Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mały ogród Kasi 14:15, 30 maj 2015

Do góry
a tak wyglądają docelowe dekoracje przed domem. Oczywiście zanim spadł deszcz...

Furtka

Mały ogród Kasi 14:00, 30 maj 2015

Do góry
Domek ogrodowy w nowym kolorze. Jest teraz dużo mniej widoczny i fajnie gra z parkanem

Od nowa ... na przekór wszystkim 13:56, 30 maj 2015

Do góry
iwka napisał(a)

coś mi konwalnik słabo rusza

ostatnie już tulipany

strasznie mne denerwuje ten krzak na środku, coś muszę z nim zrobić, pomysły mile widziane

Witam ślicznie u Ciebie tulipany cudne będę zaglądać bo ciekawie się zapowiada i kibicuję (Teściowe chyba lubią robić takie niespodzianki)
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:52, 30 maj 2015

Do góry
wyspa berberysowa, chyba juz nie tylko dom wróbli

powojniki, nazwy nie mam, są śliczne

pięknie juz odbił perukowiec i oczywiście hakone i czeka mnie dzielenie, mają za ciasno

macham wszystkim, ciut zalatana, rano przy kawie tylko podczytuję, ale niebawem więcej luzu, to odwiedzę wszystkie zaprzyjaźnione wątki
Grembosiowo 13:49, 30 maj 2015

Do góry

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 13:48, 30 maj 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
malutki tamaryszek, chcialabym wyprowadzic pien i zeby korona utworzyla parasol...jesli sie da

Da się, on ma właśnie taki pokrój, u nas będę ucinać konar, bo za bardzo zwisa, pokażę przy okazji, udany tamaryszek, a pnąca hortensja około 4 lat potrzebuje, zanim alpinizm zacznie uprawiać
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:43, 30 maj 2015

Do góry
Kindzia...e tam inny, ostatnio nas nie rozpieszcza dziś rano extra, teraz się chmurzy, ale sucho, to niech poleje, bo podlewanie, to nie to samo.
Byłam u ciebie i sama też u nich kupiłam, aleś mnie skusiła nawet dzwoniłam do Gosi po twój tel. za tym kodem rabatowym, ale puściłam bez

Ewa777....widziałam wasze spotkanie, super nie znam nazwy, pewnie zwykłe różowe, ale one choć w wielkie kępy rosnąsiewek wszędzie u mnie pełno, ale różowe i białe, co z nowych siewek, nie wiem

Pszczółko...kwitną niesamowicie i jak pachnie
zaraz piwonie, wszędzie podobnie z nimi

Kasya...zaraz popatrzę
zaraz zarosną mi schody, zabezpieczenia do usunięcia, mała sunia i tak wlezie

Danusia z liliowego....miło mi słyszeć Danusiu, że moje opisy mogą się przydać ostatnio nie mam czasu, a coś ciekawego wypadałoby pokazać
ruszyła Albizja...a juz się martwiłam.

Ula...kochana, życzę dużo sił wiem co oznacza ich brak.

Eliza....witaj nasza zgubo fajnie, ze jesteś dzięki

Madżenko...mój ambrowiec rośnie w suszy i na żużlu, ma pod górkę, może to lubi?

Mala_Mi....Aniu masz zaklepane, siewki, to loteria, nasiona zbiorę i jeszcze 3 rodzaje, których nie maszto niziutkie mus przesadzić, już je rozplenica zasłania.

domek wnet rodki zarosną
Ogród Loczka 13:42, 30 maj 2015

Do góry
Grembosiowo 13:41, 30 maj 2015

Do góry
Fotki kiepskie, mąż się przyucza do nowego aparatu

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:29, 30 maj 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

ale giganty!!!

Oj tak i dziwne, bo tam najbardziej suche miejsce, juz pąki widać, rano obejrzałam mam fotki elaty, ale dziś nie zdążę pokazać, jestem na chwilkę mam totalny galop! ufff
irysy w tym roku cudne
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:27, 30 maj 2015

Do góry
Anita1978 napisał(a)
U ciebie już róże w rozkwicie! Pięknie! Aż czuje ich zapach!

Pachną obłędniemam tam 3 odmiany, same herbaciane, ale jednak różnicę widać, przy okazji sam kwiat pokażę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:24, 30 maj 2015

Do góry
ewa004.....chyba tak Ewciu, lubię tę porę, pachnie i wszystko aż kipi
eee_tamm....Justynko miło, że wpadasz

ZielonaAnia...bardzo dziękuję
czekam na kolejne

Justyna...dam znać, ale z tego, co pamiętam, ciut [później będą, razem z rozplenicą Rubrum, czekamy, fajnie będzie się widzieć, pogoda wymarzona
Pamajo-Jola....o, remonty to ja póki co, mam ich dość oglądaj obrazki, sama ostatnio mam nawał spraw i ani u siebie, ani u innych nie na bieżąco, ale jak złapię luz, oblecę hurtem

mira...one są krwiste, ale mam jeszcze buraczane i czarne wszystkie pełne,będę zbierac nasiona i się podzielę u nas ciepła tez tak ciut, dziś rano było super, w tej chwili juz nie, a i melduję, że przywrotniki od ciebie kwitną, z opóźnieniem wstawię fotki

szykują się jarzmianki

pierwszy kwiat rudbekii

kwitnie pęcherznica, uwielbiam je
Ogród wyrozumiały 13:15, 30 maj 2015

Do góry
przepraszam, że dopiero teraz odpowiedź na pytanie ale nie czasowa jestem

otóz moje berberysy kupowałam bodajże rok temu w kwietniu
były takie

teraz są takie

jak obejrzysz to daj znać....usunę

myślę, że docelowo mogą mieć do 1,50...póki co niektóre już mają metr...
Ogród cioci czyli ciociogród :) 13:13, 30 maj 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dzisiaj już nie pada na szczęście ale zimno okrutnie Twoja pontyjska Irenko

Jej, aż mlasnęłam piękna i wielka
Do raju daleko - u Ewy 13:12, 30 maj 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
W ten weekend gościłam u siebie Gosię Jakie to było miłe spotkanie Będę go długo wspominać. Szkoda tylko, że tak krótkie

Cudne rudaski świetne spotkanie, ogród w szerszej perspektywie bardzo fajny, mnóstwo pięknych roślin, wisteria cudo, złotokap i rodki, masz się czym pochwalić
Ogród cioci czyli ciociogród :) 13:09, 30 maj 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Rany...Gosia, cudnie i bujnie!
Rozpoznanie choroby świdośliwa, kolcowój, pigwa, oliwnik baldaszkowaty 13:04, 30 maj 2015

Do góry
Witam

Bardzo was proszę o pomoc w rozpoznaniu choroby, bądź szkodnika który niszczy moje rośliny.

Wszystko zaczęło się tuż po rozpoczęciu wegetacji. Najwcześniej choroba uaktywniła się na świdośliwie. Pączki pękły rozwinęły się pierwsze listki zakwitła i koniec. reszta pączków zaschła i odpadła listki zaczęły się zamykać, nowe się już nie pojawiają.

Kolcowój natomiast zaczyna gałązka po gałązce usychać. Najpierw przestał rosnąć. Rośnie tylko jedna gałązka. Reszta po kolei żółknie i usycha.

Pigwa pięknie się rozwinęła ale po wytworzeniu pąków i zakwitnięciu nie rośnie nie ma pączków.

Oliwnik zakwitnął jak nigdy przedtem ale o tej porze roku powinien rosnąć już jak wściekły tymczasem przestaje i małe pierwsze listki zaczynają żółknąć.

Nie wiem czy to nie wina jakichś przędziorków, a może miesięcznej suszy w kwietniu. Tylko że reszta roślin owocuje i rośnie jak zwykle!. Na świdośliwie, kolcowoju i chyba pigwie widze delikatne jakby pajęcze nici.

Za pomoc z góry bardzo dziękuje

Arek
Działka wkoło Lubczyka :) 12:38, 30 maj 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
Ogrodowiskowa a chciałaś tę drugą też?Trawki masz po 4sadzonki w doniczce możesz rozsadzić

Ogrodowiskową chciałam, ale Twoja ma bordowe listki, a moje zielone, wiec to mnie zmyliło! To jutro sadzę na umbrowej i reszte w różach

A ta brązowa trawka, to co za odmiana, bo chcę sobie sprawdzić jak wygląda i na ile rośnie?

Jeszcze raz dziękuję
Działka prawie w Borach Tucholskich 12:36, 30 maj 2015

Do góry
i co my tu mamy?
Ogródek nad jeziorem 12:32, 30 maj 2015

Do góry
i jeszcze hortensja 'Anabelle'
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies