt dużo energii i funduszy.
Mam do korekty kilka fragmentów, bo teraz widzę błędy, ale to nastąpi w czasie przyszłym, bliżej nieokreślonym. Dzięki za link, fajnie jest popatrzeć sobie na koncepcje i szczegóły dobrze zaprojektowanego ogrodu.
vita 20:10, 28 lis 2012

Lena napisał(a)
To było zawsze moje marzenie - jeszcze niespełnione - pozostają mi ..rolki

Lenka, na rolkach trzeba więcej umiejętności niż siedząc za motocyklistą. Ale nie powiem, przyjemność wielka
Magda70 20:17, 28 lis 2012

Jejku, naoglądam się tych pięknych ogrodów i załapuję doła...
To taki Zaczarowany Tajemniczy Ogród
vita 20:18, 28 lis 2012

grembosia napisał(a)
No to ja już starucha jestem 45

No to sobie, dziewczyny pogadałyśmy. Ja miałam prawie tyle, jak żywopłot sadziłam!
Zauważcie, że nie narzekam
vita 20:23, 28 lis 2012

Magda70 napisał(a)
Jejku, naoglądam się tych pięknych ogrodów i załapuję doła...
To taki Zaczarowany Tajemniczy Ogród

Witaj Magda, doła też załapuję (i to bardzo często), chociaż niektórzy piszą, że mam zaczarowany i tajemniczy ogród. To chyba kwestia oswojenia się. Dzięki. Pozdrawiam
aga_k 20:24, 28 lis 2012

vita napisał(a)

A masz może fotkę z widokiem na "pokoiki" w ogródku z lotu ptaka? Coś jak "przed", ale w wersji "po"?

Z lotu ptaka to mam tylko niezbyt wyraźny rysunek, ale przy odrobinie dociekliwości można sie w nim połapać.
I to rondo z cyprysikiem
II miejsce z ławką i zegarem słonecznym
III duży trawnik z krzesełkami i obeliskiem, pod brzozą
IV miejsce przy tarasie z rzygaczem
V kawałek miejsca gospodarczego, zamkniętego z jednej strony pergolą, z drugiej murem z furtką i grillem
VI nowa przestrzeń, częściowo obsadzona, od września stoi na niej drewniany domek
VII przedogródek i podjazd
ścieżka zaczyna się od kółeczka z lewej, biegnie pomiędzy czterema słupkami, przez taras, pergolę i furtkę w murze a kończy się na tej zielonej plamce.

fajnie, że dodałaś ten rysunek jakoś brakowało mi wyobraźni ale teraz już wiadomo gdzie i co mam dokładnie taki sam kształt działki jak Ty i Danusia Pozdrawiam
Pszczelarnia 20:29, 28 lis 2012

45+12=57 czy 45+8=53?

Vito, miło się z Tobą rozmawia, Ciebie czyta i słucha.
Ogród Twój jest wyjątkowy. A ta ścieżka choć na wylot i przestrzał prowadzi jak po sznurku, pozwala nam odkrywać coś nowego. Tyle miłych dla oka roślin i szczegółów.
Zdumiewa mnie ciekawi, jak wpadłaś na pomysł wnętrz ogrodowych kiedyś tam?
popcorn 20:29, 28 lis 2012

No to mam - z grubsza - jasność Dzięki
muszę zerknąć czy w nowej części już coś zaplanowałaś - sielski ogródek obok domku?
Cykniesz przedogródek kiedyś? Zaintrygowałaś żwirkiem...

pozdrawiam!