Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:35, 05 lip 2015

Do góry
rozark napisał(a)
Aniu, zeszczuplałaś

Ha, ha, ha... niestety 6 więcej i nie chce mniej.. by się nie stresować połowę za małych ciuchów wyciepałam.

Pograndzę na forum jutro.. dziś Muminkuje.. i mamy pełne ręce roboty..

Trawnik skosić

Rabatki podlać..

Policzyć jaszczurki.. obczaić duży basen, mały basen, nogi pomoczyć w kałuży..

Ogródek Iwony 11:35, 05 lip 2015

Do góry
eda napisał(a)
Robota wre jak pszczółki buuuziaki słonecznej niedzielki

Edytko, dzięki. Odpoczywaj wzajemnie.
W kamiennym kręgu od początku 11:34, 05 lip 2015

Do góry
Kamienny po strzyżeniu....trawa jak na pustyni

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:34, 05 lip 2015

Do góry
No to lecimy - na początek powojnik na wysokości 4 metrów

Ogród Magdalenka 11:33, 05 lip 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Co słychać w ogrodzie? Czekam na kolejną porcję pięknych widoków!

Ewelinko, wszystko rośnie , na razie nie ma rewolucji ….

ale ale myślę o tym miejscu

… czy przed zebrinusy nie przenieść hortensji limek , szt. 4 a w donice tarasowe posadzić coś innego ?

pierwszy powód , oczyścić ziemię z opuchlaków , strasznie dopadły hortki

drugi powód , za bardzo wylewają się na taras i zajmują miejsce …

trzeci powód , coś trzeba robić

Ogródek Iwony 11:31, 05 lip 2015

Do góry
bacowa napisał(a)

Iwonko , zebrinus potrzebuje CZASU !!! , podobnie jak inne trawy. Wysokość mojego zebrinusa po kilku latach to ok. 140-150 cm.nigdy nie kwitł, zeszły rok był chyba ewenemetem jeśli chodzi o kwitnienie traw.Wielu osobom zakwitł zebrinus , ale mnie akurat nie .

Myślałam nad twoim hostowiskiem pod brzozą (oczywiście hosty na jesień dostaniesz),czy jesteś pewna że chcesz je posadzić pod brzozą . Ziemię masz piaskową, brzoza to niezły pijus, czy hosty będą dobrze rosły ?
Moje hostowisko jest pod brzozą, ale ja tam glinę, w tym miejscu akurat jest bardzo ciężka ziemia .

Dobrze Ewuniu, że napisałaś o Zebrinusie. Masz może jego fotkę dla zobrazowania?
Podsypię mu lepszej ziemi w takim razie Czytałam o tym, że trawy wyjątkowo rok temu kwitły w nadmiarze, bo byłą poprzednia zima krótsza.
Ewa, moje hostowisko będzie małe. Jedna hosta tam jest, może jeszcze dwie lub trzy? Jak myślisz?

I jak tak piszesz, to zastanawiam się, czy do gleby nie dołożyć trochę gliny? Mam dostęp(powiedzmy), więc jest możliwe, aby ją w małych ilościach wymieszać. Tylko czy na dno dać warstwę, czy wymieszać z ziemią?
Pod brzozę wymieniłam ziemie na ziemię kompostową - 2 taczki, wymieszaną z przeleżałbym obornikiem (wiaderko 10 l). Póki co dostaje sporo wody
Brzoza jest prezentem, musiałam tylko wsadzić ją w te upały do gruntu, bo donica ciągle przesychała. Nie wiem, jak w szkółce ona rosła w donicy ?
A za miskantami będzie ścianka wodna. mogłabyś mi sfocić swoją? Chyba mam coś kiepskie fotki "

Ogródek Agam 11:30, 05 lip 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
No jak to??? Chyba ich nie wyrzucisz?

Wczoraj posadziłam, wreszcie. Wstałam rano i stwierdziłam że będą rosły z hortkami i tyle .
Heidi Klum, w dwóch wersjach

Ogród Magdalenka 11:27, 05 lip 2015

Do góry
Larissa zaczyna swój pokaz

Trawy szaleją

I Kruszynka

Ufff jak gorąco bardzo TO lubię
Ogródek Iwony 11:17, 05 lip 2015

Do góry
Ewuniu, różyczka śliczna. Ma tyle płatków. W zeszłym roku mi się takie nie podobały, teraz jestem w nich zakochana.
Jaka to angielka?
Mój Graham Thomas wczoraj dostał więcej miejsca - wyciepałam busz bratków. Została tylko lawenda. Dziś rozkwitło więcej kwiatów
Fajnie odbija się w starym lustrze

Miejsko & sielsko 11:14, 05 lip 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)

A niech to!
Już są takie? Chyba są na dopingu!

Też kiedyś będę miała hortensje..
Ogród Magdalenka 11:09, 05 lip 2015

Do góry
Joaska napisał(a)

Zakochałam się w tej róży .... już szukam dla niej miejsca ... cały szpalerek ... w stipie .... cud miód i orzeszki ....... i prosze o więcej ujęć z nią ...... cudna jest

Teraz skończyła już pierwsze tłoczenie i w cieniu ma mocniejszy kolor … jest piękna i nie ma kolców

Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :) 11:03, 05 lip 2015

Do góry
Moja różyczka o nieznanej mi nazwie w końcu pokazała buźkę

Tak prezentuje się w całości. Ma drobne kwiaty. Co to może być za odmiana?

Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :) 10:57, 05 lip 2015

Do góry
Już wspominałam, że wykarczowałam teren po starej rabacie - łezce. W związku z tym, że w tym miejscu ma powstać w przyszłości altana, to postanowiliśmy z M, że wyznaczymy kwadrat, wysypaliśmy żwirek i będzie czekać. Nie nadążyłabym z wyrywaniem chwastów tam, a nie chciałam też, żeby to miejsce świeciło golizną.
Zrobiło się miejsce na relaks
Tak się prezentuje w całości z całym kącikiem rekreacyjnym

Na przypadkowe przedmioty proszę nie patrzeć, ale zwariowałabym, gdybym do każdego zdjęcia przestawiała to, co moje dziewczynki znoszą do ogrodu.
Róże w naszych ogrodach 10:56, 05 lip 2015

Do góry
Ogród w skali mikro cz.II 10:52, 05 lip 2015

Do góry
gierczusia napisał(a)
I jeszcze na pożegnanie ..takie tam.....widoczki szersza perspektywa , którą tak lubicie

Ślicznie
Tylko fotelik w cieniu i można się gapic

Trawka pod drzewkiem mi się podoba
Jaka to i ile kępek ?
Moja bajka 10:51, 05 lip 2015

Do góry
Uff właśnie zasnęliśmy na chwile... przy Muminku nic nie idzie zrobić.. jedynie oczy wkoło głowy i bieg za nim.

Potwierdzam.. po lewej naparstnica - kolor jak się trafiło.
Po prawej mikołajek płaskolistny - taki

A dla niebieskich oczu Iguni była kokorycz pogięta. Rośnie normalnie do kolana, nie wyżej. Nawet u mnie jest niższa, tu wybujałą bo rośnie w kompletnym cieniu.

Dzięki za tyle miłych słów, za fotki. zawsze to ogród innymi oczami. I najśmieszniejsze, że niektóre focie to miejsca co do których ja mam mieszane uczucia. Taka kolorowa radosna twórczość

Ja nie mam ani jednego foto..z powodu gadania nie zdążyłam iść po aparat. Jak zwykle zresztą
Lilie - Lilium 10:46, 05 lip 2015

Do góry
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:43, 05 lip 2015

Do góry
Mam prośbę, czy możecie mi pomóc w dobraniu ilości kory przekompostowanej na pas około 20m / 80cm. Chcę posadzić tam szmaragdy na zmianę z choinką kanadyjską.
Ogród w skali mikro cz.II 10:40, 05 lip 2015

Do góry
I jeszcze na pożegnanie ..takie tam.....widoczki szersza perspektywa , którą tak lubicie

Ogrodowy song 10:28, 05 lip 2015

Do góry
no ,popatrz..dostała oprysk HT,listki oberwałam te "podpadające" i teraz wygląda dużo lepiej..TAK BYŁO

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies