Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Życie w wiejskim ogrodzie 22:28, 14 lip 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)

A może się wybiorę jak będę miał urlop Chętna na wizytę ?

No pewnie, tylko daj mi z tydzień żebym zdążyła chwaściory wykosić. Bo wiesz co by mi dziewczyny zrobiły jak byś dostał zawału na widok takiego zielska
Żywopłotki cisowe. 22:24, 14 lip 2015

Do góry
Anabell napisał(a)

Ostrogowiec i białe maleńkie kwiatki nie mam pojęcia, co to?

Białe to krwawnik kichawiec Haniu.
W ogródku Iwony 22:24, 14 lip 2015

Do góry
Mówisz i masz

Basia - Mój Świat 22:24, 14 lip 2015

Do góry
basia3 napisał(a)
Taras prawie ukończony, robiliśmy sami

Super tarasik pełna profeska
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:23, 14 lip 2015

Do góry
Życie w wiejskim ogrodzie 22:21, 14 lip 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Ty Justynka już nie pij więcej tego winka bo jeszcze do domu musisz wrócić a jutro ciąg dalszy rewolucji

Dzięki dziewczyny za odwiedziny i mile spędzony wieczór Kwiaty Wam rozdaje na pożegnanie Do usłyszenia

Moje zmagania ogrodowe 22:19, 14 lip 2015

Do góry
Hebe Ci kwitnie??? Dopiero u drugiej osoby takie cudo widzę. Mam dwa, duże już bardzo, nigdy nie okrywane...może dlatego nie kwitną u mnie?

Ale pięknota!!! Mam takiego fioletowego, różowy mi się zgubił

Życie w wiejskim ogrodzie 22:19, 14 lip 2015

Do góry
Ty Justynka już nie pij więcej tego winka bo jeszcze do domu musisz wrócić a jutro ciąg dalszy rewolucji

Dzięki dziewczyny za odwiedziny i mile spędzony wieczór Kwiaty Wam rozdaje na pożegnanie Do usłyszenia

Ogród w rytmie natury 22:19, 14 lip 2015

Do góry
Gosia napisał(a)
Karolu róże to jedne z moich ukochanych roślin.

Witam sie serdecznie Pięknie u Ciebie. Czekam na wiecej
Co to za róża?
Żywopłotki cisowe. 22:18, 14 lip 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
Haniu spać nie mogę loguję się na O i fotki są dzięki U mnie anabelki też giganty porosły.Trochę deszcz połamał i ścięłam do wazonu.Pięknie komponuje się ożanka kłosowiec z firletką Czy one się same sieją?Pokażesz dalie? Moje już kwitną ale kompa nie mam i nie mogę pokazać.Dobrej nocki

Moje anabelki troszkę podparte i podtrzymują je z przodu inne rośliny.
Kłosowiec sieje się mocniej jak werbena, a ożanka pierwszy raz kwitnie to nie wiem. Nasion z ożanki zbiorę, muszę pilnować.
Dalie to dużo razy uszczykiwałam to może dlatego się opóźniają.
a to dla Ciebie zdjęcia dali.

Reszta w pąkach.

Ogród Loczka 22:18, 14 lip 2015

Do góry
Taki mi dzisiaj objadek zaserwowała Pani kelnerka uroczo

Ogród dla moich synków 22:18, 14 lip 2015

Do góry
I 14 derenii białych pod siatką
Działka prawie w Borach Tucholskich 22:18, 14 lip 2015

Do góry
Kasia patrząc przez różowe (zielone) okulary

Kaśka i tak jest za duża trudno ogarnąć

trawy będą chyba dobrym sposobem bezobsługowe (prawie) rabaty

Ogród w rytmie natury 22:15, 14 lip 2015

Do góry
Gosiu, mam tylko takie zdjęcie z Tobą
Robisz piekne zdjęcia
Pozdrawiam
Ogród dla moich synków 22:15, 14 lip 2015

Do góry
Fotki z dziś
Kupiłam i posadziłam więcej żórawek. Tym razem udało mi sie kupić poszukiwane Palace Purple. Są naprawdę bardzo dekoracyjne. Jedna nawet ma kwiata

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 22:15, 14 lip 2015

Do góry
Moje Vanilki przy tarasie- już było prawie ciemno- za ciemno na zdjęcia, ale obiecałam pokazać. Obok nich Phantom.

Ogród z łezką II 22:15, 14 lip 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
a ty co w koncu kupilas bo nie wiem

A to tylko, całe 3 sztuki świeżą korą podsypane

Różaneczniki - choroby i szkodniki 22:15, 14 lip 2015

Do góry
Ludwika napisał(a)
Witam, chciałabym prosić o pomoc w odszyfrowaniu problemu moich azalii japońskich. Mam 7 krzaczków odmiany tornella. Sadzone wszystkie w tym roku na wiosnę (chyba kwiecień) do rodzimej ziemi wymieszanej z torfem. Wszystkie kwitły, wypuściły dużo nowych przyrostówm ładnie się porozrastały ale ostatnio coś niedobrego się z nimi dzieje. Liście jednego krzaczka zaczęły ok. miesiąc temu blednąć i żółknąć. Potem uschły i już prawie wszystkie opadły. Widzę, że dwa kolejne krzaczki już też mają bledsze listki w porównaniu do innych a brzeżki zdają się brązowieć i marwię się, że to jednak nie była kwestia słabszej jednostki tylko coś je wszystkie może trapić.
Dwa razy były nawożone nawozem do RH w granulkach.
Po prawej krzaczek, który wygląda chyba zdrowo, po lewej ten, który mnie niepokoi

Do tego RH Von Woislowitz Oheimb ma brunatne plamy na liściach Tak samo sadzony na wiosnę do rodzinem ziemi z torfem, nawóz w granulkach dostał dwa razy.

Nie mam możliwości sprawdzić ph gleby, mogę jedynie napisać, że woda u nas napewno nie stoi, na tej samej rabacie rośnie już od ok. 10 lat inny RH (nn, kwitnie na biało) i ma się dobrze, kwitnie każdego roku, nic mu nie dolega. Wnoszę, więc, że warunki glebowe powinny być ok i obawiam się raczej choroby grzybowej. Będę wdzięczna za wszelkie sugestie.

Czytałam , że w pierwszym roku po posadzeniu sie nie stosuje nawozów. żazwyczaj rośliny maja sporą dawkę nawozu w doniczkach, w których je kupujemy.
Rh zrób zdj z bliska, bo z daleka trudno ocenić.
Mój przypalony słońcem wygląda podobnie, ale to chyba coś innego.
Pokaż jak wygląda liść od dołu.
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:13, 14 lip 2015

Do góry

Bobo pod oknami kuchni, chyba dosadzę jeszcze 1 w tą dziurę.

Koniec
Ogród z łezką II 22:12, 14 lip 2015

Do góry
JulkAd napisał(a)
Kasiu jeżówki u Ciebie cudne, dalie zresztą też....u mnie do jeżówek ślimaki się dobrały...hortensje tylko kolor mają...czytałam, że nawałnica Cię oszczędziła, całe szczęście, bo to w twoich stronach chyba dosyć częste zjawiska...ale spotkanie też widziałam....no i cóż mogę napisać?...zazdroszczę i buziaki przesyłam

....a na 200-setkę kwiatuch

Julcia!!! Wszelki duch Pana Boga chwali...jesteś wreszcie!!! Jędzo!!! Gdzie się podziewasz??? Mogłaś z Kasią z Zielonej do Pęchcina przyjechać!!!

Jeżówki nie są tak okazałe jak w zeszłym roku, busz mi się zrobił i walczą o przeżycie...coś muszę wiosną z tymi bylinami zarządzić

Wiatrzysko nie pierwsze i nie ostatnie, wiesz, że u nas wygwizdów. W upały dobrze robi

Pozdrówka serdeczne, dla Krzysia też!!!

I za kwiatucha dziękuję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies