Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kosolkowa Pasja 09:34, 06 lip 2015

Do góry
Artemis i The Fairy - z przytulonym Mercurym i z kocimiętką
Moja działka na Dębowym Lesie 09:34, 06 lip 2015

Do góry
rozark napisał(a)

Ja Excelsę mam na pniu, dostaje co roku mączniaka tuż po przekwitnięciu i w zeszłym roku mało jej nie wywaliłam, niestety w pierwszym i drugim roku ją przycięłam jak rabatówkę i coś ona mi teraz nie odbija, wygląda jak ogryzek
na wiosnę wycinam tylko uschnięte końcówki, otworzyła pierwszy kwiat dzisiaj,
człowiek uczy się całe życie

Oj to mnie trochę zmartwiłaś tą chorobą Excelsy...Oj , a opryski pomagają ?
Ja przy tych większych nie odcinam na wiosnę wcześnie pędów.potem.ale myśle,że i przy innych można później , ładniej się rozrastają.
Masz rację człowiek tyle niby wie i ciągle się uczy.Ja też

I widoczki

Kosolkowa Pasja 09:32, 06 lip 2015

Do góry
Czosnki w pełni koloru. Śliczne są, choć chyba niezbyt dobrze je umiejscowiłam. Nie widać w pełni ich uroku.

Magnoliowa rabata - stipy, jeżówki i werbena. Stipom upał nie przeszkadza. Urosły bardzo! Jeżówkom chyba też nie. W sumie po werbenie tez nie widac zeby się skwarem przejęła Ładnie przybiera.

Moja działka na Dębowym Lesie 09:31, 06 lip 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Nadrobiłam i podziwiam piękną kolekcję liliowców i lilii. Pięknie to wygląda. Róże też bardzo ładnie się prezentują!!
Kolorowy busz jest świetny!

Ewa777 napisał(a)
Kolekcja lilii i róż rzeczywiście imponująca Muszę na przyszły rok zaopatrzyć się w lilie
Mam kilka, ale biednie wyglądają przy Twoich

Masę kwiatów już zgromadziłam, bo tak je lubię i podoba mi duuużo.I jeszcze więcej .Znacie to uczucie??
Lilie kocham.Liliowce zaczęłam kupować 3 lata temu.A w tamtym to już dużo.Mam ich 70.

ilie

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:31, 06 lip 2015

Do góry
Zaczyna perovskia a buki stoja i ani drgną ze wzrostem, no cóż trzeba się uzbroić w ciepliwosć....

I żeby nie było, ze bez strat się obyło... przypalony słońcem bukszpan....

ale bez paniki, nie taki stres juz moje bukszpany miały, no cóż, z miesiąc bedzie brzydki
Ogród Mirelli 09:29, 06 lip 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Trawa w upałach wygląda świetnie

Ale masz zadbany trawnik,normalnie dywan.Co robisz,że tak pięknego się dochowałaś.
No to teraz zasypię Cię pytaniami

1.Jaką masz glebę?

2.To młody trawnik czy dawniej zakładany?

3.Jaką mieszankę siałaś? no chyba,że to trawnik z rolki.

4.Jakie czynności pielęgnacyjne wykonujesz przez cały rok?

5.Jak radzisz sobie z chwastami? Bo przecież pojawiają się nawet na zadbanych trawnikach.Ręcznie je likwidujesz czy opryski stosujesz? A jeśli opryski na chwasty to jakie?

6.Jak często podlewasz? Ręcznie czy raczej masz automatyczne nawadnianie?

7.Jakich nawozów używasz? Wiosennych,jesiennych?

Marzy mi się taki Sporo tych pytań,mój podniszczony przez moje psice,chwasty też rosną..aaaa.. no właśnie..jak wychowałaś swoje pieski,że go nie niszczą ani nie wchodzą w rabaty?

Pozdrawiam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:29, 06 lip 2015

Do góry
Hortensje dają czadu. Incrediball przeszła samą siebie... talerze mają 30 cm...

A ogrodwe niebieskie Nikogo i nic pod nimi nie zakopałam

Kosolkowa Pasja 09:28, 06 lip 2015

Do góry
Mercury leży. Chyba zrobię mu podpórkę, będzie lepiej wyglądał. Dalej widok na rabatę przed domem - Artemis, The Fairy, ostróżki i kocimiętka. Jedna ostróżka wyrosła inna. Resztę mam Black Bee, mają inny odcień niebieskiego.

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 09:26, 06 lip 2015

Do góry

Buziaki Asiu
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:26, 06 lip 2015

Do góry
Ascot w oczekiwaniu na mój powrót się zmumifikowała

A zwilce od tesciowej po dwóch latach strajku zaczynają kwitnąc, to najwzywklejsze różowe zawilce, któe kwitną w rowach przydrożnych a u mnie stajkowały...

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:26, 06 lip 2015
Do góry
Madzenka napisał(a)
Wakacyjna pocztówka

spacer wśród kolców...no nie wiem ... i jeszcze pod górę w upale.... ty nawet na urlopie nie umiesz siedzieć?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:25, 06 lip 2015

Do góry
Już po różach, tylko fairy i NN zdominowały ogród....

NN

Fairy pożarła nową (jesień 2014 ) Munsetead wood, która zakwitła póxniej niz sadzona w 2013

A tu w oddali w buszu Fairy

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:23, 06 lip 2015

Do góry
Z rewolucja na przepdłocie panowie od wody poczekali do mojego powrotu, cześć im i chwała!
Graby na razie oszczędzili, cześć lawendy wykopana...

Kosolkowa Pasja 09:23, 06 lip 2015

Do góry
Kosolkowa Pasja 09:20, 06 lip 2015

Do góry
Ale wszystko inne jakoś dało radę.. Hort ogrodowe trochę przyklapły, ale godzinę po podlaniu odzyskały wigor. No i nabierają kolorków. Maja mnóstwo kwiatów. Muszę podlać nawozem.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 09:19, 06 lip 2015

Do góry
Podczas wizyty panował okropny upał. Tak jak pisze Asia- roslinki aż mdleją
Wstawiam kilka fotek z ogródka - jakość nie najlepsza, ale zawsze to ogrod widziany inaczej

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:16, 06 lip 2015

Do góry
Wakacyjna pocztówka

Kosolkowa Pasja 09:14, 06 lip 2015

Do góry
Kasyu, Agatko, BusyBee, Ewuniu, Aniu, Violu, Sylwio - bardzo Wam dziękuję za odwiedziny i pochwały moich kwiatuchów

Nie było mnie w domu cztery dni.. Cztery dni najgorszych upałów. Fajnie się wypoczywa, ale niepokój o to co, zastanę jak wrócę, był.. Podlewane miałam podczas naszej nieobecnosci tylko donice. Wróciliśmy wczoraj pod wieczór. Dwie godz podlewałam.. W nocy popadało, a w dzień mają przechodzić burze, już grzmi z daleka. Ziemia przyjmie w tej chwili każdą ilość wody, więc niech pada!

Trawnika w sumie nie ma :
Ogrodowy spektakl trwa ... 09:14, 06 lip 2015

Do góry
mira napisał(a)

nowe czerwone dzielżany - udało się są czerwone

Piękne są.. u mnie póki co nigdzie ich nie spotkałam.. ta szałwia z krwawnikiem też cudo.. jaka to odmiana szałwi ??
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies