Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja działka na Dębowym Lesie 10:27, 01 lip 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Aniu co to jest, wygląda jak papirus.
To tu... 10:24, 01 lip 2015

Do góry
I w oczekiwaniu na kwitnący szpaler Limek...

Brązowe carexy jednak ogoliłam. Chyba jednak im się zeszło bo nie widzę u nich żadnego ruchu...
To tu... 10:20, 01 lip 2015

Do góry
Ostatni kwiat Falstaffa (kolor moooocno przekłamany):

Ta plątanina płatków w środku jest absolutnie cudowna...

Szałwia.
Ogród zmyślony 10:13, 01 lip 2015

Do góry
myszorek napisał(a)

Prześliczne ostróżki, mam kilka u babci i cały czas nie wiem gdzie u siebie je posadzić.... muszę pomyśleć bo mi się bardzo podobają!
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 10:03, 01 lip 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Kasia dla Ciebie pomponella z rozplenicą

Okrywowe - ta od Bogdzi

Czosnki zeżarła winorośl.. kota dawno nie było

O moja ulubienica u ciebie ....z twojego ogrodu Karolcia pamiętam z pierwszej takiej dłuższej wizytyt tę własnie róże z trawka, pamietasz jak byłysmy u ciebie z Kasia, Margolka, Anita...objazdowo po pabianickich ogrodach.....wtedy ja zapamiętałam, zauroczyła mnie choc była duzo mniejsza niż teraz jest....i nadal mnie zachwyca
Kłopoty - problemy z trawnikiem 09:54, 01 lip 2015

Do góry
Witam!

3 tygodnie temu prosiłem o pomoc z trawnikiem... a wyglądał tak:

Podlewałem, podlewałem, nawiozłem yara pro complex, padało, podlałem itd. Wczoraj wyglądał już tak:

Jeżeli ktoś mówi, że trawnika nie da się uratować, trzeba przyprowadziś kogoś, kto o tym nie wie - przyjdzie i uratuje.
Ewentualnie zajrzeć na ogrodowisko i poprosić o pomoc!

To tu... 09:51, 01 lip 2015

Do góry
Dziewczyny wielkie dzięki za odwiedziny!

Moje dzieciaki na szczęście z babciami żyją bardzo dobrze i chętnie razem spędzają czas.

Dzieci nie ma, chata wolna, ogród czeka, a ja głupia zamiast za ogród zabrałam się w poniedziałek za szycie wielkiej torby plażowej. Nigdzie nie mogłam znaleźć wystarczająco wielkiej i w cenie do zaakceptowania. Wygrzebałam dwie pary starych dżinów, materiał zalegający na półce i do dzieła. Na szczęście już wczoraj skończyłam, także dzisiaj będę siedziała na rabatach i pieliła do znudzenia.

I pochwalę się moją giga torbą (65x50 cm!).
Ogród na skraju miasta 09:50, 01 lip 2015

Do góry
Tydzień temu zrobiłam nawożenie trawnika i jestem w szoku, bo już po tygodniu widać sporą zmianę.

Zastanwiam się cały czas nad tą lawendą, czy okrągła obwódka wokół tych dwóch drzewek ( to po prawej to migdałek)dobrze by wyglądała, choć pewnie lepiej by wyglądała obwodka z bukszpanu

Życie w wiejskim ogrodzie 09:45, 01 lip 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)

rozumiem, że to zaproszenie do Twojego magicznego ogrodu
piękne zdjęcia jak w ogrodzie pokazowym

przetacznikiem jestem zauroczona a stipy jakie duże to te, które sam siałeś?
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 09:41, 01 lip 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Piękne zdjęcia, a dziki bliżej rabat nie podchodzą tylko do kukurydzy?

No właśnie w tym rzecz, że podchodzą

Na stronie 3 są zdjęcia z zeszłego roku. Potem prawie do końca roku znicze paliłam na noc, bo płomień je odstrasza. Kukurydzę ścięli dopiero po Mikołajkach, ale tak od końca pażdziernika to jakby ich już nie było. Poszły dziki przyszły sarny, które obżarły to co dziki nie wykopały.
Obiecałam sobie, że nie kupię ani jednej rośliny "do tyłu" zanim ogrodzenia nie będziemy mieli. Tylko róże kupiłam do kółka.

Nie wiem co bedzie w tym roku. Aż doła łapię, bo to wszystko sensu nie ma. Chciałam stawiać takie zwykłe ogrodzenie z balów i siatki laśnej, ale mój małżonek nie czuje tego. Nawet taki płot też kosztuje, a zwali się za kilka lat i znów będzie problem. On woli zrobić raz, a porządnie.

Zwierzyny pełne knieje, a mi się zamarzyło ogród robić!

A z nornicami to już chodzę na poziomki. Zero krępacji - bezwstydnica. Nie chciałam mordować przy dziecku i uszła z życiem. Na drugiej fotce siedzi w kalarepce!

Do tego odkryłam ostatnio, że ptaki mi korę rozgrzebują przed domem. Chciałoby się rzec: I ty Brutusie przeciwko mnie?!
No to żem się zdołowała
Dzięki dziewczyny za gratki...
Ogród na skraju miasta 09:29, 01 lip 2015

Do góry
Posadziłam tez dwa miskany zebrinus:

hortensja niebieska (sadzona w zeszłym roku) nie przebarwia się na niebiesko, pomimo podlewania nawozem do hortensji niebieskich - moze za mało tego nawozu leję, aczkowliek wg wskazań na opakowaniu, a boję się więcej.
Liście łądne ciemozielone, ale zauważyłam jakiegoś robaczka - mam nadzieję ze to nei szkodnik, a pomocnik, na rózy tez taki siedział

Ktoś wie może co to za odmiana rózanecznika, kwitnie także na tegorocznych pędach - nie wiem jaki duży krzaczek urośnie w przyszłości - chciałm kupić jeszcze jeden, kupiłam go w zeszłym roku w casotramie i niestety nie było pełnej nazwy

Hortensja limelight - tez sadzona w zeszłym roku:

Ogród na skraju miasta 09:21, 01 lip 2015

Do góry
Kwiaty doniczkowe:
begonie:

pelargonie:

Wklejam nowe nabytki:
Róża Leonardo da Vinci:

lawenda z obi - tych kupiłam 16szt ale teraz nie wiem gdzie posadzić - taki paradoks, bo miejsca mam dużo, tylko brak planu, a nie chcę potem przesadzać
Ogród na skraju miasta 09:15, 01 lip 2015

Do góry
Mam mętlik w głowie i już sama nie wiem co sadzić, na dodatek coś mi się dzieje z różanecznikami posadzonymi w tym roku Nova Zembla ( dolne liście są takie brązowo czerwone. Zastanwiam się czy to nie jakiś grzyb?

u trzeciego dopiero się zaczyna

Inne różaneczniki z wierzhu wyglądają ładnie, ale jak zajrzałąm do środka to parę liści tez mnie niepokoi

tutaj oderwany liśc w zbliżeniu

Nie wiem co to jest i jak temu zaradzić, może ktoś pomoże?
Zielonym od linijki - ogród Ivony 09:00, 01 lip 2015

Do góry
Jagodaa - dzięki za Twoje podpowiedzi. Jak tylko znajdziesz chwilę to zapraszam do mojego wątku. Odnośnie drzewa to myślę teraz o tym klonie Royal Red bo wiśnie Nigra zastanawiałam się czy nie posadzić jako szpaler na podjeździe. Zadałam pytanie odnośnie tego podjazdu w wątku pojedyncze pytania na temat projektowania rabat.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3358-pojedyncze-pytania-na-temat-projektowania-rabat?page=344#post_3
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:53, 01 lip 2015

Do góry
Ostrogowcowe nasionka czas zacząć zbierać

jedzonko

miłego dnia!
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:52, 01 lip 2015

Do góry
CD buszu przed domem

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:50, 01 lip 2015

Do góry
Busz przed domem

First Lady, moja ulubiona

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:48, 01 lip 2015

Do góry
Hosty

Hortensja ogrodowa nadspodziewanie dobrze się tu ma

Hosty przy tarasie

Dalej trawka od pani trawkowej i niedawno kupowane żółte małe hosty; i potwory do cienia
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:46, 01 lip 2015

Do góry
Morwa dojrzewa

Graham kończy kwitnienie

Hosta i żurawka pożerają buksy

Jarzmianka od Roberto
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:45, 01 lip 2015

Do góry
Kasia dla Ciebie pomponella z rozplenicą

Okrywowe - ta od Bogdzi

Czosnki zeżarła winorośl.. kota dawno nie było

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies