Widać,że oba nasze egzemlarze mają jakiś klopot z liśćmi, myślę, że to niedobory pokarmowe, doniesienia odnośnie wymagań dereni są sprzeczne, ja poprzez sąsiedztwo podlewałam je od czasu do czasu odżywką do hortensji ale w tym roku zastosowałam na razie jeden raz florovit, minęły 2 tygodnie i myślę, że wyraźnie im służy. Co do dolnych liści- to chodzi o sąsiedztwo, jeśłi to będzie soliter to zostaw bez cięcia, jeśli wśród innych roślin to myślę, że ładnie będzie wyglądać gdy korona zacznie się nieco wyżej. Twój egzemlarz jest bardzo ładnie rozkrzewiony i symetryczny, myślę, że na chwilę obecną szkoda go ciąć
Dzięki Asia, nam też się bardzo podoba, po prostu wyszło tak jak chcieliśmy, więc 100% zadowolenia
I teraz jest ten moment, że możemy wrócić do uzupełniania tej rabaty, dlatego wklejam Twój pomysł ze strony 27.
Obwódki z bukszpanu są okrągłe, na razie posadzone są tylko one i wiśnie.
Ja wiosną myślałam o bluszczu, teraz obstawiam na tle słupków jednak miskant Morning Light, róże okrywowe chyba jednak w tym miejscu odpuszczę, tylko co dać tam zamiast róż? Po głowie chodzą mi żurawki i berberysy.
Spójrz Asia jeszcze raz na to i napisz co myślisz
Jolu, dziękuję bardzo za przemiły dzień.....słoneczny, upalny, wietrzny.......ale jekże miły i wesoły.....nie ma to jak Ogrodowiskowa Rodzinka......niby obcy ludzie, a ile tematów do przegadania.....dowcipów do opowiaedzenia, zapachów, smaków......same wspaniałe doznania
Jolu jeszcze raz dziękuję Wam za miłą gościnę
było super mimo upału
altanki to jednak dobry wynalazek, można swobodnie i w cieniu poleniuchować w doborowym towarzystwie i zastawionym stole
W oficjalnych opisach jest do 1,2m
Przez to że się przewieszają pędy,nie rośnie w górę,tylko w szerz. Przynajmniej u mnie tak jest
Ta fotka nie jest za wyraźna,ale widać łuk przygięty,gdyby to wyprostować to ok 1,5m będzie spokojnie
Nakarmiłam florovitem, ale już ruszają Zakochałam się mimo że to majtkowy róż. Zapach mojego dzieciństwa. Zawsze na majówkach sypałyśmy z siostrą kwiaami piwoni...
Wiesz co, ze chyba tak, za gesto, patrze na to wszystko i dochodzę do wniosku, ze zabrakło mi wyobraźni ...jak to wybuja!
Pogodna i smieszka chyba bylam zawsze, moje motto to, jesli pelna lodowka i zrobione oplaty, to nie jest zle
Czuje sie bardzo dobrze
to klimacik angielski tablet nie oddaje prawdy, normalny, nawet zwykly, jak moj aparat lepszy
lece dalej podlewac i strzyc kostrzewy