Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Bogdzia 20:30, 18 lip 2015

Katkak napisał(a)
Kupiłam dziś taką rudbekię za 3,50 . No za taką cenę to nie mogłam jej nie przygarnąć . Posadziłam obok studni.

To jednoroczna rudbekia ale sie wysiewa . Zostaw ja na zimę to sie wysieje i będzie jej sporo.A masz rudbekię bylinową?Taką

Katkak 20:53, 18 lip 2015

Bogdzia napisał(a)

To jednoroczna rudbekia ale sie wysiewa . Zostaw ja na zimę to sie wysieje i będzie jej sporo.A masz rudbekię bylinową?Taką

Nie mam Bogdziu, ale planuję kupić . Fajne takie słoneczka
Katkak 20:55, 18 lip 2015

bartek_luberda napisał(a)
Jak nie przytargać czegoś za 3,5 ja leciałam na targ po hortki a liliowiec który stoi w donicy przy altanie tak się na mnie litościwie patrzył No i kolejny raz kupiłam co innego U mnie jest 33 stopnie i zaczyna kropić Popali mi rośliny Masakra

Ja też tak lubię przygarniać . Zresztą chyba jak każdy tutaj. Do mnie nawet czasem mówią: zabierz mnie, przygarnij kropka . I mam takich kropków całkiem sporo .
Katkak 20:57, 18 lip 2015

Mala_Mi napisał(a)
Poszukam nazwy brzozy.. jak zapomnę przypomnij bo skleroza moje drugie imię.
W małym ogródku musisz mieć rośliny piękne cały rok. Tu nie ma miejsca na coś co jest ładne tydzień. Czy nawet 2. Ta brzoza jest mała i wolno rośnie....idealna do Ciebie. Tylko pilnuj by nie poszła jak moja. Sprawdzę w szkolce gdzie kupowalam czy maja....

Konkretne pytanie - konkretna odpowiedź, uwielbiam Cię i za to . Dzięki . To jakby co, będę się przypominać z nazwą tej brzózki . Ja też mam pamięć dobrą, ale krótką .
Katkak 20:59, 18 lip 2015

Nallar napisał(a)
Widzę że brukarstwo masz już opanowane.....
Twoja orzechowa "proca" wygląda ekstra, zdaje mi się? czy on miał już nie odbić? Facet się nie poddaje.
Buziaki za troskę. Mówiłam Ci już że Cię "kofam"

Ewciu brukarz to moje drugie imię . Idę już z tą kostką jak burza Nawet em się dziwi, że tak śmigam i coraz lepiej mi wychodzi .
To uczucie odwzajemnione moja droga .
Katkak 21:01, 18 lip 2015

Urszulla napisał(a)

Sandomierz cudny, byłam tam kilka lat temu ale z tymi obrzeżami to mogłabyś pokazać coś bliżej jak Ty to robisz podziwiam Cię

Uleńko Sandomierz niezwykle urokliwy, nie? Fajnie mieszkać w takim miejscu. Z tymi obrzeżami to nic skomplikowanego, bo nie umacniam ich na stałe. Wykopuję tylko rowek i wciskam je, dobijam gumowym młotkiem i już. Fakt, że najpierw szło mi wolno i nieporadnie, ale nabrałam już wprawy i szybko idzie . To strasznie wciągające jest . Dziś zrobiłam do końca jedną stronę .
Danilo98 21:18, 18 lip 2015

Piękna ta niebieska hortensja
Bogdzia 21:19, 18 lip 2015

Katkak napisał(a)

Nie mam Bogdziu, ale planuję kupić . Fajne takie słoneczka

Nie kupuj tylko mi przypomnij jak sie ochłodzi to Ci wyślę . Ona szybko więdnie ale od korzenia odrasta dlatego nie moge wysłac w te upały.No i adres na pw podaj przy okazji.
Katkak 22:52, 18 lip 2015

Dokończyłam dziś robić obrzeże z kostki. Teraz tylko muszę jeszcze pozbyć się stamtąd trawy. Chociaż pod tą aronią to głównie mech jest, a nie trawa. Znów przybyło miejsca na roślinki. A za kulkowym drzewkiem będzie jagodnik. Brzmi dumnie , a chcemy po prostu dwie borówki dosadzić, bo dwie już rosną . I chyba jeszcze poziomki będą .

Trochę trawy/mchu udało mi się już wyciepać. Reszta w ... chyba dopiero we wtorek :/.
Katkak 22:53, 18 lip 2015

Bogdzia napisał(a)

Nie kupuj tylko mi przypomnij jak sie ochłodzi to Ci wyślę . Ona szybko więdnie ale od korzenia odrasta dlatego nie moge wysłac w te upały.No i adres na pw podaj przy okazji.

Jeśli to nie kłopot Bogdziu, to super . Odezwę się na pw.