Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

AnnaCh 09:19, 17 lip 2015

Sylwio, bo większość z nas ma czas po nocach, jak wrócimy z ogródków i obrobimy się w domu, wtedy relaks w ogrodach. Szkoda tylko, że później nie mogę rano do pracy wstać

Moje rabaty też falują, ja tak lubię Nasze ogrody powinny wyglądać tak, żeby przede wszystkim podobały się nam
rzulieta 09:31, 17 lip 2015

Moje też falujace mi się angielski ogród marzy tylko te obwódki z bukszpanu mnie dobijaja
sylwia_slomc... 12:35, 17 lip 2015

Aniu masz całkowitą rację pewnie jak rośliny podrosną zrobi się fajniej, już przecież widzę różnicę w stosunku do zeszłego roku. Ale mój ogród jeszcze wymaga tyle pracy, żeby móc się pokazywać w towarzystwie Waszych wypieszczonych ogrodów, a ja z tych bardzo niecierpliwych jestem i gdyby nie ograniczone fundusze to szalałabym z dużymi roślinkami, oj szalała
sylwia_slomc... 12:40, 17 lip 2015

Nina nie jest powiedziane, że z buksów muszą być, ja ich wcale nie mam, a buksy bardziej na żywopłocik idą , choć z moich własnych to może 1/50 puściła korzonek i daje oznaki życia, reszta wyschła na upale, a ten z zeszłego roku kupiony na A w necie pięknie się przyjął mimo, że był z łysym korzonkiem.
Ale widziałam fotki gdzie rabata angielska miała obwódkę z czyśćca wełnistego, niewymagający, a urodę roślin pięknie podkreślił - zastanawiam się u siebie?
rzulieta 12:54, 17 lip 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Nina nie jest powiedziane, że z buksów muszą być, ja ich wcale nie mam, a buksy bardziej na żywopłocik idą , choć z moich własnych to może 1/50 puściła korzonek i daje oznaki życia, reszta wyschła na upale, a ten z zeszłego roku kupiony na A w necie pięknie się przyjął mimo, że był z łysym korzonkiem.
Ale widziałam fotki gdzie rabata angielska miała obwódkę z czyśćca wełnistego, niewymagający, a urodę roślin pięknie podkreślił - zastanawiam się u siebie?

Mam takiego staruszka omszonego u siebie i powiem Ci że rzeczywiście bezobsługowy jest. Pięknie kwitnie na fioletowo i kolo róż się dobrze prezentuje. Możesz go mocno porozsadzać a i tak się przyjmie U mnie rośnie tam gdzie nic nie chciało No i zimą widać
rzulieta 12:57, 17 lip 2015

Uśmiechnij się do mnie wiosną to Ci prześlę sadzonki Teraz rewolucje robiłam i rozsadziłam i jeśli znów wysadzę to klapnie jak nic On ma płytkie korzonki i jest hmm.. taki kruchy
AnnaCh 14:46, 17 lip 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Aniu masz całkowitą rację pewnie jak rośliny podrosną zrobi się fajniej, już przecież widzę różnicę w stosunku do zeszłego roku. Ale mój ogród jeszcze wymaga tyle pracy, żeby móc się pokazywać w towarzystwie Waszych wypieszczonych ogrodów, a ja z tych bardzo niecierpliwych jestem i gdyby nie ograniczone fundusze to szalałabym z dużymi roślinkami, oj szalała

Mojemu podwórku, bo nie ogrodowi jeszcze, to dużo więcej niż Twojemu brakuje Nie mam za dużo czasu, bo dzieci, praca itd., a i fundusze też ograniczone. No i tak coś kleję z mężem i tatą powoli.
Też bym szalała, jakbym mogła. A z drugiej strony strasznie fajnie obserwować roślinki jak rosną
sylwia_slomc... 19:50, 17 lip 2015

To prawda Aniu bo takie wyhodowane od maleńkiego cieszą najbardziej.

Nina ja mam trzy kępeczki pod hakuro nishiki i jak się rozrosną to chyba właśnie do angielki je podzielę. On bardzo szybko się rozrasta, więc będzie z czego dzielić.
sylwia_slomc... 19:54, 17 lip 2015

Tak wszystko podrosło

zastanawiam się czy już w przyszłym roku mogę sobie z tych złotych tujek wyciać spiralki? Czy jeszcze za małe?
Gardener27 20:07, 17 lip 2015

Im wczesniej zaczniesz formować tuje tym lepiej Z dużymi okazami lub większymi jest trudniej Ta roslina niestety ma taką wadę że w środku jest łysa Ja swoje spirale zaraz formuje po przywiezieniu doniczki ze szkółki