Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:30, 09 lut 2016

Do góry
Tak większość bylin w tym wszystkie jeżówki mam z tego źródła. Sadzonki ładne i zdrowe nie spotkałem się jeszcze by któreś bywały tam chore, a bywam często Czasem zdarzy się, że jakaś odmiana się słabo krzewi w szkółce, ale zazwyczaj to wina sadzonek co widać jak jestem na miejscu, ale to sporadycznie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:27, 09 lut 2016

Do góry
Kurcze mam szmaragdy od kilku lat i nigdy nie czyściłem, chyba wolałem żyć z tą niewiedzą
Droga do spełnienia 11:11, 09 lut 2016

Do góry
Luki napisał(a)
One po pewnym czasie zaczną się stykać i boki wyłysieją, to naturalne zjawisko, ale front będzie robił się z czasem coraz bardziej prosty i to, że one po bokach sobie wyłysieją nie ma żadnego znaczenia bo tego nie będzie widać. U mnie tuje posadzone 4 lata temu (sadzone wielkości 80-100cm) połączyły się już na wysokości ponad metra i myślę, że za dwa lata już mnie całkowicie zasłonią. Mogę zrobić zdjęcie od frontu.
Podkreślę tylko, że przez ten czas nawożone były może dwa razy i rosną na dość słabej glebie, podlewane tylko podczas okresów suszy.

aaa no to jakbyś miał jakąś fotkę to super dzięki

u mnie gleba średniej jakości nie jest zła ale to dobrze że radzą sobie nawet w trudnych warunkach
w razie W można wymienić i serce nie będzie bolalo
Droga do spełnienia 10:48, 09 lut 2016

Do góry
One po pewnym czasie zaczną się stykać i boki wyłysieją, to naturalne zjawisko, ale front będzie robił się z czasem coraz bardziej prosty i to, że one po bokach sobie wyłysieją nie ma żadnego znaczenia bo tego nie będzie widać. U mnie tuje posadzone 4 lata temu (sadzone wielkości 80-100cm) połączyły się już na wysokości ponad metra i myślę, że za dwa lata już mnie całkowicie zasłonią. Mogę zrobić zdjęcie od frontu.
Podkreślę tylko, że przez ten czas nawożone były może dwa razy i rosną na dość słabej glebie, podlewane tylko podczas okresów suszy.
Borówcowy raj 10:44, 09 lut 2016

Do góry
To może jakiś parasolowaty buk, nie mam teraz w głowie nazw odmian, ale kilka takich jest i widywałem w szkółkach wysoko szczepione okazy.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:42, 09 lut 2016

Do góry
Reniu u mnie na słonecznej rabacie jak widać wyrosła mocno

Moniko ja sobie wysieję, mam też nadzieję, że w ogrodzie się pojawi, ale nie będzie to inwazja bo nasion spadły setki

Karolino rabata ma słońce w 3D od wschodu, południa i zachodu a większość tej stipy posadzona jest na krawędziach różanki. Róże podobno mam posadzone w dobrych odległościach, ale ja się dopiero przekonam jak duże będą rosły. W kwestii różanej jestem początkujący, ale stipa na brzegach znów będzie.

Kamilo ja dopiero będę wysiewał w tym tygodniu lub na początku przyszłego liczę na zeszłoroczne powodzenie. Jeżówki może też sobie wysieję Na werbenę też długo czekałem i słabo z tym czekaniem było

Wojtku tak stipa w cieniu jest mała, najlepiej rośnie w pełnym słońcu. Miałem dwie posadzone w bardziej zacienionym miejscu i też były o wiele mniejsze

Typografia ogrodu 10:21, 09 lut 2016

Do góry
Ja ostatnio z takim stadem wręcz ścigałem się samochodem. Biegły na łąkach ok 100 metrów od drogi i z lekkim lękiem obawiałem się, że zachce im się na drogę wskoczyć, ale biegły co najmniej 50 na godzinę. Cudny widok
Droga do spełnienia 08:59, 09 lut 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Ja osobiście Smaragdów szerzej niż co 60cm bym nie posadził, ale ja u siebie po 4 latach zaczynam ciąć w równy ekran, jak chcesz zachować stożkowy pokrój to możesz posadzić nawet co 80cm

hej Łukasz no właśnie ja chyba wolałabym też taką "ścianę" niż stożki zawsze to inaczej niż u sąsiada
mówisz że co 60?
czy stykanie się tych gałązek i wchodzenie ich na siebie ie będzie jakoś negatywnie wpływało na te rośliny?
sorry za głupie pytanie ale w kwestii thuji jestem jeszcze bardziej nie doszkolona
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 08:35, 09 lut 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Ilości prawie hurtowe Na pewno będziemy się w tym roku widzieć, a do Bożenki też się wybieram

W F. zamówiłam
3) Souvenir du Docteur Jamain - historyczna
9) Summer Song (Austango) - pomarańczowa, zastąpi na rabacie o ognistych barwach Pat Austin, ją dam w bardziej cieniste miejsce, bo w pełnym południowym słońcu za szybko przekwita
10) Smooth Buttercup (Hadcup) - kolejna amerykanka u mnie, niestety tą trzeba będzie owijać, ale na zdjęciu bardzo mi się podoba i jest bezkolcowa

w R zamówiłam Pashminę - na tę to polowałam cały zeszły rok

W C zamówiłam
Fairy Dance
Fresia
Sommerwind

ha ha a miałam się skoncentrować na glebie i zdrowotności roślin

Łukaszu dzięki, że trzymasz dla mnie doniczki, fajnie że się zobaczymy
Szmaragdowy Zakątek 00:05, 09 lut 2016

Do góry
anna_t – zgapiaj sobie, zgapiaj Aniu…nie będę domagać się roszczeń z tytułu praw autorskich…ha, ha

Sebek – ok., zapisane…trawy w nóżki. Dzięki Sebek

Margarete – Małgoś z cięciem bukszpanów to raczej nie ma problemu…przy cenie biletów 59,90 złotych to mogę co tydzień latać i przycinać. U mnie Danice też bezproblemowe, więc jeśli uda mi się kupić w dobrej cenie to może będą tuje.

jankosia – dzięki, każdy głos się liczy

popcorn – Carola, przycinanie bukszpanów to nie problem…wsiadam w auto, potem w samolot…4 godziny i jestem na miejscu. A przedogródek ogrodzony płotkiem z zamykaną furteczką, więc podsikujące futrzaki nie groźne.

rozark, Luki – faktycznie, te wersje chyba najbardziej bezobsługowe.

asta6265 – no troszkę już namieszaliście…!!!

popcorn - …a skąd ja biedna mam wiedzieć…co wpis to inna propozycja

yolka – no to teraz już do reszty jestem zakręcona….
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:45, 08 lut 2016

Do góry
Ooo to połączeni róż ze zdjęcia od Kasi genialne jak dla mnie
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 21:43, 08 lut 2016

Do góry
Ilości prawie hurtowe Na pewno będziemy się w tym roku widzieć, a do Bożenki też się wybieram
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:41, 08 lut 2016

Do góry
Ewelino i tak chyba zrobię bo sianie w domu mało efektywne w moim przypadku, najlepsze jest to, że marne 5 roślinek, które wzeszło uznałem za chwasty na samym początku

Agnieszko ja za efekty jakie dała stipa jestem w stanie wybaczyć jej przyklejanie się do wszystkiego po deszczu

Ewo i tak efekt był świetny, jesienią prawie wszystkie wyrwałem by zrobić na rabacie porządek, ale w maju znów posadzę, trzeba tylko wysiać

Magdo nic tylko wysiewać bo to najlepszy sposób na jej pozyskanie, a teraz jest najlepszy czas na jej wysiew. Banalnie prosta w uprawie

Poobcinałem dzisiaj graby i skakałem dosłownie jak małpa po jabłoni całe ręce mam pokaleczone bo zbyt gęsta się zrobiła, ale teraz znów nabrała odpowiedniej formy. Jutro jak czasu starczy leszczyna do obcięcia.
Droga do spełnienia 21:34, 08 lut 2016

Do góry
Ja osobiście Smaragdów szerzej niż co 60cm bym nie posadził, ale ja u siebie po 4 latach zaczynam ciąć w równy ekran, jak chcesz zachować stożkowy pokrój to możesz posadzić nawet co 80cm
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 21:22, 08 lut 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Mam parę doniczek po różach także zostawię zamiast wyrzucać bo takie miałem na nie plany Posadziłbym sobie jeszcze jedną róże, ale na szczęście miejsca brak i problem z głowy

dzięki zgłoszę się po nie chyba że do Bożenki się wybierasz?
ja właśnie zamówiłam 30 róż, na szczęście nie tylko dla mnie ale i dla grupy łódzkiej
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 21:15, 08 lut 2016

Do góry
Mam parę doniczek po różach także zostawię zamiast wyrzucać bo takie miałem na nie plany Posadziłbym sobie jeszcze jedną róże, ale na szczęście miejsca brak i problem z głowy
Ogródek z futrzakami i kamieniami 20:02, 08 lut 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Czytam, że jesienne róże troszkę ucierpiały, moje fakt wszystkie Tantau ponad kopczykiem czarne, ale głębiej zielone, ponad kopczyk tylko centymetrowe kikuty wystawały więc miały prawo

zobaczymy jeszcze chwilke co wyrosnie z tych naszych panienek
Szmaragdowy Zakątek 10:20, 08 lut 2016

Do góry
Biorąc pod uwagę małe zapędy ogrodnicze syna o których pisałaś rozwiązanie 1 i 5 są chyba pod tym względem najlepsze
OGRÓD....niekończąca się opowieść i przygoda. 22:44, 07 lut 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Agato co planujesz kupić u Pana, o którego u mnie pytałaś. Ja nawet nie zaglądam w ofertę bo ma wiele kuszących bylin

Zrobiłam długą listę ;
3 odmiany jarzmianki . 2odm jeżówki,2odm.krwawnika,3odm.rozchodnika,rutewkę, tojeść orszelinową, 3 odm.zawilca,2 odm ostróżki,przetacznik, 2odm.tawułki.Wszystko w odcieniach różu i trochę białego.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies