Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Juzia 15:39, 18 lip 2015

Faktycznie wielkie masz te carexy!
A buchannanii tniesz na wiosnę? Bo ja cięłam zawsze trochę końcówki...może dlatego moje dalej sterczą?

A Evergoldy masz na patelnii? Dadzą radę? Bo chciałabym swoje przesadzić i nie wiem czy to dobry pomysł...
nawigatorka 15:53, 18 lip 2015

Hortensja niebieska piękna. Zawsze gdy widzę gdzieś różowe chętnie podsycałbym im nawozu na "zniebieścienie".
Ciemierniki wielkie. I wszystko piękne.
Luki 16:07, 18 lip 2015

Oj nie wiadomo na co patrzeć, cudnie
Jeżówki też w tym roku mnie opanowały i polecam odmianę Supreme Elegance, ma intensywny kolor, bardzo ładna. Mnie kusi jeszcze Hope i Blackberry truffle.
Seslerie koniecznie musze u siebie posadzić, a będzie na nią idealne miejsce
Ensata 16:09, 18 lip 2015

Buchannani, niefajnie wyglada, watpliwości zniknęły. Ida na czarną listę. Za to jeżówki, absolutnie uroczo. Patrze ze masz zebrinusa z tyłu, nie rozłazi Ci się? U mnie opanował kiedyś cała skrpę i zeżarł wszystkie rośliny. Mam wzdryg, na samą mysl. Gacki też tak robią?
Toszka 16:50, 18 lip 2015

Buchanani mam jedną kępę 4-ro letnią, rośnie pod murkiem. Tnę ją o połowę i ta jedna fajnie wygląda. Pozostałe rozkładają się niemiłosiernie i żadne podstrzyżyny nie stawiają ich do pionu. Bronze form dzielę co roku, strzygę na jeża i są super. Ale przyznam, że uwielbiam czupryny BF i nic mnie do nich nie zrazi... nawet niekontrolowany, wściekły wysiew.
butterfly 17:27, 18 lip 2015

Madżen,
twoje Evergoldy katalogowe. Moje w tym roku postanowiły mnie mocno wkurzać, są okropne...
Wiosną na pewno je ogolę...
A co ty swoim robilaś że one takie piekne?

Reszta zdjęć przyprawia o palpitacje serca...
monteverde 18:09, 18 lip 2015

Marzenko Ty jesteś trawkowa królowa, tak ładnie łączysz te trawy z innymi roślinamizdjęcie z jeżówkami pięknie wygląda
siakowa 18:30, 18 lip 2015

Madzenka napisał(a)
I norający Tytus.... a ja idę ponorać w ogrodzie bo przestało padać Aby uprzedzić pytania Tytusa zasłania selseria podejrzewana o bycie heufleriana a za nim carex morrowi variegata

Wpadlam miedzy sprzataniem...Sesleria taka gigantyczna rośnie???ile ona na ? Pewnir 2 lata
Gabrysia_ 18:51, 18 lip 2015

U mnie właśnie niedawno zaczęło padać,dobrze podleje ogród
Trawki jednak mają moc!
Madżen a nie "ptasie łapki"?...mam tez aż 3szt,ale jakoś wolno przyrastają i wydają się być dużo delikatniejsze od reszty carexów.

Jeżówki uwielbiam,do róż nadal sie nie przekonałam,chyba ta miłość nie dla mnie
Kostrzewy początkowo miałam właśnie posadzone z pumilo,ale jednak dla mnie nie są one stworzone,chodziłam obok nich jak obok jeża
Mirka 18:59, 18 lip 2015

Marzenko tę trawę Rubrum wysiewałam w lutym z nasion zobacz jak wygląda teraz.Zapraszam w wolnej chwili do mojego wątku na 194str.