Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nowocześnie z różAnką :D

Nowocześnie z różAnką :D

nawigatorka 21:21, 23 maj 2017

anna_t napisał(a)

a gdyby M najpier linie ołówkiem ładnie zrobil i przyjmując że obciął by równo to lepeij by wygladało obciete?

mam 60 lawend i 40 kostrzew,według moich obliczeń sadzenia co metr ale na mijanke czyli niby co 0,5 to tyle wystarczy. ale to liczyłam przy tej opcji prostokatnej..
to jakbyś to obsadziła?
a czym byście to cięli? Bo ja nie wiem czym by trzeba by prosto wyszło. Nawet z kreska wiesz mniebyez zawsze takie rzeczy draznianalennauczylam się już ze czasem trzeba sobie odpuścić bo nie warto i można tylko nabroić jak obetniesz będziesz musiała szlifować. A tam wysoko i niewygodnie. Później trzeba to pomalować...nie warto
anna_t 21:35, 23 maj 2017

Zana napisał(a)
Widzę, że działasz tak jak ja. Jeszcze jedno rozgrzebanie nie skończone a już drugie na tapetę wchodzi. 60 lawend i 40 kostrzew, o matulu! A mnie się widzi, że razem będą fajnie wyglądać, ale jak ułożyć to już nie podpowiem. Ale jak patrzę na Twoje propozycje to zdecydowanie nr 1.

z bylinówką i okołotarasową daje na wstrzymanie, Gosia mi dała pracę domową i to nie tak szybko mi pojdzie. poza tym Asia Macadamia musi zajrzeć

na prosto powiadasz... tak i ja myslałam i sadzonki obliczałam ale wolę Was podpytać bo mam wrazenie że czego nie tkne to spitolę :/
alis 21:37, 23 maj 2017

Zana napisał(a)
Widzę, że działasz tak jak ja. Jeszcze jedno rozgrzebanie nie skończone a już drugie na tapetę wchodzi.

Dołączam do klubu rogrzebywaczy Mam tak samo
anna_t 21:38, 23 maj 2017

Margerytka40 napisał(a)
No ale gdzie bodziszkowi do seslerii. Bodziszek to jak piszą roślina suchego cienia i w łagodne zimy nie gubi części nadziemnej co zaobserwowałam i u mnie. Jak dla mnie to on pasuje raczej do takich swobodnych a nawet leśnych ogrodów bym powiedziała. Ja właściwie dopiero teraz stwierdziłam,że jest ładny. He,he a mam go wieczność. Chyba jednak na gwiazdę się nie nadaje. Uff..ale wykład zrobiłam

suchy cień mam od wschodu, tam by mi pasował bo zurawki do przeniesienia

anna_t 21:48, 23 maj 2017

nawigatorka napisał(a)
A masz jeszcze fotki tego miejsca na płasko? Chcesz lawendę kosodrzewinę i cos jeszcze? Trawy może?

ta lewa strona którą bym teraz chciała robić
oczywiście teraz wszystko zaorane i rośnie gorczyca, jedynie serby są bez zmian i te dwie świdośliwy rosną

i prawa strona, tutaj też serby jako zywopłot

na lewo planowałam lawendy i kostrzewy a na prawą stronę (bardziej cienistą) śmiałka lub kłosownicę
tylko jak to ułozyć..?
Makao_J 21:49, 23 maj 2017

No widzę że duuużo mnie ominęło u Ciebie. Nie wiem czy nadrobię ale spróbuję
anna_t 21:50, 23 maj 2017

nawigatorka napisał(a)
a czym byście to cięli? Bo ja nie wiem czym by trzeba by prosto wyszło. Nawet z kreska wiesz mniebyez zawsze takie rzeczy draznianalennauczylam się już ze czasem trzeba sobie odpuścić bo nie warto i można tylko nabroić jak obetniesz będziesz musiała szlifować. A tam wysoko i niewygodnie. Później trzeba to pomalować...nie warto

przekonałaś mnie
Zana 21:55, 23 maj 2017

anna_t napisał(a)

na prosto powiadasz... tak i ja myslałam i sadzonki obliczałam ale wolę Was podpytać bo mam wrazenie że czego nie tkne to spitolę :/

No to też prawie podobnie tak jak ja, teraz robię robotę, sadzę, pokaże jak skończę i zapytam czy dobrze
_Martini_ 23:42, 23 maj 2017

Nie umiem doradzić, ale czytam i śledzę zmagania.
makadamia 09:16, 24 maj 2017

anna_t napisał(a)

z bylinówką i okołotarasową daje na wstrzymanie, Gosia mi dała pracę domową i to nie tak szybko mi pojdzie. poza tym Asia Macadamia musi zajrzeć

Aniu, zaglądam do Ciebie regularnie, ale o tarasowej już się wypowiedziałam i nic więcej do dodania nie mam.

A z kolei o frontowych nic nie poradzę, bo kompletnie nie czuję klimatu. Rabaty ponad 10 m2 i tylko dwa gatunki? To się w ogóle tak da?