Skarbonkowy ogródek
14:13, 15 kwi 2018
Tak myslalam ze bedzie ciasno

Edit: nic to, zsunę kule za rada Toszki to będzie miejsce żeby coś przed posadzić. Carexy mam po drugiej stronie ścieżki. Powtórzyć je na tej rabacie?
Aniu, mam paprocie w ogrodzie ale z tego co właśnie wyczytałam to to jest ta odmiana ekspansywna, ta najbardziej popularna na cmentarzach

Tam jest cień bo magnolia przesłania. Cala duza bukszpanowa kula jest w cieniu praktycznie cały dzień.
Toszko, azalie będę musiała kupić. Wypatrzyłam na pinterescie coś takiego jak azalia Autumn Angel ale nie wiem czy u nas do dostania. Twoja propozycje wygooglalam i bardzo mi się podoba.
Rada dotycząca sadzenia kulek rodzinnie zarejestrowana. Zastanawiam się tylko jak inni na ogrodowisku sadza buksy, bo na zdjęciach to wszystkie zatopione w trawach

Na paprocie się nie upieram tylko zastanawiam czym to wszystko podsadzić.
Jeżówki mam nawet zapisane. Virgin mnie urzekły

Teoretycznie po lewej stronie, tam gdzie jeszcze nic nie zaplanowane, mogę zrobić cisowe stanowisko. Nie wiem tylko jak to zaaranżować bo ta rabata ma kontynuacje za przejściem.
Tutaj widok od drugiej strony

Ten kawałek żywopłotu buksowego jest nowo posadzony. Przed nim rośnie trzmielina oskrzydlona. Tez zrobić tam kulki? A może same trawy?