Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nowocześnie z różAnką :D

Nowocześnie z różAnką :D

Efffa 08:25, 23 maj 2017

Ja bym zostala przy seslerii,pomijajac to,ze jest ladna to jeszcze wczesnie startuje
kasja83 11:08, 23 maj 2017

Efffa napisał(a)
Ja bym zostala przy seslerii,pomijajac to,ze jest ladna to jeszcze wczesnie startuje

Ja też popieram seslerie-jestem nimi zachwycona.Najmniej problemowe i szybko wyglądają pięknie!
malkul 17:31, 23 maj 2017

hakone w zimie jest raczej słabe.

nie docinaj desek bo może wyjść nierówno. u nas jest nałozona taka nakładka z blachy ala parapecik zeby deski wody nie ciagnęły
anna_t 20:48, 23 maj 2017

nawigatorka napisał(a)
Nie ruszającym placu zabaw. Wg nie zrobisz tego prosto a to będzie widać.
A co do lawendy...ani tak ani tak a masz juz te rośliny? O ilości mi chodzi? Ja bym zrobiła Kostrzewę w lawendzie jęli już a nienodwrotnie ale układ jakis inny

a gdyby M najpier linie ołówkiem ładnie zrobil i przyjmując że obciął by równo to lepeij by wygladało obciete?

mam 60 lawend i 40 kostrzew,według moich obliczeń sadzenia co metr ale na mijanke czyli niby co 0,5 to tyle wystarczy. ale to liczyłam przy tej opcji prostokatnej..
to jakbyś to obsadziła?
anna_t 20:49, 23 maj 2017

nawigatorka napisał(a)
I może warto wspólnie te dwa płace obsadzić albo przynajmniej wspólnie zaplanowac

no właśnie to dobry pomysł tylko niewiem czy wyrobię się z tym drugim placem w tym roku bo tam piasek pod korą i muszę przygotować, użyźnić teren.
Asia nie chciało by Ci się naskrobać chociaz koncepcyjnie co byś proponowała?
w sobotę chciałabym to już sadzić.........................

anna_t 20:51, 23 maj 2017

Margerytka40 napisał(a)

Śmiałek to nie wiem ale hakone to raczej na wiele bym nie liczyła. Zimą kompletnie jej nie ma a wiosną średnio wcześnie startuje. Ja bardzo lubię bodziszki. U mnie korzeniasty można powiedzieć,że całoroczny. Może kwiatki nie są jakieś wow ale ma ładne zielone listki i fajny aromat jak się nim poruszy.

musiałam wygoglowac co to bodziszek
atrakcyjny nawet zimą?
anna_t 20:54, 23 maj 2017

Efffa napisał(a)

kasja83 napisał(a)

Ja też popieram seslerie-jestem nimi zachwycona.Najmniej problemowe i szybko wyglądają pięknie!

malkul napisał(a)
hakone w zimie jest raczej słabe.

nie docinaj desek bo może wyjść nierówno. u nas jest nałozona taka nakładka z blachy ala parapecik zeby deski wody nie ciagnęły

3:0 dla seslerii to hit ogrodowiska widzę

Gosia pokazalabyś mi ten parapecik?
Zana 21:08, 23 maj 2017

Widzę, że działasz tak jak ja. Jeszcze jedno rozgrzebanie nie skończone a już drugie na tapetę wchodzi. 60 lawend i 40 kostrzew, o matulu! A mnie się widzi, że razem będą fajnie wyglądać, ale jak ułożyć to już nie podpowiem. Ale jak patrzę na Twoje propozycje to zdecydowanie nr 1.
Margerytka40 21:15, 23 maj 2017

No ale gdzie bodziszkowi do seslerii. Bodziszek to jak piszą roślina suchego cienia i w łagodne zimy nie gubi części nadziemnej co zaobserwowałam i u mnie. Jak dla mnie to on pasuje raczej do takich swobodnych a nawet leśnych ogrodów bym powiedziała. Ja właściwie dopiero teraz stwierdziłam,że jest ładny. He,he a mam go wieczność. Chyba jednak na gwiazdę się nie nadaje. Uff..ale wykład zrobiłam
nawigatorka 21:18, 23 maj 2017

A masz jeszcze fotki tego miejsca na płasko? Chcesz lawendę kosodrzewinę i cos jeszcze? Trawy może?