Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

09:23, 14 wrz 2014
Asiu czy Twój miskant 'Adagio' ma białe podłużne paseczki na każdym liściu? Czy jest takiej jasnozielonej barwy? Mam zagwozdkę czy on to on
Pozdrawiam
BusyBee 10:02, 14 wrz 2014

JoannA napisał(a)

U mnie cisza, ale Ciebie Kasiu dużo się dzieje.
buziaki

Burza nad rabatą, bo u mnie jak zwykle nic nie da się zrobić, przez braki materiału.... ech...

A fotki Twojego ogrodu , to gdzie?? Popstrykaj trochę przy niedzieli, bo na pewno cudnie...masz tyyyle traw , zawilce i hortki kwitną......a jak lawenda?? Moja dużo urosła w tym roku, ale nie zakwitła drugi raz....

Pogoda u mnie słoneczna i kawka na tarasie zaraz będzie ...może wpadniesz zapraszam...

Acha! ..... jak myślisz skąd są żurawki, które wczoraj kupiłam??? oczywiście tylko 5 a potrzebowałam 15
Więcej nie było.....
JoannA 10:33, 14 wrz 2014

Aniulka napisał(a)
Asiu czy Twój miskant 'Adagio' ma białe podłużne paseczki na każdym liściu? Czy jest takiej jasnozielonej barwy? Mam zagwozdkę czy on to on
Pozdrawiam

Anulka,
ten miskant ma delikatne podłużne paseczki.
Wstaw zdjęcie tego miskanta to go rozpoznamy.
pozdrawiam
monteverde 10:37, 14 wrz 2014

Aniulka napisał(a)
Pozdrawiam

Miscant Adaggio ma przez środek podłużny jasny pasek http://www.zszp.pl/?id=207&rco=Miscanthus%20sinensis%20%27Adagio%27&lang=1
JoannA 10:41, 14 wrz 2014

BusyBee napisał(a)

Burza nad rabatą, bo u mnie jak zwykle nic nie da się zrobić, przez braki materiału.... ech...

A fotki Twojego ogrodu , to gdzie?? Popstrykaj trochę przy niedzieli, bo na pewno cudnie...masz tyyyle traw , zawilce i hortki kwitną......a jak lawenda?? Moja dużo urosła w tym roku, ale nie zakwitła drugi raz....

Pogoda u mnie słoneczna i kawka na tarasie zaraz będzie ...może wpadniesz zapraszam...

Acha! ..... jak myślisz skąd są żurawki, które wczoraj kupiłam??? oczywiście tylko 5 a potrzebowałam 15
Więcej nie było.....

Widzę burzę mozgów nad Twoją rabatą. Bardzo ładnie sobie z nią radzisz
Żurawki chyba z Lublina bo tam się wybierałaś...powystawowe.
Jeśli to duże okazy to śmiało dziel. Ja teraz swoje przesadzam, dzielę i nadwyżki rozdaję.
Fotki mojego ogrodu wstawiam na bieżąco aż do znudzenia. Lawenda po cięciu zakwitła ponownie, ale już nie tak obficie jak latem. Niemniej jednak cieszy nie tylko nas ale również owady. Twoja młoda to nawet lepiej że się nie wysiła na powtórne kwitnienie, ładniej się rozrośnie.
U mnie pędraki w trawniku, lałam wrotyczem ale na taką powierzchnię trwanika miałam za mało gnojówki. Kupiłam Dursban i laliśmy cały trawnik bo nie uśmiecha się nam zakładanie trwanika od nowa na takiej powierzchni. Widzę poprawę i brak larw
Na kawkę zaraz wpadam bo Andrzeja nosi już od siedzenia w domu. W sobotę wybieramy się do Skierniewic.
Mam tydzień urlopu i planuje też coś podziałać w ogrodzie.
buziaki
monteverde 10:49, 14 wrz 2014

Obejrzałam kurki i poczytałam o zakupach cosik słabiutkie męża to się wysyła na szaszłyki i piwo i wtedy robi zakupy pozdrówka
JoannA 10:51, 14 wrz 2014

Anulko, to jest miskant Adagio
JoannA 10:54, 14 wrz 2014

monteverde napisał(a)
Obejrzałam kurki i poczytałam o zakupach cosik słabiutkie męża to się wysyła na szaszłyki i piwo i wtedy robi zakupy pozdrówka

Aniu,
zakupy słabitkie bo miejsca na nowe roślinki brakuje. Mam do wsadzenia 9 hortek ukorzenionych wiosną z patyka i zastanawiam się jak je wszystkie wcisnąć. Chyba będę musiała całkowicie z dalii zrezygnować a tak je lubię
11:20, 14 wrz 2014
Asiu wstawiłam zdjęcia do wątku identyfikacja traw.Bo miał przy sobie identyfikator,że 'Adagio'.Córcia wśród innych roślin w tym sporo traw mi go przywiozła.Ale jak doczytuję w googlach to 'Adagio niby zielony i bez pasków
11:21, 14 wrz 2014
Mój puścił dwa pióropusze ale na razie do końca nie rozwinięte jeszcze,Twój już ładny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies