Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 14:24, 07 cze 2015

Do góry
Edenka i okołoedenkowe widoki.

Udanej niedzieli wszystkim
Typografia ogrodu 14:20, 07 cze 2015

Do góry
Świetnie Ci to wyszło. Bardzo mi się podoba. Zobazcyłam też antracytowe okna. Mam zamiar też wstawić w tym kolorze. Moja róża Novalis nie ma jeszcze tak wyrazistych pąków. Pozdrawiam Ewa

Chwasty w trawniku 14:19, 07 cze 2015

Do góry
magdap napisał(a)
Witam, jestem tu nowa, tzn. Ogrodowisko przegladam regularnie anonimowoOdważyłam się napisać ponieważ mam problem z nowym trawnikiem. To coś przypominające trawnik zostało posiane równo 3 tyg. temu. Obecnie jest duzo miejsc łysych, ale najgorsze są chwasty. Jest masę perzu, oset i najgorszy skrzyp. Trawa jest podlewana regularnie(mamy system nawadniajacy). Dodam,że do założenia trawnika(z braku czasu) wzięlismy firmę ogrodniczą. Myśleliśmy, że doczekamy się trawy, a nie chwastowiska. Proszę o poradę co mamy teraz zrobić (jutro z firmy przychodza i bedziemy rozmawiac co dalej), czy kazać im na nowo posiac trawę? Dodam, że posiali trawę uniwersalną, była też nawieziona ziemia (tą co mam na dziełce to glina) u mnie na całym terenie jest bardzo duze nasłonecznienie. Aha, oni mają pomysł, żeby to spryskać, ale jak się orietuję na skrzyp muszą uzyć czegoś silnego, czy to nie wypali całkiem tej marnej trawy?

Jeśli w grę wchodzi spór z firmą to ja nie zabieram głosu bo nie chcę być tutaj sędzią w sprawie.
Udzielę porady po wszystkim co zrobic i jak naprawić ten stan i co jest źle.
Życie w wiejskim ogrodzie 14:18, 07 cze 2015

Do góry
Agatek napisał(a)
Pięknie
a można prosić o zdjęcia z żurawką "marmoladką" mam taką i nie mam pomysłu z czym ją połączyć

Ewa_w_ogrodzie napisał(a)

Dołączam się do prośby, też chętnie podpatrzę

Dziewczyny u mnie marmoladka rośnie obok lawendy Nie wiem czy to jest dobre połączenie ? Mi się podoba ....a Wy same oceńcie ...

Typografia ogrodu 14:16, 07 cze 2015

Do góry
I życzę miłego popołudnia

Moja bajka 14:16, 07 cze 2015

Do góry
Rosną sobie hortki Limelight z odkładów . Będzie ich ok 6 szt

to będzie niezła smoczyca chyba

a to Limelight z odkładów robionych w zeszłym roku. To zdjęcie w kwietniu po "przecięciu pępowiny'

A to zdjęcie z wczoraj
Typografia ogrodu 14:14, 07 cze 2015

Do góry
Doradźcie proszę - mam szpaler grabów fastigiata, któym chciałam zrobic podłuzne skarpety z traw - chciała by były limonkowe i padło na milium aureum, które w tym miejscu się nie sprawdza (za słonecznie i za sucho). Szukam do nich zastepstwa.

Trawy miałybybyś raczej kępowe, juz z koniecznego limonkowego koloru się wyleczyłam, jakieś takie ruchliwe, najlepiej zimozielone. Stanowisko dość sloneczne i przeciętnie mokre. Myślałam tez o carex 'gold fouintaine' ale obawiam się czy nie będą zbyt kapryśne. chciałabym mieć tam trawkowy busz na 1 metr szerokości. Dziś wygląda to tak.

Ogród na piasku i z wielkim murem 14:10, 07 cze 2015

Do góry
Ostatnie tchnienie maków

Życie w wiejskim ogrodzie 14:09, 07 cze 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ależ pięknie i słonko w pełni, co tam posadziłeś w tych skrzyneczkach na płocie? U mnie ostróżki jeszcze w pąkach. Pozdrawiam.

Sylwio pomysłów na płotek było bardzo wiele W skrzynkach miała być lawenda francuska ale że jej sporo już w donicach na tarasie więc zdecydowałem się na różowe begonie drobnokwiatowe w towarzystwie komarzyc Begonie już kiedyś miałem w skrzynkach i byłem z nich bardzo zadowolony Mam nadzieję że w tym sezonie tez mnie nie zawiedzie

Typografia ogrodu 14:09, 07 cze 2015

Do góry
Pamiętacie rozkręcone skrzynie warzywne - deski dostały nowe wcieklenie - co prawda gdy zobaczyłam domek dla Maksa na Roztoczu to zastanawiałam się czy to pokazać ale co tam - moje dziewczyny bardzo go lubią (braki w dachu nie sa wynikiem braku desek ale wizji córki

Ogród na piasku i z wielkim murem 14:08, 07 cze 2015

Do góry
Róże - nad ich ocaleniem pracuję..śnią mi się opuchlaki..inwazja.. a ja walczę

Połowa działki - czyli mam powoli dość 14:06, 07 cze 2015

Do góry

A tu kulaczki w poneidziałek do wyrównania Tak mnie wkurzyły brabanty że tnę wszystkie co mi zostały
Połowa działki - czyli mam powoli dość 14:05, 07 cze 2015

Do góry
Aniu wczoraj cięłam tujke na spiralkę I zaraz polecę zrobię zdjęcie to zobzczysz ha ha

Miała być spirala I co wyszło ha ha ?????Ale podrośnie I będzie jeszcze zachwycać Ale jak to jest jak za szybko się tnie
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 14:05, 07 cze 2015

Do góry
c.d:

Mały ogród Kasi 14:01, 07 cze 2015

Do góry
nie mam oczka za to mam rybę !
okazja niepowtarzalna tylko 8 zeta za taki okaz
uwaga- tylko dla osób o mocnych nerwach -ostrzegałam lojalnie że lubię kicz

medytuję nad lokalizacją jesiotra(?) w ogrodzie

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 13:58, 07 cze 2015

Do góry
Zabawa z romantycznym filtrem zmiękczającym w aparacie :

Mały ogród Kasi 13:57, 07 cze 2015

Do góry
moje łupy z dzisiejszego wypadku na giełdę staroci kropla pomarańczowego- lantana, ostróżki niespodzianki, carex comans, wilczomlecze
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 13:56, 07 cze 2015
Do góry
jazzy napisał(a)
Beata, Ewa wnerwiona jestem na maxa Może nawet bardziej niż Danusia. Na pewno bardziej! Pełno badziewia mam w trawniku, tzn. w tym co podobno ma być trawnikiem... Jeszcze wczoraj tego nie było, a dziś rano już mnóstwo Wysiało się cholerstwo jakieś...
To o:

szkoda czasu na wyrywanie zaczniesz kosić to znikną a jak nie to kupisz mniszka i popryskasz tylko jak juz trawa bedzie mocna

w tym tygodniu ochłodzenie ma byc i jakies opady to trawa ruszy szybciej.
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 13:55, 07 cze 2015

Do góry
Rench napisał(a)
Dzisiaj mnie zachwyciła Summer Song,muszę ją Wam pokazać,ma przeslicznie upakowane płatki

Też się zachwycam Na upale się zaróżowila i gubi płatki
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 13:54, 07 cze 2015

Do góry
Jestem "Summer song" - aparat nie potrafi oddać mojego koloru, wzrokowo też trudno mnie opisać- taka różowo-czerwona-cegła . Na drugim zdjęciu jest gipsówka:
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies