Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Nowocześnie z różAnką :D 12:38, 24 maj 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
No widzę że duuużo mnie ominęło u Ciebie. Nie wiem czy nadrobię ale spróbuję

podpowiedz co myślisz, ty masz doświadczenie większe ode mnie..
Nowocześnie z różAnką :D 09:16, 24 maj 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

z bylinówką i okołotarasową daje na wstrzymanie, Gosia mi dała pracę domową i to nie tak szybko mi pojdzie. poza tym Asia Macadamia musi zajrzeć

Aniu, zaglądam do Ciebie regularnie, ale o tarasowej już się wypowiedziałam i nic więcej do dodania nie mam.

A z kolei o frontowych nic nie poradzę, bo kompletnie nie czuję klimatu. Rabaty ponad 10 m2 i tylko dwa gatunki? To się w ogóle tak da?
Odcienie zieleni 2 07:59, 24 maj 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
no właśnie bo ty masz pięterko to możesz fote z góry pstryknąć
ja na plac zabaw musze wchodzić

a no zapomnialo mi się, też chcialabym parterowy jak Ty.
Nowocześnie z różAnką :D 21:55, 23 maj 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

na prosto powiadasz... tak i ja myslałam i sadzonki obliczałam ale wolę Was podpytać bo mam wrazenie że czego nie tkne to spitolę :/

No to też prawie podobnie tak jak ja, teraz robię robotę, sadzę, pokaże jak skończę i zapytam czy dobrze
Nowocześnie z różAnką :D 21:50, 23 maj 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
a czym byście to cięli? Bo ja nie wiem czym by trzeba by prosto wyszło. Nawet z kreska wiesz mniebyez zawsze takie rzeczy draznianalennauczylam się już ze czasem trzeba sobie odpuścić bo nie warto i można tylko nabroić jak obetniesz będziesz musiała szlifować. A tam wysoko i niewygodnie. Później trzeba to pomalować...nie warto

przekonałaś mnie
Nowocześnie z różAnką :D 21:48, 23 maj 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A masz jeszcze fotki tego miejsca na płasko? Chcesz lawendę kosodrzewinę i cos jeszcze? Trawy może?

ta lewa strona którą bym teraz chciała robić
oczywiście teraz wszystko zaorane i rośnie gorczyca, jedynie serby są bez zmian i te dwie świdośliwy rosną

i prawa strona, tutaj też serby jako zywopłot

na lewo planowałam lawendy i kostrzewy a na prawą stronę (bardziej cienistą) śmiałka lub kłosownicę
tylko jak to ułozyć..?
Nowocześnie z różAnką :D 21:38, 23 maj 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
No ale gdzie bodziszkowi do seslerii. Bodziszek to jak piszą roślina suchego cienia i w łagodne zimy nie gubi części nadziemnej co zaobserwowałam i u mnie. Jak dla mnie to on pasuje raczej do takich swobodnych a nawet leśnych ogrodów bym powiedziała. Ja właściwie dopiero teraz stwierdziłam,że jest ładny. He,he a mam go wieczność. Chyba jednak na gwiazdę się nie nadaje. Uff..ale wykład zrobiłam

suchy cień mam od wschodu, tam by mi pasował bo zurawki do przeniesienia

Nowocześnie z różAnką :D 21:35, 23 maj 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Widzę, że działasz tak jak ja. Jeszcze jedno rozgrzebanie nie skończone a już drugie na tapetę wchodzi. 60 lawend i 40 kostrzew, o matulu! A mnie się widzi, że razem będą fajnie wyglądać, ale jak ułożyć to już nie podpowiem. Ale jak patrzę na Twoje propozycje to zdecydowanie nr 1.

z bylinówką i okołotarasową daje na wstrzymanie, Gosia mi dała pracę domową i to nie tak szybko mi pojdzie. poza tym Asia Macadamia musi zajrzeć

na prosto powiadasz... tak i ja myslałam i sadzonki obliczałam ale wolę Was podpytać bo mam wrazenie że czego nie tkne to spitolę :/
Nowocześnie z różAnką :D 21:21, 23 maj 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

a gdyby M najpier linie ołówkiem ładnie zrobil i przyjmując że obciął by równo to lepeij by wygladało obciete?

mam 60 lawend i 40 kostrzew,według moich obliczeń sadzenia co metr ale na mijanke czyli niby co 0,5 to tyle wystarczy. ale to liczyłam przy tej opcji prostokatnej..
to jakbyś to obsadziła?
a czym byście to cięli? Bo ja nie wiem czym by trzeba by prosto wyszło. Nawet z kreska wiesz mniebyez zawsze takie rzeczy draznianalennauczylam się już ze czasem trzeba sobie odpuścić bo nie warto i można tylko nabroić jak obetniesz będziesz musiała szlifować. A tam wysoko i niewygodnie. Później trzeba to pomalować...nie warto
Nowocześnie z różAnką :D 20:54, 23 maj 2017

Do góry
Efffa napisał(a)
Ja bym zostala przy seslerii,pomijajac to,ze jest ladna to jeszcze wczesnie startuje

kasja83 napisał(a)

Ja też popieram seslerie-jestem nimi zachwycona.Najmniej problemowe i szybko wyglądają pięknie!

malkul napisał(a)
hakone w zimie jest raczej słabe.

nie docinaj desek bo może wyjść nierówno. u nas jest nałozona taka nakładka z blachy ala parapecik zeby deski wody nie ciagnęły

3:0 dla seslerii to hit ogrodowiska widzę

Gosia pokazalabyś mi ten parapecik?
Nowocześnie z różAnką :D 20:51, 23 maj 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Śmiałek to nie wiem ale hakone to raczej na wiele bym nie liczyła. Zimą kompletnie jej nie ma a wiosną średnio wcześnie startuje. Ja bardzo lubię bodziszki. U mnie korzeniasty można powiedzieć,że całoroczny. Może kwiatki nie są jakieś wow ale ma ładne zielone listki i fajny aromat jak się nim poruszy.

musiałam wygoglowac co to bodziszek
atrakcyjny nawet zimą?
Nowocześnie z różAnką :D 20:49, 23 maj 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
I może warto wspólnie te dwa płace obsadzić albo przynajmniej wspólnie zaplanowac

no właśnie to dobry pomysł tylko niewiem czy wyrobię się z tym drugim placem w tym roku bo tam piasek pod korą i muszę przygotować, użyźnić teren.
Asia nie chciało by Ci się naskrobać chociaz koncepcyjnie co byś proponowała?
w sobotę chciałabym to już sadzić.........................

Nowocześnie z różAnką :D 20:48, 23 maj 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Nie ruszającym placu zabaw. Wg nie zrobisz tego prosto a to będzie widać.
A co do lawendy...ani tak ani tak a masz juz te rośliny? O ilości mi chodzi? Ja bym zrobiła Kostrzewę w lawendzie jęli już a nienodwrotnie ale układ jakis inny

a gdyby M najpier linie ołówkiem ładnie zrobil i przyjmując że obciął by równo to lepeij by wygladało obciete?

mam 60 lawend i 40 kostrzew,według moich obliczeń sadzenia co metr ale na mijanke czyli niby co 0,5 to tyle wystarczy. ale to liczyłam przy tej opcji prostokatnej..
to jakbyś to obsadziła?
Nowocześnie z różAnką :D 08:18, 23 maj 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

narazie wiem że kostrzewa i sesleria sa cały rok ładne
ciekawa jestem śmialka i hakone zielonej

Śmiałek to nie wiem ale hakone to raczej na wiele bym nie liczyła. Zimą kompletnie jej nie ma a wiosną średnio wcześnie startuje. Ja bardzo lubię bodziszki. U mnie korzeniasty można powiedzieć,że całoroczny. Może kwiatki nie są jakieś wow ale ma ładne zielone listki i fajny aromat jak się nim poruszy.
Typografia ogrodu 07:17, 23 maj 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

mnie za to wkur... żółty pyl od brzóz... grr.... :/
a chce 2 doorenbosy jeszcze do ogródka, mam nadzieję ze one nie pylą tak
zerkniesz do mnie bo mam 2 pytania? plac zabaw i lawenda

btw belki..wow!
jak pyla to nie wiem. Nigdy mi to nie przeszkadzało sle teraz nawet kurz z roślin się ukosi.
Lece
Typografia ogrodu 23:00, 22 maj 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Wniosek mam
Czy ktoś może zmyć ten pył od rzepaku? Mam go i na laptopie i w samochodzie o tarasie itp nie wspomnę

mnie za to wkur... żółty pyl od brzóz... grr.... :/
a chce 2 doorenbosy jeszcze do ogródka, mam nadzieję ze one nie pylą tak
zerkniesz do mnie bo mam 2 pytania? plac zabaw i lawenda

btw belki..wow!
Nowocześnie z różAnką :D 22:54, 22 maj 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Mam te same dylematy. Też ślinię się na widok takich minimalistycznych rabat ale obawiam sie widoku kiedy szał przeminie

narazie wiem że kostrzewa i sesleria sa cały rok ładne
ciekawa jestem śmialka i hakone zielonej
Nowocześnie z różAnką :D 22:50, 22 maj 2017

Do góry
i pytanie drugie związane z planem prac na sobote
co lepiej będzie wygladać
wersja 1 lawenda w równym prostokącie, dookoła kostrzewa

wersja 2
czy pójść w fale?

a moze jeszcze jakoś inaczej??
i widok z góry, jako zywopłot swierk serbski

pomarańczowe kropki to świdośliwy, na ten drugi front jeszcze nie mam pewnego pomysłu. napewno tez cały w trawach
inspiracje
https://pl.pinterest.com/pin/166422148712491241/
https://pl.pinterest.com/pin/166422148710658882/
https://pl.pinterest.com/pin/166422148710160473/
https://pl.pinterest.com/pin/166422148710376230/
Nowocześnie z różAnką :D 22:18, 22 maj 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

jeden gatunek to super pomysł, patrzę na piny od Gosi i największe wrażenie robią na mnie te jedno, dwu gatunkowe. ale problem jest jeden... co poza sezonem danej rosliny.. trzeba dobrze przemyśleć wybor żeby nie okazalo się że zaraz na całym forum będą tylko seslerie

Mam te same dylematy. Też ślinię się na widok takich minimalistycznych rabat ale obawiam sie widoku kiedy szał przeminie
Nowocześnie z różAnką :D 21:47, 22 maj 2017

Do góry
Gosiaku malkul niewiem czy jeszcze byś mi w czymś użyczyła swojego wyczucia??
będziemy w sobote olejowac plac zabaw i tak się zastanawiam czy tych listewek, które wystają ponad metalową nie przyciąć na równo z metalową??
co sądzicie?
bo niewiem czy ja już nie przesadzam...
fotka z teraz

i z zeszłego roku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies