Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W samym słońcu 16:17, 11 lip 2015

Do góry
Moje pierwsze zakupy od kwietnia chyba

żurawki:
delta Dawn szt 1 (w tej cenie tylko 1 została)
Electra sztuk 3
Marmalade sztuk 6

I moja pierwsza hortensja Limelight tylko 1 bo jednak cena odegrała tu ważną rolę

Mam też trawy,ale one na prezent, chyba,że sobie zostawię po sztuce: Hakonechloa All Gold i Pennisetum Fireworks

Na zdjęciach wygląda jakby już jesień była...
Trzeba będzie złapać za grabie i zgrabić, a tymczasem trzeba iśc pielić.

Mąz sprawdził ile kosztuje kora Athena w Castoramie i chyba za 80 litrów coś około 15 zł chyba. Ona jest przekompostowana?
Chciałabym w lipcu dać korę na tą jedną rabatę -bo na tą co sa róże to nie wiem co dać?? Piach wygląda brzydko. Trzeba będzie poszukać chyba żwiru płukanego
Spotkanie w Pęchcinie u Szmitów 11 lipca 2015 16:12, 11 lip 2015

Do góry
Łódzka grupa wraca

Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 15:57, 11 lip 2015

Do góry
Tak chyba masz zdecydowaną raję teraz chyba jest ok, hortensje wziąłem bo wieje i porywa je, a szkod mi tsk delikatnych roślin

W Kruklandii 15:54, 11 lip 2015

Do góry
Tu będą następne róże

No i nie mogę się zdecydować na środkową.
Princess Alexandra of Kent, Queen of Sweden czy Eglantyne?????
Ogródek Ewy 15:48, 11 lip 2015

Do góry
Moje koralikowe "maleństwo"
Kasiu to dla Ciebie.

Malutki pod lasem 15:21, 11 lip 2015

Do góry
Karol, może i lepiej, ale tak jak już pisałam, pod domem będzie też tak pod skosem podjazd dla samochodu, więc chciałam jakoś tez tak pod skosem to zrobić. W praktyce będzie to jakoś tak:
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:16, 11 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Kuleczki gratulejszyn!!!! Kolejnych tysiączków ci szybciutko zyczę.
Ogród zachwyca !!,
Pasowałyby do niego purpury

Marzen jaka to? Piękny kolor
Malutki pod lasem 15:10, 11 lip 2015

Do góry
A nie lepiej poprowadzić tę rabatkę juz do końca?
Coś tam nabazgrałem.
Malutki pod lasem 15:07, 11 lip 2015

Do góry
Dobra czekam na krytykę
Plan jest taki:

Cztery cisy, po lewej katalpa, po prawej trawy, półkole z bukszpanu i w nim klon palmowy.
Muszę coś zaplanować i tak powoli coś myślę i maluję.
Rabatka może być tylko tak przy płocie, bo dalej w stronę domu będzie też po skosie miejsce parkingowe dla drugiego samochodu. Na środku zostanie niewielkie poletko trawy.
Malutki pod lasem 14:48, 11 lip 2015

Do góry
Byłam dzisiaj w szkółce po drugiego berberysa i mieli ładne katalpy szczepione na pniu, kulki po 80 zł. Chyba cena dobra, bo dość duże były. Jak zaplanuję przedogródek i mąż mi tam porobi porządek, to kupię.

Pojechałam po berberysa, a wyszłam z jeszcze dwoma cisami "Hicksii" Będą do przedogródka jako tło dla innych roślin. Mam jeszcze dwa cisy, ale mniejsze, chyba jakoś razem je wsadzę.

A no i tata przywiózł mi bergenię na obwódkę. Jak zaraz Jasio pójdzie spać, to idę sadzić

Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 14:20, 11 lip 2015

Do góry
Witam,
bardzo proszę o pomoc. Od jakiegoś miesiąca moje thuje smaragd zaczęły chorować. Thuje były na wiosnę posypane nawozem. Wszystko zaczęło się po pierwszych upałach (na początku czerwca). Rośliny zaczęły dostawać żółte plamy a czubki i młode przyrosty zasychać. Pierwsze podejrzenie - przędziorek. Opryskiwane 2- krotnie. Oprysk połączony z preparatem Substral na brązowienie igieł. Niestety chyba to nie poskutkowało gdyż kolejne thuje zaczęły żółknąć i czubki igieł zasychać. Kolejny zabieg to oprysk przeciw grzybom. Pierwszy zabieg PROPLANT a drugi TOPSIN 500 SC. Nie wiem jak dalej ratować thuje. Na dodatek złego po przeciwnej stronie ogrodu Żywotniki zachodnie (Thuja occidentalis)również coś dopadło. Zaczęły usychać od dołu. Wstawiam kilka fotek i bardzo proszę o pomoc co to może być.
Z góry dziękuję.
Ewelina

Liliowiec - Hemerocallis 14:07, 11 lip 2015

Do góry
Always Afternoon
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 14:06, 11 lip 2015

Do góry
Ułożyłem tak, żehortensje są z tyłu a stożki z przodu, twoja propozycja jest super, zerknij na to ustawienie, czy hortensje nie będą za wysoką opcją z przodu

Z bordo mam perukowca

Norweski ogródek... 13:57, 11 lip 2015

Do góry

Wsio razem
Norweski ogródek... 13:52, 11 lip 2015

Do góry
Ale i coś co nie było.
Norweski ogródek... 13:50, 11 lip 2015

Do góry

Coś kupiłam co bylo w planie
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:35, 11 lip 2015

Do góry
wiem ... wiem ... ...

wieczorem to fszyscy bendom na kawce w Madżeniu ... przecież sama się zainstaluję na ucztę zmysłów ...

teraz powinnam się odmeldować przy tej kosiarce elektrycznej (Ensanta ja też się nią brzydzę ... i mam już dość skoszonych kabli !!! ... ) ale leniwie sączę drugą kawkę w pozie godnej zleżałej vivy na trotuarze ... ... niespiesznie (jest weekend neuron ma wolne ) rozmyślając nad niedawno rozpatrywaną na tarasie Anuli kwestią wypowiadania życzeń ... czy zawsze jesteśmy zadowoleni gdy się spełnią ? czy czasami robią psikusa ...

bo mi się spełniło ... Nieletnia dorosła i niebawem zamieszka w Krakowie (lub Lublinie ) wchodząc w tajniki inżynierii biomedycznej ... dom mam dla siebie ... ciszę mam i porządek ... ba wystylizowałam sobie tarasik na eden ... i sączę kawkę nic nie musząc w wiadomej pozie ... i nie wiem czy to tego ja chciałam ...

porozważam kosząc ...

wie ktoś gdzie ja mam kabel do kosiarki ??? ...
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 13:12, 11 lip 2015

Do góry
Coś w ten deseń można jeszcze w te niskie trawy jakieś jeżówki ? ....
O ile jeszcze rabata pomieści i jest tam dużo słońca to lawenda jako obwódka .... aaaa ja nie projektuję ogrodów

Na tyłach miskant variegatus ....

I z lawendą .... o ile tam dużo słońca będzie ....

jeden stożek po lewej stronie a drugi po prawej ewentualnie ....tylko nie w liniach prostych ...
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 12:52, 11 lip 2015

Do góry
kachat napisał(a)
...Chciałabym mieć zielone jak najdłużej, a te śliczne sibirica na które już się prawie zdecydowałam się wcześnie czerwone robią. Zwykłego zielonego derenia zaś nigdzie nie ma, i też nie wiem, czy mu liście nie czerwienieją bardzo wcześnie.

Aż będę z ciekawości w tym roku bacznie obserwować krzak mateczny tego derenia co co pokazywałam z drugiej fotki. U mnie w donicy to trochę inaczej się może zachowywać. Ale rośnie u mojej siostry, to poproszę ją co cotygodniowy raport.
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 12:45, 11 lip 2015

Do góry
kachat napisał(a)
Anka, śliczna ta kalina Tylko kurcze compactum, czyli pewnie jakaś mała rośnie.. A ja potrzebuję dużych krzaków żeby cały płot do 2-3 metrów zasłonić. Jakby ci się tam kiedyś rzuciła w oczy zwykła koralowa, to daj proszę znać - ostatnio kilka szkółek wokół Warszawy obdzwoniłam i tylko w jednej była - jedna sztuka, krzew gigant za 100zł... ;/

No to trzeba było tak od razu - Szkółka leśna Kuchary- tam tą zwykłą kalinę mają na pewno. I inne leśne drzewa i krzewy.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies