Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród niby nowoczesny ale... 13:30, 29 cze 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)

Magda do głowy by mi nie przyszło że te niskie czosnki mogą tak fantastycznie wyglądać!!! jak bańki mydlane nad rabatą.... co to za odmiana... pewnie pisałaś wielokrotnie ale nie mogę odnaleźć nazwy. ..
Bawaria. 13:28, 29 cze 2015

Do góry
Ten krzyz nas wita i zegna na wyspie

Bawaria. 13:26, 29 cze 2015

Do góry
Sa rowniez place zabaw dla naszych milusinskich, dla mniejszych i wiekszych i ...tych calkiem duzychPodobalo mi sie to ze piaskownice sa chronione przed sloncem parasolami i jest sporo cienia. Nie ma problemu z podgrzaniem mleka czy innego pokarmu dla dziecka, jest swietnie przygotowana przewijalnia z dodatkowymi pampersami i kosmetykami. Drogi sa przystosowane dla wozkow dzieciecych i rowerow. Dla osob poruszajacych sie na wozkach inwalidzkich jest tylko kilka miejsc do ktorych dojechanie moze sprawiac klopot, reszta jest swietnie zorganizowana. Bedac kilkakrotnie na tej wyspie, nigdy nie zauwazylam aby ktos ,, bral´´ sobie szczepki korzystajac z okazji ze wyspa nie jest monitorowana i nie chodzi ochrona a rosliny sa naprawde piekne i egzotyczne. Rowniez warte pochwalenia byla kultura ludzi jezeli chodzi o zachowanie czystosci, nigdzie nie widzialam rzuconych smieci czy przylepionej gumy do zucia do lawki lub niedopalka papierosa rzuconego gdzies z boku. W wielu miejscach sa fonntanny z ktorych mozna korzystac, rowniez fontanny z woda pitna, jest mala gastronomia z przystepnymi cenami i przytulnymi miejscami do odpoczynku. To jest wyspa dla calej rodziny i atk tez jest przygotowana. Mi osobiscie brakowalo...gdzies z daleka plynacej spokojnej cichej muzyki...

Ogród niby nowoczesny ale... 13:19, 29 cze 2015

Do góry

Witam Kochana !
Jeśli znajdziesz wolną chwilkę napisz jak jest długa ta rabata- jest boska !
Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:16, 29 cze 2015

Do góry
no musiałam zacytować... tylko Ania tak potrafi kontrolę jakości przeprowadzałaś Aniu pod różami???????????
Kwiatowy ogródek Monteverde 13:14, 29 cze 2015

Do góry
Aniu, o twoim ogrodzie można śmiało powiedzieć, że to ogród kolekcjonerski pełno ciekawych roślin, róż zatrzęsienie, co jedna to piękniejsza

a jak się nazywa ten bodziszek, mam ale bez nazwy?
i co o nim więcej powiesz?
Bawaria. 13:06, 29 cze 2015

Do góry

dla mnie ta wyspa jest po prostu piekna, cudowne rosliny z calego swiata, ciekawe zakatki, niesamowita zielen i zapachy i...kolorowe pomysly czlowieka

Bawaria. 12:53, 29 cze 2015

Do góry
I juz koncoweczka pobytu na wyspie

Połowa działki - czyli mam powoli dość 12:27, 29 cze 2015

Do góry
Halinko takie są, drobne wiechowate, różowe kwiatki, liście na bordowo pomarańczowo się wybarwiają
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 12:22, 29 cze 2015

Do góry
Joaska napisał(a)
Skrzynia z ziołami zarosła fasolka, i zioła ....

Dawno mnie tutaj nie było. Jakie zmiany! Jestem zauroczona tą skrzynią z cegieł. Jest przecudnej urody i jaki front się wyszykował.
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 12:19, 29 cze 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

jak przechodze pod pergolą czuje ich piekny zapach

Cuda pokazujesz kasiu
w obsadzanaiu rabt nie pomoge bo ja sama misz masz mam ale pozachwycać sie moge ...

Widziałam zakupy - ja tez mam ascot od 2 sezonów, jej kolor i kształt kwiatów mnie powala
Do raju daleko - u Ewy 12:17, 29 cze 2015

Do góry
Margo napisał(a)
Ewo, rabatka z przedogródka wygląda świetnie, fajnie jednak te berberysy tam wyglądają

Cieszę się z tego efektu, chociaż nie mogę się doczekać kiedy wszystko rozrośnie się jeszcze bardziej

Moje nasadzenia doniczkowe słabo rosną. Przyczyną chyba jest pogoda - zimno i niesłonecznie.

Marzenie o nowoczesnym ogrodzie 12:14, 29 cze 2015

Do góry
A oto plan na następne zagospodarowanie ścianki którą mam w ogrodzie

1-lawenda bądź szałwia
2-miskant chiński Zebrinus
3- trawa czerwona Imperata Red Baron
4-ścianka wodnna
ścianka wytynkowana będzie na biało w donicach po boku kamyki i koło ścianki
Co o tym myślicie czy idę w dobrym kierunku czy znów zbaczam z drogi
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 12:12, 29 cze 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
munstead wood i burgundy iceberg

jasmina i powojnik

pierwsze drobny kwiatek laguny, zle przezimowala jakos...

a takiego mam bodziszka, nie wiem jaki to

Mustead i Jasmina....jaka cudna para i do tego powojnik.....mniam
Nasz przydomowy ogródek 12:06, 29 cze 2015

Do góry
Bożenko dzięki. To po gnojówce z pokrzywy taka zdrowa.

Ewa nie mam tej odmiany- a może mam tylko nie wiem? Tak po prawdzie to wiem że mam Chippendale a z pnących New Dawn i Flammentanz. Pozostałe to nn. Kto się dawniej przejmował nazwami róż. Róża to róża.
Chyba jestem jakimś szowinistą, bo uważam że różane księżniczki, hrabianki, królowe
nie powinny mieć do towarzystwa innego pospólstwa ha ha ha.

Do raju daleko - u Ewy 12:05, 29 cze 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ewciu Gratulacje na seteczkę

Już Ci się busz w ogrodzie robi!!! I róże ładnie rosną

Kasiu, dziękuję za pamięć i śliczną różę
A to moja różowa na pniu

Wichrowe wzgórze 11:59, 29 cze 2015

Do góry
Ale cudnie te kamienie z roślinami
Moniko, czy pamiętasz nazwę tego bodziszka? dostałam go od ciebie...dziewczyny mnie pytają o niego
Do raju daleko - u Ewy 11:56, 29 cze 2015

Do góry
mirkaka napisał(a)
Ewa czy mogłabyś zrobić zbliżenie na liście kosmosów tych z kłączy i tych drugich i wstawić ?

Tak wyglądają liście kosmosów z kłączy

a tak kupione w doniczce, które podejrzewam, że są jednoroczne, ale za to już kwitną. Ciekawa jestem, czy będzie różnica w kwiatach.

Co z tym ogródeczkiem począć 11:48, 29 cze 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)
Troszkę fotek, niestety z telefonu
Aparat zastrajkował

Moja donica ,nieustannie mnie zachwyca

Ewcia - czytałam o dylematach na rabacie z limkami, dobrze że zrezygnowałas z drzew a zostawiłaś same trawy
Podoba mi sie ta twoja donica, to znaczy zarówno nasadzenia w niej jak i sama donica Połączenie białych hortek z zielenia tujek i trawką - to chyba mozga jest ?...wyszło świetnie. Chciałabym u siebie pod tarasem podobnie zrobic....tylko jeszcze na brzydką ścianke tarsu dałbym lustro to wtedy zawartość donicy by sie w nim odbijała...a jaka ona wysoka jest ta donica ?
Kupowałas ja czy twój eMuś robił? a jeśli tak to jak ? ma jakies docieplenia w środku czy folie Jak jest zbudowana
Z miłości do bukszpanów... 11:47, 29 cze 2015

Do góry

Troszkę koloru do rodków i trzmieliny- jeszcze malutkie surfinie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies