Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek w którym klon osłupiał:)

Ogródek w którym klon osłupiał:)

malgorzata_s 18:27, 16 lip 2015

Daję zdjęcie tego miejsca, może coś fajnego jeszcze mi doradzicie.

malgorzata_s 18:28, 16 lip 2015

Karol99 napisał(a)

Jestem za, świetny pomysł

No Nina wprowadzi do mojego ogródka więcej energii.
rzulieta 22:34, 16 lip 2015

Ha kochana to ty loze w kolorze zielonym tam dla rynienki wymyśliłas No to trzeba powiedzieć że moja koncepcja z trawami to kicha. W takim razie dalsze obsadzenia z hostami mus porobić. Zeby się zazielenilo tam.
Iwk4 02:13, 17 lip 2015

Gosiu, koniecznie daj w róg na podwyższeniu hortensję. Wielkości się nie bój. Nie robisz ogrodu dla krasnoludków.
Z prawej strony masz chyba kulę bukszpanową? Ja bym tam dała liliowce w dużej ilości, np. 4-5 sztuk w ulubionym kolorze. Jak przekwitną, za trawę będą robić. Na inspirce też są tam jakieś kosaćce czy coś.
Zobacz, ja mam w kupie te zwykłe, takie babcine - nie wiem, jak się nazywają. Dają czadu od początku wiosny - najszybciej przyrastała zieleń i kwitną już miesiąc. Nie wiem tylko, czy kolor pewnie nie ten, więc byś musiała pomyśleć o innych.
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/91/915185/original.JPG
A w Pęchcinie zachwyciły mnie żółte i czerwone posadzone w masie:
malgorzata_s 06:58, 17 lip 2015

rzulieta napisał(a)
Ha kochana to ty loze w kolorze zielonym tam dla rynienki wymyśliłas No to trzeba powiedzieć że moja koncepcja z trawami to kicha. W takim razie dalsze obsadzenia z hostami mus porobić. Zeby się zazielenilo tam.

Mama moja ma tę hostę do podziału na wiosnę, jest ogromna. Co myślisz:
Juzia 06:59, 17 lip 2015

A ja Ci liliowce odradzam.
Za mały masz ogródek, żeby mieć coś co nie zawsze ładnie wygląda... a liliowcom szybko żółkną dolne liście. Jedna kępka zakwitnie Ci paroma kwiatkami, czyli kolor będziesz miała tylko parę dni.
Myślę, że nie warto.

Ja liliowce wywaliłam na przedpłocie.
malgorzata_s 07:03, 17 lip 2015

Iwk4 napisał(a)
Gosiu, koniecznie daj w róg na podwyższeniu hortensję. Wielkości się nie bój. Nie robisz ogrodu dla krasnoludków.
Z prawej strony masz chyba kulę bukszpanową? Ja bym tam dała liliowce w dużej ilości, np. 4-5 sztuk w ulubionym kolorze. Jak przekwitną, za trawę będą robić. Na inspirce też są tam jakieś kosaćce czy coś.
Zobacz, ja mam w kupie te zwykłe, takie babcine - nie wiem, jak się nazywają. Dają czadu od początku wiosny - najszybciej przyrastała zieleń i kwitną już miesiąc. Nie wiem tylko, czy kolor pewnie nie ten, więc byś musiała pomyśleć o innych.
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/91/915185/original.JPG
A w Pęchcinie zachwyciły mnie żółte i czerwone posadzone w masie:

Hortkę dam tę co mam i zobaczymy, jeżeli będzie za niska to wymienię w następnych latach.

Wokół oczka rosną azalie japońskie, które chce przycinać na kulę.

Wiem że liliowce pasują, macie rację tylko ja jakoś nie jestem do nich przekonana, liście nie za bardzo mnie kręcą, a kwiaty są bardzo krótko. Pomyślę. Dzięki Iwona.

No i mam nadzieję, że tą nocną aktywność odeśpisz.
Juzia 07:19, 17 lip 2015

Ta hortensja w rogu to dobry pomysł...ale czemu chcesz zabierać tę co masz już posadzoną?
Dokup inną.Tam w rządku trzy inne, a tu w rogu inna.
W nogi hortensji jakieś trawki zielone lub lekko żółtawe, żeby zwisając zasłoniły tochę murek.

POd klonem nie żółto, tylko czerwono by się przydało... dla kontrastu. Po prawej coś co kolorystycznie będzie pasowało. A przy kamykach niskie trawki, żeby złagodzić linię oczka....ptasie łapki są niskie i kolorystycznie by pasiły

Kacha123 08:04, 17 lip 2015

No i proszę Juzia dała gotowy "przepis"
rzulieta 08:29, 17 lip 2015

No dobra tylko ja bym ten róż na zolty zamieniła a czerwony na niebieski. Caly ogrod mam wrazenie ma stonowane kolory i szare meble i szopkę. Czerwony będzie za mocnym akcentem jak myslicie? Hosty będą bezpieczne.