Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

ewelaa74 15:31, 14 lip 2015

4 ary a tyle różnych gatunków
Ciekawy sposób na ukorzenianie zdobycznych roślin - muszę wypróbować
Masz taki miły "misz-masz", bardzo ciekawie i oryginalnie z tymi korzeniami.
pozdrawiam
Mala_Mi 16:31, 14 lip 2015

Kasiu... z róż niewielkich to Pomponella i Pastella. Długo kwitną Są piękne Osobiście bardziej wolę Pomponellę.
Będę jesienią zamawiać róże dla sąsiadki. Możesz się podpiąć pod zamówienie.. wtedy nie płacisz za przesyłkę a jakoś się spotkamy w celu przekazania.

Linie falujące są super

Igunia jest boska
Katkak 21:32, 14 lip 2015

ewelaa74 napisał(a)
4 ary a tyle różnych gatunków
Ciekawy sposób na ukorzenianie zdobycznych roślin - muszę wypróbować
Masz taki miły "misz-masz", bardzo ciekawie i oryginalnie z tymi korzeniami.
pozdrawiam

Dzięki Ewela . Wprawdzie powierzchnia mnie ogranicza, ale na szczęście wyobraźnia nie .
Katkak 21:42, 14 lip 2015

Mala_Mi napisał(a)
Kasiu... z róż niewielkich to Pomponella i Pastella. Długo kwitną Są piękne Osobiście bardziej wolę Pomponellę.
Będę jesienią zamawiać róże dla sąsiadki. Możesz się podpiąć pod zamówienie.. wtedy nie płacisz za przesyłkę a jakoś się spotkamy w celu przekazania.

Linie falujące są super

Igunia jest boska

Ania widziałam tą Pomponellę u Ciebie i podoba mi się jak diabli . Tak się napatrzyłam na te róże, że z dwóch jakie chciałam, lista wydłużyła mi się do 6 . Ale Pomponella to mój must have . Co do reszty, to chciałabym Rosarium.... a co do reszty to jeszcze nie wiem. Elmshorn chyba też nie będę sobie umiała odmówić . Sytuacja cały czas jest więc dynamiczna .Ania, a jak się nazywa to Twoje cudeńko "w welonie"? Ależ ona piękna... Też uważam, że falowane rabaty są fajowe . Buźka
Katkak 21:53, 14 lip 2015

Pod ten murek szpetny dałam dziś bluszcz.

Moja nowo ukorzeniona hortka, NN bo gałązka buchnięta z przyblokowego ogródka. Ciekawe co z niej wyrośnie . Fajne są takie niespodzianki

A tu już w ogródku. Odpuściłam sobie hartowanie. Nie pierwszy raz zresztą .

Zobaczcie jaki numer, glicynia, która wlazła na sam szczyt orzecha zamierza chyba jeszcze raz zakwitnąć. Taki jeden pączuś .
Katkak 22:05, 14 lip 2015

Podlałam dziś tę hortkę nawozem "niebieskim". Ciekawa jestem efektu jak dziecko, bo nigdy go jeszcze nie stosowałam .

werbenka od Agani . Tuż obok rośnie od Małej Mi, ale jeszcze nie kwitnie

orzech zrobił się niewiarygodnie gęsty
Kapibara 22:11, 14 lip 2015

Pozdróweczka pozostawiam Czytam, że nadeszła pora na ukorzenianie hortek, może i ja spróbuję z tego co mam coś zrobić

Po powrocie z Pęchcina zamarzyło mi się hortowisko, najlepiej już takie wyrośnięte, kilkuletnie

Jak bluszczyk oblezie murek i hortki urosną, to będzie bardzo tajemniczo i urokliwie
Katkak 23:01, 14 lip 2015

Kapibara napisał(a)
Pozdróweczka pozostawiam Czytam, że nadeszła pora na ukorzenianie hortek, może i ja spróbuję z tego co mam coś zrobić

Po powrocie z Pęchcina zamarzyło mi się hortowisko, najlepiej już takie wyrośnięte, kilkuletnie

Jak bluszczyk oblezie murek i hortki urosną, to będzie bardzo tajemniczo i urokliwie

Aguś wreszcie mogę to miejsce jakoś zagospodarować, bo przez kilka lat leżała tam kupa żwiru. Tam takie hortowosko właśnie będzie. Upchnę jeszcze ze dwie . Buźka.
Katkak 23:10, 14 lip 2015

nasturcja samosiejka

Ostatni kwiat lilii - jeden na łodyżce, a drugi w odbiciu w poidełku. W mojej skrzyni z misz-maszem rośnie chyba wszystko , także dynia .
Katkak 23:17, 14 lip 2015

Przy huśtawce też chcę mieć różę . Muszę poprosić ema, żeby mi do boku huśtawki listewki poprzybijał - powstanie taka drabinka dla róży. Albo sama poprzybijam. Pewnie nie będzie ładniej, ale na pewno szybciej . Za płotem "przeurocza" szopa sąsiadów. Rośnijcie tujki, rośnijcie .