Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Mala_Mi 10:29, 19 lip 2015

popcorn napisał(a)
Poczytałam, obejrzałam, pięknie masz, Aniu! Te kompozycje! Warzywnik, szklarnia! i Muminek pozdrawiam!

Odpozdrawiam i idę w końcu do tych wiśni... a i ogórki też czekają.. po południu Muminek.. a na forum zleciała już godzina..

To lotosik pokażę.. a co.. warto... piękny

popcorn 10:30, 19 lip 2015

piękny!
Mala_Mi 10:40, 19 lip 2015

popcorn napisał(a)
Ta hortka tutaj pewnie wołałaby o wodę, nie za blisko tego krzewu?
Ale piękna ta duża funkia, kojarzysz odmianę? pozdrawiam, Aniu!

Wołałaby o wodę, o światło... ale ja już nie mam miejsca gdzie ją posadzić Pomysłów mi brakuje i miejsca mi brakuje. W dodatku kartka Zecie się zgubiła co to za odmiana.. trzeba poczekać aż podrośnie by ustalić jak wielkie to będzie.

Ja już z jedną jeżówką się nabiegałam gdzie upchnąć Dlatego będzie cierpieć, ale inaczej nie da się..

Ciągle mówię zapraszam do ogrodu, ale bez roślinek... bo potem mam problem Nikt mi nie wierzy

Hosta być może Great Expectations... ale raczej traktuję je jak NN bo jest wyższa niż opisywane 0,2-0,5m . Moja ma chyba więcej niż 0,5m. Ale faktem jest, jest ładna.

I moje pierwsze hosty jakie posadziłam .. w jednym miejscu już 7 lat i ani razu nie przesadzane

Zeta 10:44, 19 lip 2015

Rany dobrze że mam od Ciebie werbenę....bo słowo werbena na kompoście źle na mnie działa......wczoraj na targu w Zamościu werbena po 20 zł
Mala_Mi 10:48, 19 lip 2015

Zeta napisał(a)
Rany dobrze że mam od Ciebie werbenę....bo słowo werbena na kompoście źle na mnie działa......wczoraj na targu w Zamościu werbena po 20 zł

O w mordę.. trza ja zacząć sprzedawać i produkować To znaczy sama się naprodukuje

Ulubiona trawa Muminka.. jeszcze 2 dni i nic z niej nie będzie.. upodobał sobie ją.. sięga mu po pachy i super tarzanie się w niej i bieganie..bo taka milutka.. Mi to siejuż nie podoba... bo to taki piękny okaz..

Mala_Mi 10:50, 19 lip 2015

Gabrysia_ napisał(a)
Ale wnusio już duży wyrósł
Też zwróciłam uwagę na czystą wodę w basenie,aż zachęca do kąpieli

Jak tu jeszcze posiedzę 5 minut, to mogę zapomnieć, że włożę tam swoje 4 litery..

Pozdrówka Gabrysiu

A to mam w sklaniaku.. gniazdo os Aż boję się tam podchodzić.. Latają w te i we wte non stop... co mam zrobić.. muszę poczytać..
Mala_Mi 10:52, 19 lip 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Aniu u mnie na szczęście kataklizmu nie było. Pokropiło, spadły dwie kostki lodu i koniec. Myślałam podlewać ale wolę to zamiast pogromu

Całe szczęście...

Jako zapchaj dziura puki róże nie urosną posadziłam astry.. z nasionek od Finki.. zasłaniają mi róże... ale.. trudno.. niech róże się starają..
Mala_Mi 10:54, 19 lip 2015

wojtas2101 napisał(a)

Aniu,
Czym je karmisz że takie wielkie, przepięknie.

Niczym nie karmię ... bo nie mam na to czasu... na szczęście ziemię mam zasobną..

I rabatka lipcooooooowa (miało być wolno czytane) od strony płotu

I od frontu

Zeta 10:57, 19 lip 2015

Te nasze mordziaki.....mój też jest zadziorny jak mówię...nie..... To on mówi nununu i dalej to robi ,.....ostatnio ulubione zajęcie wjeżdżanie taczką we wszystkie rośliny.....straaaasznie fajne......no chyba że psy wypuszczone to wtedy wjeżdżam taczką w psy.....tez fajna zabawa......no i co zrobić ...no w pupę dostał....ale pampers amortyzuje hahaha....i tylko się zaśmiał...... Taki to urok dzieci......ale wiadomo babcia zawsze pozwoli...
Pięknie u Ciebie Ania.....ogrom pracy ale teraz odpoczywajcie z mężem...(pozdrawiam).... Bo wiesz że zdrowie najważniejsze....teraz cieszcie się wnuczkiem ( wnuczkami) i korzystajcie z leżaków....pifffko ....miłe widziane
Mala_Mi 11:05, 19 lip 2015

mira napisał(a)
jeszcze róża - piękna ta

pytalaś o różę pod ścianę z mega słońcem

1. może Fairy tam razem yellow fairy - okrywowa takie ze 3 kopy - ja nie mam mam inną ale to mocne róże cała seria

2. to miejsce widziałam tam jest patelnia - ja bym dała rude trawy, może preriowe rośliny, może trytomy - to rzeczywiście trudne miejsce

Ta to róża Hansestadt Rostock, wiosenny nabytek.. będę testować jak się będzie sprawować. Ma razie miód-malina i orzeszki, a jeszcze młodziutka.
Z różami w tym kolorze to problem bo wszyscy praktycznie sadzą różowe i purpury..

1. Sprawdziłam ją.. ogólnie mogłaby być. Tylko jak zniesie Saharę?
2. Skłaniam się też w tym kierunku, dać jakieś preriowe rośliny. To trudne miejsce.. nie tylko z powodu prażącego słońca to jeszcze do skomponowania z powodu dwóch tujek, ale M nie da ich wyciepać.. a ja chyba też nie chce ich wyrzucać

3. Pytałaś o tę różę.. to Star Profusion.

Jeszcze raz wielkie dzięki za relację Taki miód na serce ogrodnika