Dziękuję Beatko, wiem że teraz jeszcze niewiele widać, musi się wszystko rozrosnąć, musze nawieźć kory i może wtedy będzie widać odrobine lepiej mój zamysł.
A najważniejsze że maja być mało wymagające ....
Lubie te rudzielce ... a ze żwirkiem na prawdę super sie komponują .... nawet mi przyszedł taki pomysł żeby zrobić więcej rabat żwirowcyh ...ale nie .... za trudno je utrzymać w porządku ....
To tak jak ja ... teraz gdy jeszcze mi lawenda nei kwitnie to nawet chyba ja wolę od lawendy ... tylko ten zapach ... lawendy jest bezkonkurencyjny ....
Róża cudna...ale to śmiecenie mnie wkurza i niestety chyba czeka ja eksmisja z frontu .... wiosną wyląduje na tyłach tam może śmiecić.... a na frocie muszę coś innego wykombinować ... może powtórzę pomponellle???
Pewnie, że można później, należy poobserwować.
Ja też odwlekam ten temat od kilku lat, ale u mnie się nie da. Wytrzymałość moja się skończyła...O ile z frontu jako-tako, to od tarasu (mnie więcej tak jak u Ciebie) do końca działki i na całej szerokości mam trawnik- siano... dosłownie).
U mnie tereny piaszczyste, z frontu dużo ziemi było nawiezionej (bo był spory spadek terenu) i dlatego na tej ziemi trawa wytrzymuje, ale cały tył to porażka. Mimo podlewania.
Wystarczy kilka dni upałów i nie widzę zielonej trawy do jesieni
Dwa lata temu wyleciało nam 10 tuji brabant (były już powyżej ogrodzenia), w tym roku widzę, że wierzba się posypała (jej akurat mi nie szkoda ), ale też grujecznik przypalony...
Mam dość..., a jakie hortki klapnięte jak wracam z pracy... Szkoda mi tych roślin. Ale się pożaliłam, sorki
U Ciebie Asiu inna ziemia, może się obejdzie bez nawodnienia
Edit: Zapomniałam się pożalić, że ostatnio zmierzyłam czas podlewania.. Oboje z eM tracimy na podlewanie po 1,5 godziny wieczorem i to i tak nie wystarczy, aby było zielono....
Dziękuję Ci dobra kobieto za zdjęcie. Buuu... ja się załamię patrząc na Twoj wyplewiony trawnik. U mnie urosło prawie samo chwastowisko i to przez 4 tyg! Miejscami aż do połowy łydki U mnie chwastnica idzie w tysiące. Jutro mam pierwsze koszenie.
Zdjęcia kwiatuszków super!
Pozdrawiam