Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Toszka 09:15, 12 lip 2015

Iwk4 napisał(a)

paparazzi
i zielony dywan
Iwk4 11:52, 12 lip 2015

Dywan był tak gęsty, że wszyscy się pytali, czy jest z rolki? Gospodyni odpowiedziała, że ogród zakładany był na byłym pastwisku. Pasły się tu kiedyś krowy. Teraz tylko koszą i nawożą. Było to jakiś czas temu
spotkanie odbyło się w starej części ogrodu

Zachwyciła mnie hostowa rzeka idąca w głąb rabaty

A liliowce pod starym drzewem będą moją inspiracją - wykorzystam pomysł przy starej śliwie

Iwk4 12:07, 12 lip 2015

Największym przeżyciem była dla mnie możliwość zrobienia wspólnego zdjęcia z Danusią i zdobycie dedykacji w książce - już zresztą przeczytanej

Rozmawiałam też z Bogdzią i Aną - moimi idolkami, posiadaczkami wzorcowych, niedoścignionych, pięknych ogrodów - każdy inny na swój sposób

Iwk4 12:25, 12 lip 2015

Cudowną podróż odbyłam dzięki Ewie 777 (trzecia od lewej) i jej mężowi, który robił za kierowcę i fotoreportera - kochani, dziękuję wam pięknie Moimi towarzyszkami na tylnym siedzeniu auta była Gosia i Gabrysia (obok Ewy). Nagadałam się chyba za wszystkie czasy

Jeśli nie pomyliłam: od lewej: Łukasz (Łuki)), Ewa (Do raju daleko ...), , Gosia (ciociogród), Gosia - Margo, Ja (Iwk4), a z tyłu Kasia (Ogród z łezką), z tyłu Justynka - Eeee tam z mężem

Mąż Ewy - ten z prawej strony
Iwk4 12:35, 12 lip 2015

Potem był spacer po zaczarowanym ogrodzie, jak właścicielka określiła młody ogród - raczej bylinowy. Niemal wszystko kwitło. Zastanawiałam się, co będzie kwitło za miesiąc, skoro teraz wszystkie rośliny w pełnym rozkwicie?

Iwk4 12:44, 12 lip 2015

I oczko, które swoją powierzchnią zajęłoby cały mój ogród

A ten widok mnie urzekł

Szkółka i ogród ma kilka hektarów. 80 pracowników czuwa nad roślinkami i cała rodzina państwa Szmit

Reszta fotek moich i innych osób z tego cudownego spotkania znajduje się tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5381-spotkanie-w-pechcinie-u-szmitow-2015?page=18&quoted_post_id=1740171
Musze tam wrócić jeszcze kiedyś

Iwk4 12:51, 12 lip 2015

Madzenka napisał(a)
Cos kupiłas Iwonko w Pęchcinie?

Madżenko, auto było zapakowane po brzegi naszymi zakupami, przywiozłam jeżówki czerwone na moją ognista rabatę

Chyba zatopię je w stipie

Stipa zaczyna kwitnąć
Sebek 13:09, 12 lip 2015

Iwk4 napisał(a)

Jeśli nie pomyliłam: od lewej: Łukasz (Łuki), Gosia (ciociogród), Ewa (Do raju), Gosia (nie ma wątku), Ja (Iwk4), a z tyłu Kasia ( z którego ogrodu? )

Od Lewej Łukasz, Ewa, Ciocia-Gosia, Gosia-Margo, za Wami Kasia - ogród z łezką
Z tyłu Justynka Eeee tam z mężem
ryska 16:02, 12 lip 2015

Iwonko bardzo miło mi było poznać Cię osobiście
Bardzo ładne jeżówki kupiłaś. Pozdrawiam
Iwk4 16:48, 12 lip 2015

Reniu, mi też było bardzo miło, a prawie idąc obok siebie mogłyśmy się nie rozpoznać. Szkoda, ze nie miałyśmy identyfikatorów, ja zapomniałam zabrać. Trzeba było się każdego pytać, z jakiego jest wątku
Reniu, naprawdę się cieszę, że mogłyśmy porozmawiać.
Miałam ochotę jeszcze na to, aż mi ślinka leciała:

Następnym razem będą moje