Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Tess 13:23, 10 lip 2015

Bujnie się, spokojnie.
Lubi sucho, ale ta susza i skwar to było nadto nawet dla niej.
Trochę wody z chmury i roślinki zaraz odżyją. A werbena jak wystrzeli, to się zdziwisz.
Iwk4 13:37, 10 lip 2015

Beatko, ja moim też się nie przyznaję, M ich odgania od kompa, ja przyznałam im dzienny limit na neta, to wtedy trochę z nami spędzą czasu albo pomogą przy czym
Jutro ma nie padać i wg prognoz w Pęchcinie ok. 20 stopni i pochmurno.
Gdyby tak było, to byłoby fajnie.
Zakupów wielkich nie będzie, chyba coś na pamiątkę najwyżej kupię, bardziej zależy mi na tym, by tam być i się spotkać z innymi: szkoda, ze Ciebie nie będzie i innych, co na moim wątku mnie odwiedzają
Iwk4 13:48, 10 lip 2015

Tesiu,wiem, że perovska lubi sucho. Róże dostają więcej wody, może dla niej, co rośnie za różami to za dużo? Mam tam posadzone 4 krzaczki Beroliny, drugi sezon u mnie, ale mnie nie zachwyca. Ma pojedyncze kwiaty na łodygach, brzydko przekwita i chyba jesienią zrobię tam rewolucję. Na dodatek w maju tylko na Berolinie miałam bruzdownicę pędówkę. Zastanawiam się, czy ze szkółki sobie nie przywlokłam. Inne róże były czyste.
Nawet nie ma co focić, ciągle tylko pojedyncze kwiatki. Graham Thomas ma więcej kwiatów, niż Berolina, a Thomas jest u mnie od wiosny.
Berolina - nawet nie lubię jej focić :

Thomas ma ładniejszy żółty kolor i jest cały w pąkach. Kwiaty dłużej się trzymają.:

anka_ 14:28, 10 lip 2015

Iwonko moja werbena z nasionek od ciebie pięknie kwitnie, a to dopiero początek. Tyle tylko że rosnące razem miskanty się ociągają i werbena dawno je przegoniła. Jutro przesadzam zasłaniającą ich pęcherznicę, może się ruszą.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Kacha123 14:33, 10 lip 2015

Gratki na 800! I dobrej zabawy!
Iwk4 14:59, 10 lip 2015

Pęcherznica Aniu faktycznie potrafi być potworem. Cały czas mam obawy, czy się zdecydować na nią do małego ogrodu. I ciągle coś mi mówi, ze mam się powstrzymać. Cieszę się, ze werbena u Ciebie kwitnie. Miskanty ruszą, tak inni pocieszają. Czasami w pierwszym roku po posadzeniu najpierw idą w korzenie
Iwk4 15:00, 10 lip 2015

Kasiu,dziękuję. Widziałam u Ciebie zakupy różane. Śliczne różyczki masz. Zazdroszczę
Ala106 15:06, 10 lip 2015

8 setek , jest wynik, gratulacje .
Z perovskią to Ci powiem u mnie jest tak, że miałam jedną i chciałam mieć drugą obok. Przesadziłam na jesieni i ta pierwsza jest wysoka i już zaczyna kwitnąć, a ta druga o połowę mniejsza i zero kwiata jeszcze.
Kupowane razem tylko posadzone były w innych miejscach, więc to samo.
Widać prawda, że po przesadzeniu trzeba dać jej czasu.
Pozdrawiam.
Iwk4 15:08, 10 lip 2015

Siedzę sobie u e-Ma i patrzę przez okno kuchenne, a tam mi coś przeleciało. Patrzę, a na płocie przysiadł ptaszek i ćwierka. Pobiegłam po aparat i udało się . Nie wiem tylko, co to? Śliczny, no nie?

Tess 15:09, 10 lip 2015

Prawdziwy wróbel! I to młody chyba.