Moim zdaniem groch z kapustą czyli masakra, za dużo tego wszystkiego, każda roślina inna. Właśnie to jest przykład jak nie należy projektować rabaty.
Wyraziłam swoje zdanie.
Wczoraj miałam niespodziankę, był Dzień Matki (a kto by to pamiętał?) i syn Michał nie zapomniał Wręczył mi ogromny bukiet No i była imprezka ciasteczkowa Cały dzień leniuchowałam... z rodzinką na trawniku i leżakach.
Powodem takiego wyglądu trawnika jest nieumiejętność prawidłowego nawożenia, nierównomierne nawożenie. Nauczcie się to robić prawidłowo, wtedy problem zniknie.
Ćwiczenie czyni mistrza. PO jakimś czasie nauczycie się.
Przy krawężnikach zapewne jest na górze dach, który zasłania deszcz i woda nie dociera. Gdy pada, nawadnianie nie podlewa i ta trawa ma mniej wilgoci.
Moim zdaniem postaw szklankę w tym miejscu i w innym (zieleńszym) i poczekaj aż nawadnianie będzie podlewało. Zobacz ile wody napadało do obu szklanek.
Moim zdaniem tutaj gdzie krawężnik jest sucho a że niby podlewa to uważam że nie podlewa.
Czy wszystkie białe kamienie podwyższają pH? Ja mam pod tujami i hortensjami otoczaki rzeczne, nie biały popularny grysik dolomitowy, ale jasne kamienie. Zabieram się za usuwanie szmat, ale wywalenie tych kamieni zburzyłoby koncepcję ogrodu i dobry humor żony. Pod tujami zamiast szmaty chciałem posypać drobno mieloną korę, na to jakaś siatka np. na krety i na to otoczaki.