Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Przedogródek pod dębem 22:03, 13 kwi 2018

Do góry
daszum napisał(a)
Wacław, często zaglądam ale nie zostawiam śladu. Dzisiaj piszę, gdyż nie mogę uwierzyć, że u Ciebie już taka wiosna. Moje tulipany dopiero pokazują pąki, magnolia też się nie śpieszy, a przecież jesteśmy od siebie oddaleni o 40 km. Widocznie u Ciebie jest jakiś specyficzny mikroklimat.

cieszę się z odwiedzin
Czy u nas inny mikroklimat?? nie wiem. Na drugiej mojej działce, tej ze stawem rzeczywiście jest specyficzny, bardzo korzystny mikroklimat, sąsiad zlecił jakieś badania i relacjonował ale szczegółów nie pamiętam.

Jednak potwierdzam to co powiedziałaś o szybkim kwitnieniu. czytając watki koleżanek i kolegów z O. zauważyłem, że u mnie było już pełne kwitnienie np. krokusów a u innych jeszcze śnieg leżał i zmrożona ziemia.
Oglądałem dzisiaj magnolie nad stawem; pąki już się rozchylają. Tu gdzie mieszkam magnolie już kwitną.
Przedogródek pod dębem 21:52, 13 kwi 2018

Do góry
Wacław, często zaglądam ale nie zostawiam śladu. Dzisiaj piszę, gdyż nie mogę uwierzyć, że u Ciebie już taka wiosna. Moje tulipany dopiero pokazują pąki, magnolia też się nie śpieszy, a przecież jesteśmy od siebie oddaleni o 40 km. Widocznie u Ciebie jest jakiś specyficzny mikroklimat.
Małymi kroczkami do celu... 21:46, 13 kwi 2018

Do góry
MalGosia napisał(a)
widzę że i domek dla owadów i poidełko mamy takie samo
stellata (magnolia) pięknie Ci kwitnie, moja też, dlatego wczoraj skusiłam się na Elizabeth (mocno przecenioną), z kwiatem wielkości mojej dłoni, ale mam dylemat, bo na kartce jest napisane, że max 2.5m wysoka rośnie, a w necie straszą, że i 4m może mieć
ależ masz cudowną pomocnicę! jak ten czas leci...

Małgosiu poidełko bardzo mi się podoba, domek dla owadów stoi schowany w rabacie w końcu doczekałam się obfitego kwitnienia białej magnolii, dzisiaj jak wróciłam do domu dużo więcej kwiatów zakwitło a Twój zakup bardzo mi się podoba, marzy mi się żółta magnolia, w tamtym roku nawet zakupiłam, niestety kupiłam wczesną wiosną i po pewnym czasie okazało się,że nie daje w ogóle oznak życia, tak więc wydałam 55 zł za uschnięty patyk a pomocnica rośnie, rośnie w sierpniu skończy 2 latka
Do raju daleko - u Ewy 19:11, 13 kwi 2018

Do góry
Śmieszne hiacynty Jestem ciekawa kiedy wreszcie zakwitną

Magnolia Leonard Messel już czuje słońce

Skarbonkowy ogródek 19:03, 13 kwi 2018

Do góry
Cześć Asiu Magnolia już pewnie rozwinęła pąki?
Ogrod stewardessy 18:32, 13 kwi 2018

Do góry
W tym roku moja Kamelia poraz pierwszy bedzie miala kwiaty. W zeszlym roku zastanawialam sie nawet czy jej nie wykopac. Jednak moja sasiadka przekonala mnie zeby jej dac szanse, bo one podobno lubia sie powoli przystosowywac do miejsca.

Gdy ja kupowalam sprzedawczyni powiedziala, ze jest czerwona Moze ja jestem daltonistka.

Magnolia tez juz kwitnie.

To drzewko za magnolia to Cryptomeria. Niestety troche przymarzla tej zimy i wyschla w niektorych miejscach. Przywiozlam ja z Portugalii i szkoda mi jej wyrzucac, wiec postanowilam ja troche uformowac w niwaka. Chociaz powiem szczerze,ze nie wiem czy cos z tego na dluzsza mete bedzie.
Małymi kroczkami do celu... 15:58, 13 kwi 2018

Do góry
widzę że i domek dla owadów i poidełko mamy takie samo
stellata (magnolia) pięknie Ci kwitnie, moja też, dlatego wczoraj skusiłam się na Elizabeth (mocno przecenioną), z kwiatem wielkości mojej dłoni, ale mam dylemat, bo na kartce jest napisane, że max 2.5m wysoka rośnie, a w necie straszą, że i 4m może mieć
ależ masz cudowną pomocnicę! jak ten czas leci...
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:16, 13 kwi 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Cudnie u Ciebie roślinki pędzą z kwitnieniem, piękna ta magnolia Leonard Messel

Oj piękność, Kasia Bawarka mnie nią zaraziła, mam 3, młode, będę je formować, jeszcze nie teraz, niech urosną najpierw
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:13, 13 kwi 2018

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Milka zaglądam, podglądam i nie mogę się nadziwić, że u Ciebie wszystko szybciej o dwa tygodnie jak w moich okolicach Ty już masz rakiety startowe z funkii u mnie jeszcze się nie wychyliły Magnolia Ci kwitnie w moich okolicach dopiero w pąkach

Mój rejon najszybciej i najdłużej
U mnie mur oddaje ciepło pod wieczór, jak w pobliżu stoję, czuć to.
Hirutkowy raj:)) 11:00, 13 kwi 2018

Do góry
Margarete napisał(a)
Ta magnolia od Bogdzi któą pokazujesz już z kwiatami to na pewno nie jest Susan. Ja mam Susan i tak jak Yolka napisała - ona jest dużo ciemniejsza. To może jest Aleksandrina albo Pod Port albo Georg Henry Kern ale nie Susan.

Co do wertykulacja to nie zależy to do końca ode mnie - kiedy mi kuzyn użyczy maszyny to będę wertykulować. Najwyżej będę musiała najpierw skosić a dopiero potem wertykulować. Już tak nie raz bywało, trudno się mówi.

Ale te twoje tulipany wyrywne u mnie jeszcze w pąkach.
Buziaki!

Małgosiu pewnie to Aleksandrina Juz mam wertykulacje za soba nawóz tez rozsypałam czekam na deszcze moze dzisiaj spadnie.
Dzisiaj więcej tulipanów zakwitło pedza jak na drozdzach takie białe pewnie Exotic i Pirouette juz piekna w kwiatach

Ogródkowe perypetie:) 10:41, 13 kwi 2018

Do góry
niezawodne białe

magnolia jeszcze trochę, chociaż w koło już kwitną inne

niespodzianka

Małymi kroczkami do celu... 09:39, 13 kwi 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
Pięknie co to za magnolia biała ? Prześliczna jest

Madziu zabij mnie, ale nie wiem kupiłam ją jakieś 6 lat temu w nomi i tak sobie powoli, powoli u mnie rośnie
Małymi krokami-Ogród Wioli 09:37, 13 kwi 2018

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Magnolia i wiśnia w blokach startowych

Wioluś ta stożkowa choineczka co to za jedna? Czy ona ma taki kształt czy ją tak podcinasz?
Ogród z łezką II 09:36, 13 kwi 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Kasiu robię tak, aby mnie bardziej nie bolały. Popsuł mi się elektryczny sekator cięcia od groma przywiozła go do damu i będę go jutro rozkręcać.

Magnolia cudowne dobry mikroklimat dla nich tam jest, tyle drzew na każdym tysiące pąków piękna pogoda.
Każdego roku tak jest tylko nie zawsze jest ładna pogoda często przychodzi mróz i wtedy wszystkie kwiaty brązowieją. Taki widok też tam widziałam.
Do Powsina mam zaledwie pół godziny.

Po magnoliach następnym pięknym widokiem jest wiosenne Kwitnienie na skałach (zrobione jest alpinarium) żagwinu , smagliszka zwisajaca, szarotki i cała plejada roślin skalnych.

Potem w innym miejscu kwitną rododendrony i azalie coś pięknego.
Ogród botaniczny jest w przebudowie przeorane poletka.

W tym roku jak będę latem na Ślasku muszę koniecznie pojechać do Kiepasa.

Pozdrawiam

Od elektrycznego, czy akumulatorowego też ręka boli...eMuś ciął akumulatorowymi nożycami żywopłoty i potem na szpalerowe nożyce zmienił, bo już mu ręka wysiadała...Ja tnę tylko ręcznie, nie są poszarpane listki, poza tym kuli bym chyba nie umiała ciąć inaczej niż ręcznie.

To masz blisko piękne miejsce

U naszego Kapiasa też praktycznie cały ogrodniczy sezon jest co oglądać, warto zobaczyć

Dziękuję za pozdrowienia, macham
Ogród pod lasem 09:30, 13 kwi 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)
O rany, Iza, aleś z przytupem weszła w tę wiosnę. Niektórzy dopiero ze snu zimowego wstali (czytaj: ja) a tu już robota pełną parą idzie .
Fajne te śś - pójdą na środkową??? A nową magnolię gdzie wsadzisz?
Muszę wpaść na inspekcję .

Aaa już mi się chciało Wiesz, że jak mam pomysł, to nie lubię czekać Śś poszła na miejsce strzępka, a on na środkową. Jedna magnolia też na środkową, na miejsce morwy, która poszła w miejsce wyciętej sosny. Obok, na miejscu małego buka, jest druga magnolia. Na środkowej, na miejscu kolejnej wyciętej sosny jest dereń kwiecisty. Hahahaha no i tak to właśnie jest, chyba lepiej przyjedź i zobacz
Ogród pod lasem 08:15, 13 kwi 2018

Do góry
Iwona100 napisał(a)

Dzięki Ci dobra kobieto Ale masz mega rabatę i fajny ogrodniczy. Oj dzieje się u Ciebie. Będzie co oglądać,jak to wszystko rozkwitnie.

Na to liczę Na wiosnę tak się czeka na kwiaty...

tulucy napisał(a)
poznałam, po sąsiedzku byłaś, no fieszzzz foch... Autem 2 minuty do mnie...

Adres dałaś? Nie dałaś!

Kasia_CS napisał(a)
No tak jak juz rozmawiałyśmy, mam nerwa kto to widział takie ładne krzaczory w takiej cenie.. nie będę mogła spać dlaczego tylko magnolia już nie taka piękna w szkółce jak ta ŚŚ

No Lennei mieli akurat młodziutką, ale powiem Ci, że jakoś akurat tej odmiany nie widuję. Pomyśl o tej droższej, będę tam w poniedziałek, mogę Ci fotkę strzelić.

Toszka napisał(a)
Podglądam rewolucję, odpoczywam od eMa i dogaduję szczegóły domu dla Lavka. Ja stąd wyjadę, a on zapewne przyjedzie

Ty wiesz, że wczoraj wywaliłam tego marnego rh? Całe korzenie miał suche Na wszelki wypadek wybrałam całe podłoże i wsadziłam nowego w świeżą mieszankę.

anna_t napisał(a)
uhh ale magnolia! moja przezimowała i nawet dwa kwiatki będę mieć
Iza podczytuję cały czas i skoro teraz tyle słońca na Ciebie buchnie to może zniknie grymas i czapka

Dokupiłam dwie, dobrze u mnie rosną Teraz trzeba trzymać kciuki, żeby kwiatów przymrozek nie załatwił, jak w zeszłym roku.
Nad fotką pomyślę
Ogród pod lasem 07:33, 13 kwi 2018

Do góry
uhh ale magnolia! moja przezimowała i nawet dwa kwiatki będę mieć
Iza podczytuję cały czas i skoro teraz tyle słońca na Ciebie buchnie to może zniknie grymas i czapka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies