Kwitna duze magnolie to robi wrazenie , szczególnie jedna jest piękna w promieniach słońca wygląda jakby je odbijała , całkiem jak lustro , nie udaje mi sie tego pokazac na zdjeciach, szkoda.Dzis zakwitły kaczeńce
Nie mam magnolii Galaxy i nie mam juz miejsca na nowe.Najstarsza jest Alexandrina , ma 15 lub 16 lat, o dwa lata młodsze są Susan i Nigra.Ta Susan to byc może jest Betty ona jest cudna w promieniach słońca.
Ale magnolia ja cie pitole ja niestety u siebie nie moge posadzic bo by mi przymarzala ale u innych podziwiam a co do kaczencow kiedys za czasow dzieciecych slyszalam ze niby oslepnac od nich mozna czy to prawa ? Albo ze zepsuc sobie wzrok haha
Kasiu najzimniej w Polsce jest u mnie , no moze pomijajac wysokie góry np Ząb gdzie mieszka nasz znany skoczek. Jeśli u mnie rosna to i u Ciebie na pewno mają szansę, tylko na początku trzeba o nie zadbac bo łatwo przemarzaja im korzenie, ja przez pierwsze trzy lata kłade dużą gałąź świerka i na nią ziemie , wiosną ziemie zdejmuje a gałąź jest po to by wiedziec ile ziemii jest do zdjecia.Od kaczeńców nie oślepniesz na pewno , ja słyszałam ze od mleka mleczy można miec problemy ze wzrokiem ale nie sprawdzałam bo i bez tego mam je.