Dobrze Ewuniu, że napisałaś o Zebrinusie. Masz może jego fotkę dla zobrazowania?
Podsypię mu lepszej ziemi w takim razie Czytałam o tym, że trawy wyjątkowo rok temu kwitły w nadmiarze, bo byłą poprzednia zima krótsza.
Ewa, moje hostowisko będzie małe. Jedna hosta tam jest, może jeszcze dwie lub trzy? Jak myślisz?
I jak tak piszesz, to zastanawiam się, czy do gleby nie dołożyć trochę gliny? Mam dostęp(powiedzmy), więc jest możliwe, aby ją w małych ilościach wymieszać. Tylko czy na dno dać warstwę, czy wymieszać z ziemią?
Pod brzozę wymieniłam ziemie na ziemię kompostową - 2 taczki, wymieszaną z przeleżałbym obornikiem (wiaderko 10 l). Póki co dostaje sporo wody
Brzoza jest prezentem, musiałam tylko wsadzić ją w te upały do gruntu, bo donica ciągle przesychała. Nie wiem, jak w szkółce ona rosła w donicy ?
A za miskantami będzie ścianka wodna. mogłabyś mi sfocić swoją? Chyba mam coś kiepskie fotki "
Ewuniu, różyczka śliczna. Ma tyle płatków. W zeszłym roku mi się takie nie podobały, teraz jestem w nich zakochana.
Jaka to angielka?
Mój Graham Thomas wczoraj dostał więcej miejsca - wyciepałam busz bratków. Została tylko lawenda. Dziś rozkwitło więcej kwiatów
Fajnie odbija się w starym lustrze
Już wspominałam, że wykarczowałam teren po starej rabacie - łezce. W związku z tym, że w tym miejscu ma powstać w przyszłości altana, to postanowiliśmy z M, że wyznaczymy kwadrat, wysypaliśmy żwirek i będzie czekać. Nie nadążyłabym z wyrywaniem chwastów tam, a nie chciałam też, żeby to miejsce świeciło golizną.
Zrobiło się miejsce na relaks
Tak się prezentuje w całości z całym kącikiem rekreacyjnym
Na przypadkowe przedmioty proszę nie patrzeć, ale zwariowałabym, gdybym do każdego zdjęcia przestawiała to, co moje dziewczynki znoszą do ogrodu.
Uff właśnie zasnęliśmy na chwile... przy Muminku nic nie idzie zrobić.. jedynie oczy wkoło głowy i bieg za nim.
Potwierdzam.. po lewej naparstnica - kolor jak się trafiło.
Po prawej mikołajek płaskolistny - taki
A dla niebieskich oczu Iguni była kokorycz pogięta. Rośnie normalnie do kolana, nie wyżej. Nawet u mnie jest niższa, tu wybujałą bo rośnie w kompletnym cieniu.
Dzięki za tyle miłych słów, za fotki. zawsze to ogród innymi oczami. I najśmieszniejsze, że niektóre focie to miejsca co do których ja mam mieszane uczucia. Taka kolorowa radosna twórczość
Ja nie mam ani jednego foto..z powodu gadania nie zdążyłam iść po aparat. Jak zwykle zresztą
Mam prośbę, czy możecie mi pomóc w dobraniu ilości kory przekompostowanej na pas około 20m / 80cm. Chcę posadzić tam szmaragdy na zmianę z choinką kanadyjską.