Paczam i nie wiem czym się zachwycać. Donicą, stolikiem oczkiem, jeżówkami w pąkach. Fajnie u Ciebie...
Ola podpowiedz co ile sadziłaś u siebie serby i w jakiej odległości od siatki? Będę obsadzała mur i zastanawiam się jak daleko sadzić. W projekcie mam 75 cm od muru ale to chyba mało... I 1,50 od siebie.
Nornica pięknie dziękuje za miłe wpisy. Naprawę mnie cieszą. Miałam różne pomysły na ten kawałek. Mam nadzieję, że zdecydowałam dobrze
Toszka nawet nie wiesz jak liczy się dla mnie Twoja opinia .
A teraz, trochę zimy wiosną. Cały ogród zasypany, i taki czeka nas najbliższy miesiąc
Rabata z daliami nie była długa, ślimaki wychodziły z zarośli tj. z hortensji pnącej i pałaszowały dalie , te które rosły trochę dalej widocznie były mniej smaczne. Atakując rabatę z drugiej strony przechodziły obok fasoli - sadziłam ją trzy razy ...
Zastanawiałam się nad niezapominajkami, ale nie zauważyłam żeby stanowiły przegrodę . Większość niezapominajek już usunęłam , a miałam ich naprawdę dużo, pozostawiłam je jeszcze pod budleją. Wśród niezapominajek rośnie powojnik prosty i dzisiaj widziałam na nim tłustego ślimaka.
Bodziszek rosnący obok białe piwoni to Geranium maculatum 'Beth Chatto'
Pozdrawiam Jasia
Subtelny i delikatny Roseum Elegans
Ogromnie cieszy mnie moja mała hortka, ma dopiero roczek i zakwitnie
Te cisy kolumnowe najpiękniejsze są teraz, z nowymi, soczysto-zielonymi przyrostami .
Kamykowych donic będzie pięć na rabacie kwasolubów, która kiedyś tam powstanie.
A szmaragdy z paprociami to skończona zachodnia ściana domu, tylko do dosadzenia zostały trzy berberysy