Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "miskant"

Wrzosy - Calluna 07:58, 30 sie 2014

Do góry
Ten biały to miskant chiński 'Variegatus", za nim miskant 'Gracillimus'.
Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 22:50, 29 sie 2014

Do góry
Spójrzcie jaką Piórkówkę Hameln sprzedano mi w sadowniczym... na moje niedoświadczone oko to miskant, kupiłam specjalnie, żeby się przekonać co to jest...

i jeszcze rzut oka na całą roślinę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:41, 28 sie 2014

Do góry
tu posadziłam powojnik SOLIDARNOŚĆ o czerwonych kwiatach, na razie żadnego, czyli znowu czekanie
miskant ML super rośnie, werbena tu chyba przezimuje
paprocie wywalam, te koło magnolii gwiaździstej, bo 8 patyków w kwieciu, za rok już je będzie widać

klony japońskie mają się super; kilka patyków i tu kwitnie, chyba je zostawię, z rozchodnikami będzie im do twarzy, ponadto sa bukszpany, len i trawy

a ta ponownie ma kwiaty
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:36, 28 sie 2014

Do góry
już różowieją

są wielkie!

carex elata aurea w pół cienistym zakątku ma się super; rośnie tu też rozplenica-moja siewka, arundo donax gold, miskant variegatus, turzyce kaktusowe i pełno patyków limek, za rok będzie dobrze, powstanie ciągłość, od ławki do lasu; no i siewki goździków dorodne, chyba dopiero w 2015 kwiaty

Zieleń to życie 2014 10:03, 28 sie 2014

Do góry
Srebrny medal - Betula ‘Golden Treasure’ PBR

Srebrny medal - Miscanthus sinensis ‘Mysterious Maiden’ PBR

Ten miskant jest wyjątkowo urodziwy, łączy w sobie cechy 'Zebrinus' i 'Gracillimus'. Dodatkiem są miedziane kwiatostany.

Betula pendula 'Youngii' - brzoza brodawkowata "Youngii" 23:19, 27 sie 2014

Do góry
Danusiu, a co myślisz o posadzeniu szczepionej brzózki youngi (raczej niskiej)w towarzystwie kilku hortensji Phantom i miskanta Gracimulusa, hortki i miskant w rządku który zakończy brzózka lekko wysunieta do przodu? Nie będzie to dziwnie wyglądać jak hortki i miskant urosną?
Borówcowy raj 15:34, 27 sie 2014

Do góry
Miskant Morning Light i kwiatek świecznicy:

Dąbrówka Ametyst Mist i maleńki Carex Frosted Curls, to wszystko do posadzenia, a na koniec malinki :

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 08:30, 27 sie 2014

Do góry
Soniu trawki są śliczne , podobają mi się takie większe Kwiatostanów miskant jeszcze nie ma, być może nie będzie miał w tym roku ale niech sobie rosną bez obcinania jeśli się pokażą. Przesyłam ci dużo serdeczności
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:04, 27 sie 2014

Do góry
Beatko - e tam niedosyt, to wszytsko przez Magnolię to ona mnei tak urządziła

Basiula-siadaj wygodnie i odpoczywaj, olej tikurilla się nie spisał, tak trawy to rozplenice, a wzdłuz podjazdu miskant Gracek

Karolcia, Syla, Ewa-całuski

Jolas- pokaz projkekt na swoim wątku bo wiem że ta twoaj projektantka zrobiła np fajowy projket dla Spirea więc możwe jednak masz fajnei zaprojektowane a to że inaczej niż więszość ogrodów na O. to akurat nei znaczy że źle, nawet wręcz przeciwenie pokaż i już

Różanecznik - Rhododendron - prezentacje roślin 21:45, 26 sie 2014

Do góry
Jakie trawy posadzić w plecy 'Cunningham's White'. Mam ich siedem sztuk w szpalerze, za nimi są jeszcze szmaragdy. Czy miskant variegatus lub cabaret nie będzie za bardzo ciężki?
Rododendronowy ogród II. 21:37, 26 sie 2014

Do góry
Krys napisał(a)

Bożenko ten miskant jest cudny w sobotę będę sadzicdziękuję Twój ogród zmiania się jak kameleon,rh jakby teraz zniknęły i ustąpiły miejsca innym kwitnącym nie widziałam,że masz tak dużo traw,pozdrawiam

Dzis wyczytałam ze na zime jednak dobrze jest przykryc korą, przynajmniej na poczatku.Traw nie mam duzo, ale troche mam.Pozdrówka.
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 17:39, 26 sie 2014

Do góry
Danusiu, ode mnie masz dwie trawki rozplenicę NN oraz miskant Kleine Silberspinne, bo takie mam. Miskant jest z tych niższych około 1m, kwitnie wcześnie, w sierpniu, jak bie będziesz chciała kwiatostanów, to obetnij i będzie niższy, ale to jest ładna trawa, po 2 latach pokazuje swoją krasę.
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:50, 26 sie 2014

Do góry
dorciabe napisał(a)
Ania jak duży rośnie u ciebie miskant graziela?

tym roku jest niższy, chyba wyczerpał składniki pokarmowe.. a ja nawozu nie daję... trawa ma 1,5m, a z kłosem 2 metry
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:48, 26 sie 2014

Do góry
Ania jak duży rośnie u ciebie miskant graziela?
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:34, 26 sie 2014

Do góry
leon60 napisał(a)

Nadrobiłam i jestem na bieżąco Rozpław też bardzo lubię własnie za to kwitnienie. Zawilce i jeżówki przepiękne.
Na temat róż nie dyskutuję bo mam tylko Chopiny i jakieś cztery nn z którymi nic a nic nie robię poza opryskami na mszycę
Pamiętasz nazwę tego miskanta co kwitnie ?
Buziolki

Miskant Graziella
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:24, 26 sie 2014

Do góry
Winobluszcz Ci wszystkiego (jeszcze) nie zjada? Ognika bym wywaliła na pewno, bo to wielkie paskudztwo i kłujące
A za tujką na pniu by Ci się nie zmieściła trawka wysoka- miskant np Cabaret? Taki jasny, wysoki, żeby tę tujkę było widać w ogóle..
Berberysy trochę mało żółte jak na Marię. I mało wyeksponowane

Pnącza nie są złe, póki trzymane w ryzach - lepsze to niż ten betonowy płot, z kratką wyglądałoby też nie bardzo

Wywaliłabym ognika, przycięła winobluszcz i zrobiła fotki, żeby coś było widać
Rododendronowy ogród II. 23:12, 25 sie 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Nic kupowac nie moge bo nawet trawy juz nie mam gdzie posadzic. Kupiłam dla Krysi drobiazg- miskanta Cabaret i poprzymierzałam czy moge sobie też kuic ale nic z tego , całkowity brak miejsca.

Bożenko ten miskant jest cudny w sobotę będę sadzicdziękuję Twój ogród zmiania się jak kameleon,rh jakby teraz zniknęły i ustąpiły miejsca innym kwitnącym nie widziałam,że masz tak dużo traw,pozdrawiam
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 22:12, 25 sie 2014

Do góry
dajana napisał(a)
Soniu pytałaś o trawki ,spójrz jak się zabrały To stipa od Alinki wreszcie zaczęła rosnąc ,ale ostra jak brzytwa

To od ciebie rozplenica największa nie licząc zebrinusa .Ładna prawda?

Ta również od ciebie i ten krzak za nią którego nie mogę rozpoznać Myslę ze niebawem zakwitnie to się przekonamy co to bo ma masę drobniutkich zalążków kwiatowych.Tej trawki również nie rozpoznaję

Dajano ta trawa wyglada na miskant Morning light (mozna zobaczyc u mnie) to raczej nie jest stipa, ale pewności nie mam. U nie tez są Stipu takie pierzaste jasnozielone. Rabatki masz cudowne, a trawę to juz rasową jak koń arabski. Pozrówka
Ogród Magdalenka 23:04, 24 sie 2014

Do góry
Szukam trawy na szpaler , pas o szer. 40 cm między garażami , takie moje przedpłocie

variegatus?

miskant kratker?

nie wiem ?

może macie jakieś propozycje ?

trawka ma być strzelista , żeby na boki się nie rozchodziła , bo będzie przeszkadzać przy wychodzeniu z auta .

Miskant - Miscanthus 22:28, 24 sie 2014

Do góry
ralfi napisał:

Mam serdeczną prosbę o odpowiedź od Was jaka jest odmiana miskanta który osiągnie najwyższe rozmiary (nie licząc kwiatostanu)? Wiem, że jest to na pewno Giganteus i jego pododmiany jak Jubilaris, Floridulus i reszta, ale z innych co jeszcze rosnie najwyżej?

Skoro wiesz, że ,, Miscanthus giganteus" jest najwyższy spośród miskantów, to jaki miskant może być od niego jeszcze wyższy.
----------------------------------------
,,Lasecznica trzcinowata".
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies