Reniu witaj, czytałam cię u Bogdzi, tez z grupy łódzkiej
Dzięki za pochwały, z tego ogrodnik zawsze się cieszy
zaraz kolejne piwonie, obie piękne, ogromne, nie pachną jednak, tylko wyglądają
naparstnice szaleją wszędzie, ale te tutaj to olbrzymy, prawie, jak ja
Ha, ha dbam, ale ona z tych, co nic się nie dzieje, aż jestem zaskoczona, w tym chyba tez jej wyjątkowość; Bożenko, Sorbet tez ci się spodoba, dopiero ciut się otworzyła, dopiero jak cała, widac jej piękno...no i ten zapach!
kojarzysz nazwę tego rodka, zmyła się nazwa, mam 3, cudny...
później kwitnie
to dla powąchania goździki pierzaste, też ich dywany uwielbiam, w nocy dosłownie świecą
i twoja ulubienica, chyba jednak ją masz, zobacz na początku leciutki róż, potem czysta biel
Miałem na trawniku koniczynę, babkę i mlecz. Chcialem kupić "Starne trawniki 260EW" jednak w sklepie ekspedientka zasugerowała mi kupno "Klinic Duo 360 SL" twierdząc, ze będzie to bardziej ekonomiczne. Kupiłem go. Uzylem około 25/30ml na trzy litry wody. Po upływie 20 dni moja trawa wygląda jak na zdjeciach. Co mam zrobić? Jak mogę uratować trawę? Trawa jest spalona, a chwasty zostały.
Pojechałam do mojej ulubionej szkółki po rozchodniki 'Sunkissed". nie byłam przekonana co do ich koloru a w dodatku okazało się, że dostepne sa tylko bardzo duże sadzonki ale aż za 30 zł sztuka a potrzebowałabym 10... stwierdziłam, że dale będę zatem szukała odmiany 'Stardust' i w rozsądniejszej cenie.
Kupiłam za to 9 cisów 'Hisksi" na zywipłocik w powstającej rabacie. będą na razie dośc rozstrzelone, ale już takiej wielkości cisy sadziłam i po niespoełna 2 latach się zrosły.Jesli córki pozwolą dzis je posadze
i dowiedziałm się, że upragnione grujeczniki zamiast 90 zł kosztują teraz 50! mam trzy zarezerwowane i jak tylko będę mogła je przewieżć dołączą do cisów.
Wiadziałam też w doniczkach czosnki - największe Globemastery miały min 20 cm średnicy! Takie 100 sztuk robiło nie małe wrażenie. Koszt - 55 zł sztuka - droga cebulka.
Dziewczyny
to są nasadzenie miejskie, które bardzo lubię. Zdjęcia z tel niestety. Cisy + berbetysy cięte w sześciany, do tego trawy, w centrum jakieś drzewa ( nie wiem jakie, musiałabym na żywca raz jeszcze zobaczyć.)W tle są jeszcze inne krzewy- chyba irga,m a w środku tawuła japońska, róże (chyba) żurawki, rozchodniki. Na żywo ładnie to wygląda. A tak w ogóle po inspiracje idzcie do Magdy- Ogród niby nowoczesny...
Wpadaj do mnie, mam siewki
zrobiłam im portrety, jakie mam kolory; zostawiam nasiona tylko na tych kremowo-białych, bo innych mam pełno i te będę mnożyć; pasuje do białych irysó, naparstnic i prawie jestem trendy ze światowym stylem łubin kwitnie po 2 latach od wysiania.
miło, że zaglądasz
Jak na razie jest niższa od innych piwonii. Kompaktowa. Rozmiar bardzo fajny bo ani za niska, ani za wysoka. Kwiaty 10-12cm. Kolor... dla miłośników żarówek Daje po oczach. Taki róż intensywny fluorescencyjny. Wpadający w amarant.
Lepszym aparatem.
Warto mieć nie tylko dla nazwy. Widać ją z daleka .. chociaż nie wielkolud.