Dziękuję Ci dobra kobieto za zdjęcie. Buuu... ja się załamię patrząc na Twoj wyplewiony trawnik. U mnie urosło prawie samo chwastowisko i to przez 4 tyg! Miejscami aż do połowy łydki U mnie chwastnica idzie w tysiące. Jutro mam pierwsze koszenie.
Zdjęcia kwiatuszków super!
Pozdrawiam
Siedzę sobie u e-Ma i patrzę przez okno kuchenne, a tam mi coś przeleciało. Patrzę, a na płocie przysiadł ptaszek i ćwierka. Pobiegłam po aparat i udało się . Nie wiem tylko, co to? Śliczny, no nie?
Hej Jestem już z powrotem w domu (niestety ) Nie odpisywałam, bo okazało się, że w kolejnym boskim miejscu, w którym przyszło mi wypoczywać i rozmyślać, nie było wi-fi. Zasięgu telefonicznego zresztą też nie No i całe szczęście, bo bez przeszkód mogliśmy delektować się bliskością natury. I przypomnieć sobie, że to w Niej tkwi moc ogrodowych inspiracji
Po raz kolejny doszłam do wniosku, że mój ogród jest zbyt uporządkowany. Nie jest to efekt do jakiego dążę. Pocieszam się jednak myślą, że jest to stan przejściowy i z czasem nabierze tajemniczej dzikości
Aktualizacja tego co u mnie.Jakość zdj słabą bo nie mam aparatu;/ robię zdj komórka
Tu są jakby niewidoczne hort Vanille,miskanty,red baron,frosted curls,zurawki Georgia i spalone już zurawki stoplight.mam nadzieję że odżyją. Między zurawkami a hort mam ok. 70cm.dosadzac coś bo luka troszkę:/
A od tyłu,w międzyczasie:
Załączam moje wyniki badania gleby.
Zalecenia jednak nie do końca są dla mnie zrozumiałe, jeszcze będę wyjaśniać ze stacją.
marbz - nie są tak dokładne jak Twoje zalecenia, ale czekam na Twoje uwagi, bo mam wątpliwości zwłaszcza co do wysokie ph - niczego nie trzeba zbijać ?