Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 10:42, 09 lut 2016

Reniu u mnie na słonecznej rabacie jak widać wyrosła mocno

Moniko ja sobie wysieję, mam też nadzieję, że w ogrodzie się pojawi, ale nie będzie to inwazja bo nasion spadły setki

Karolino rabata ma słońce w 3D od wschodu, południa i zachodu a większość tej stipy posadzona jest na krawędziach różanki. Róże podobno mam posadzone w dobrych odległościach, ale ja się dopiero przekonam jak duże będą rosły. W kwestii różanej jestem początkujący, ale stipa na brzegach znów będzie.

Kamilo ja dopiero będę wysiewał w tym tygodniu lub na początku przyszłego liczę na zeszłoroczne powodzenie. Jeżówki może też sobie wysieję Na werbenę też długo czekałem i słabo z tym czekaniem było

Wojtku tak stipa w cieniu jest mała, najlepiej rośnie w pełnym słońcu. Miałem dwie posadzone w bardziej zacienionym miejscu i też były o wiele mniejsze

polinka 11:02, 09 lut 2016

Łuki dobrze pamiętam, że zaopatrujesz się w B...Raju ?

Sadzonki ładne, zdrowe?

Szukam konkretnej jeżówki i u nich znalazłam w dobrej cenie.
Luki 11:30, 09 lut 2016

Tak większość bylin w tym wszystkie jeżówki mam z tego źródła. Sadzonki ładne i zdrowe nie spotkałem się jeszcze by któreś bywały tam chore, a bywam często Czasem zdarzy się, że jakaś odmiana się słabo krzewi w szkółce, ale zazwyczaj to wina sadzonek co widać jak jestem na miejscu, ale to sporadycznie
polinka 18:08, 09 lut 2016

Luki napisał(a)
Tak większość bylin w tym wszystkie jeżówki mam z tego źródła. Sadzonki ładne i zdrowe nie spotkałem się jeszcze by któreś bywały tam chore, a bywam często Czasem zdarzy się, że jakaś odmiana się słabo krzewi w szkółce, ale zazwyczaj to wina sadzonek co widać jak jestem na miejscu, ale to sporadycznie

Jeszcze raz dzięki Luki.
Ewik 21:47, 09 lut 2016

Lukasz , to jest myśl , żeby wywalić starą stipę a posadzić nową

Mam też prosbę , jak znajdziesz chwilkę zajrzysz do mnie i podpowiesz co to za żurawka , fioletowa z jakby srebrnym połyskiem . Trzyma sie super
Ewik 21:48, 09 lut 2016

polinka napisał(a)
Łuki dobrze pamiętam, że zaopatrujesz się w B...Raju ?

Sadzonki ładne, zdrowe?

Szukam konkretnej jeżówki i u nich znalazłam w dobrej cenie.

jak narazie i ja jestem zadowolona, zrobiłam też nowe zamówienie u nich
Kindzia 20:47, 10 lut 2016

Łukasz dziękuję wstępnie na razie. Widziałam tylko, z braku czasu. Jutro się temu przyjrzę i się odezwę.
Bogdzia 21:59, 10 lut 2016

Metalowe meble też bardzo mi sie podobają i juz jestem ich ciekawa. Stipę posiałam dzis i chyba posadzę między rózami jak u Ciebie, zmałpuję dobry pomysł.
Luki 22:07, 10 lut 2016

Ewo widziałem taką dwuletnią i owszem też jest ładna, ale w czerwcu, a później robi się brzydka, wolę mieć co roku świeżą

Kasiu nie śpieszy się i na razie nie ma za co

Bożenko na meble przyjdzie jeszcze troszkę poczekać Stipe koniecznie w róże ja byłem zachwycony, a jak róże wysokie to przed różami też się super sprawdzi.
Luki 22:08, 10 lut 2016

Wiosna nam się odsunęła na jakiś czas jak dla mnie dobrze, woda potrzebna, a zbyt wczesny sezon to nic dobrego chociaż do sprzątanie ciągnie

W związku z tym mam pytanko. Czy ma ktoś pomysł na ładną dekoracje na parapet do okna. Szukam i szukam i nic nie potrafię znaleźć, a kwiatki odpadają?
Propozycje mile widziane