Blaski i cienie nowego życia
19:23, 16 lip 2015
Natomiast nie mogę spać przez przeciwną stronę

wczoraj dosadziłam nowe sadzonki biało-zielonej trzmieliny. Jak widać jeszcze nie cały okrąg jest dopracowany ale sukcesywnie idzie do przodu (te kamienie są tylko tymczasowo bo pies mi się kładzie na sadzonkach albo je rozgrzebuje
)
natomiast nie podoba mi się w tej rabacie piętrowość roślin i na pewno będę tu zmieniać

wypadną te zielone trawki Mint Mist a żurawka Marmelade ślicznie ożywia tą rabatę i chyba zostanie ale w układzie poprzecznym za hortensją???? sama nie wiem co dosadzić aby między trzmieliną płożącą i hortensją nie było takiej różnicy wysokości????
dalej za hortensją pozostanie to przejście z kamieniami i mam w planach przestrzenie między kamieniami pokryć karmnikiem ościstym, i może żurawka będzie lepiej pasowała po prawej stronie kamieni??? a po lewej zlikwiduję rozchodnika i zrobię niski szpalerek bukszpanowy ( czy może po prawej też zrobić szpalerek bukszpanowy????)niech jakaś burza mózgów się przetoczy na moje dylematy
natomiast nie podoba mi się w tej rabacie piętrowość roślin i na pewno będę tu zmieniać
dalej za hortensją pozostanie to przejście z kamieniami i mam w planach przestrzenie między kamieniami pokryć karmnikiem ościstym, i może żurawka będzie lepiej pasowała po prawej stronie kamieni??? a po lewej zlikwiduję rozchodnika i zrobię niski szpalerek bukszpanowy ( czy może po prawej też zrobić szpalerek bukszpanowy????)niech jakaś burza mózgów się przetoczy na moje dylematy