Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jak zaprojektować mój wymarzony ogród- pomysłow brak 20:32, 27 maj 2015

Do góry
Chciałabym oby ogród, rabaty frontowe nie przesłoniły domu, ale dały poczucie intymność. [img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/86/861547/
Moja działka na Dębowym Lesie 20:30, 27 maj 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Aniu ja nie mogę wyjść z zachwytu, jak oglądam Twój ogród. Po prostu dech w piersiach zapiera

Dziękuję,
Jak ci się podoba mój ogród to jeszcze takie widoczki dorzucę

Jak zaprojektować mój wymarzony ogród- pomysłow brak 20:22, 27 maj 2015

Do góry
Witam wszystkich serdecznie.stoję przed wielkim wyzwaniem obsadzenia ogrodu. Ponieważ nie ma zadnego doświadczenia i zbytniej wiedzy w tej dziedzinie chciałabym prosić o podpowiedzi co gdzie i jak posadzic. przejrzałam juz tyle postów z pięknymi ogrodami,ale sama nic nie mogę zaprojektować.
Na zdjeciu zaznaczyłam kolorem pomarańczowym planowane rabaty, przy siatce będą tuje(cięty i gęsty) przy kostce planuję tujki kulki lub bukszpany i jakieś roślinki do przełamania koloru(tam wysypi żwirek) i to koniec pomysłow.
zakupiłam już jakieś krzewy tylko nie mam na nie miejscówki:
2 szt forsycji
4 irgi błyszczące
4 berberysy
20 tuj szmaragd
1 rododendron
1 swierk srebrny

Ogród Loczka 20:21, 27 maj 2015

Do góry
Alutek z Anią podczas dzisiejszych występów z okazji dnia Mamy.

Moja działka na Dębowym Lesie 20:16, 27 maj 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Jak Ty mnie cudownie dręczysz tymi swoimi makro

Bo ja lubię i makro i wszelakie ogrodowe i owadowe
cosik dla ciebie takiego , może być ??

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:13, 27 maj 2015

Do góry
Życzenia urodzinowe składam

Moja działka na Dębowym Lesie 20:10, 27 maj 2015

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Ania u Ciebie jak w raju takie cudeńka pokazujesz :

Wydaje mi się ,że dla każdego z nas nasz ogród to nasz mały raj

ORLIK ZŁOCISTY YELLOW STAR

Klon palmowy - Acer palmatum 20:09, 27 maj 2015

Do góry
Klon Bloodgood, świeżo posadzony:
Między pasjami 20:09, 27 maj 2015

Do góry
Chwalenia się i pokazywania ciąg dalszy:

Jeżówka Eccentric ma głęboką purpurową barwę,na zdjęciu wyszła blado

piwonia majowa

ubiegłoroczny prezent z ogródka Hani

mam też warzywniak 13m długość i 3m szerokość
rosną na nim :selery, pory,pietruszka naciowa,czosnek,sałaty,marchewka, buraczki, ogórki koperek,rzodkiewki,bazylia,kolendra,tymianek,rukola, a przy brzegu od strony trawnika rząd poziomek. Pomidorki koktailowe i rozmaryn rosną w donicach.
Ogródek Iwony 20:08, 27 maj 2015

Do góry
Toszka napisał(a)
Iwonko, jakie piękne metamorfozy
Spóźnione życzenia imieninowe ślę - głowa do góry, cyc do przodu

Toszko, za życzenia dziękuję i wzajemnie życzę, bo tego samego dnia mamy imieniny
Jest jeszcze jedna metamorfoza, ale jeszcze nie w pełni roślinki pokazały, co mogą zdziałać, czekam. Na razie mogę pokazać tyle:
Przed:

Po:

Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:07, 27 maj 2015

Do góry
No tu
Skąpana w słońcu 20:05, 27 maj 2015

Do góry
A to u saiadki- czekam aż zakwitną. Bedzie piękny spektakl

Typografia ogrodu 20:05, 27 maj 2015

Do góry
Jako ze zielnik mam w tym roku zaraz pod tarasem (w miejsce dawnej lawendy) musi "jakoś" wyglądać. Podsypalam wiec go korą i jestem w trakcie produkcji etykietek z nazwami. Pierwsza przymiarka juz była. Reszta jeszcze nie skończona - skręcam stojaczki. Muszę jeszcze przetestować je w deszczu.

Pierwsze ciecie ziół juz było. Używane sa tez na bieżąco.

Moja działka na Dębowym Lesie 20:04, 27 maj 2015

Do góry
Kawa napisał(a)
hej Aniu

śliczne zdjecia, a te serduszkowate fioletowe małe kwiatuszki urocze

ja mam ok 20 m cienia tzn rano trochę słońca jednej strony i popołudiu trochę z drugiej
nic tam nie chce rosnąć a wydaje mi się że hosty dałyby radę bo przecież lubią cień

muszę okopać pas rabatowy i usunąć trawę i pomyśleć ile tych host mi będzie potrzeba

ceny mnie trochę powalają ale nie trzeba mieć wszystkiego od razu (chciaż by się chciało)
Dczytałam że dzieliłaś się hostami - gdybyś kiedy odsprzedawała to ja bardzo chętna jestem

Masz idealne miejsce dla host.Sporo cienia.Czyli zakładasz hostowisko??
WTak w tamtym roku i w tym , dużo podzieliłam je . Sprzedałam (ciut dałam)100 hostTakże juz w różnych miejscach Polski moje hosty już są
W tym roku już nie.Ja też chcę mieć ładnie.Na drugi rok.Tak,znowu na pewno odsprzedam sporo.
Ja chyba przez 3 czy 4 lata je skupywałam do siebie w różnych miejscach.Ale sporo pomyłek miałam.A nie które małe padły I były zaraz następne

Żurawka Delta Dawn i zielona - Green Spice

Hosta "Stiletto

Hosta Blue Mouse Ears - taki maluszek

Ogród Sylwii od początku cz.II 19:58, 27 maj 2015

Do góry
Olili napisał(a)

Hmmm coś mi nie pasuje te 5m ,skoro samo koło ma 3m srednicy(tak kiedyś pisałaś) a z przodu jest jeszcze szary żwirek i za huśtawką sporo miejsca do żywopłotu się wydaje..?

Sorki za upierdliwość,ale nie myśl,ze ja tak jak Filip z konopi,bo drugi raz wertuję Twój watek....

Podałam wymiary od punku zawężonej części łezki do ogrodzenia nie do żywopłotu w liniach prostych ... Takie mam wymiary , nie wiem co Ci się nie zgadza ...
Skąpana w słońcu 19:58, 27 maj 2015

Do góry
U nas zimno i pada już chyba przeszło tydzień, a jednak coś się dzieje

Brązowienie iglaków 19:57, 27 maj 2015

Do góry
Witam Pańswa ponownie!
Przedwczoraj zwróciłam się do Was z prośbą o pomoc z moimi iglakami. Jeszcze nie otrzymałam odpowiedzi a już dzisiaj pojawił się nowy problem.
Wchodząc na ścieżkę prowadzącą do domu zauważyłam na jednym z iglaków, że coś się dzieje niepokojącego.
Na jednym znich pożółkły gałązki, ale nie całe tylko kilka centymetrów od czubka na długości około 15 cm. Te bardziej pożółkłe przy poruszeniu odpadają. Ten proces nie mógł trwać długo. Jestem dość czujna jeśli chodzi o moje rośliny.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Marzena
Poniżej zamieszczam zdjęcia mojego "problemu"

Moja działka na Dębowym Lesie 19:54, 27 maj 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Czekam z niecierpliwością na opinię, jak coś nie teges to też powiedz, konstruktywna krytyka też potrzebna.

Takich pracusiów ja wy nie wolno krytykować.Jestem pełna podziwu ,ile już pracy włożyliście i już jak ładnie rabaty wyglądają ogród pięknieje

Bratusie

Żurawka 'Midnight Rose

Dereń kwiecisty - Cornus florida 19:51, 27 maj 2015

Do góry
My kawałek od miasta mieszkamy i wieje tu strasznie. W zeszłym roku dereń miał kilka pąków ale je zrzucił, w tym kilkanaście i wreszcie zakwitł. Po 7 latach przed 2012 rósł w miejskim zacisznym ogrodzie. Obecnie ma ok 2 metrów:
Ogród Eli 19:40, 27 maj 2015

Do góry

zeszłoroczna stipa kiepsko wypuściła coś zielonego
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies