Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Początki w Kruklandii 15:03, 27 maj 2015

Do góry
Czy to jeżówki?

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:02, 27 maj 2015

Do góry
I kolejna porcja aktualnych fotek......z dzisiejszego poranka.....niestety pochmurnego u nas........zimny i nietypowy mamy maj w tym roku....
Na początek mój lilak pablin.........pachnie tak mocno,że siedząc na tarasie aż kręci sie w głowie od tego zapachu...jedna wielka pachnaca kula na pniu

Zmienić pobojowisko w ogród... 15:01, 27 maj 2015

Do góry
Wizualizacja rabaty z żółtą obwódką. Mam nadzieję, że proporcje między roślinami zachowałam odpowiednie. Za szałwią dałam trzy fontannowe kępy traw. Może być tez coś innego, byle było dekoracyjne też zimą.

Kachat, tojeść będzie sezonowa tak, jak szałwia? Wolałabym zimozielone, i tak już pod tym względem dałam ciała z szałwią...
Jak to uporządkować? 15:00, 27 maj 2015

Do góry
Chociaż mało pada i jest zimno, ale powoli robi się busz.

Ogród Beaty 15:00, 27 maj 2015

Do góry
A tutaj w pełnym rozkwicie

skrzynki na parapetach w tym roku obsadzone pelargonią i bacopą
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 14:59, 27 maj 2015

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Nigra nieustannie mi się podoba

Witaj, nieustannie mam chrapkę na to drzewko. jest piękne.
Mam pytanko: na jakiej wysokości szczepione, jak szybko rośnie i czy cięłaś, bo ja bym musiała , żeby na okno nie właziła.
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 14:55, 27 maj 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Hej!
Czytałam u Syli o trawie...

Możesz mi wyjaśnić czym różni się chwastnica od tych dwóch innych???
Że niby kwitnie wyżej i inaczej? Czy jest jeszcze coś charakterystycznego?

Bo ja już zgłupiałam.
A może mam wszystkiego po trochu?

no więc tak, wstawiam fotki najpierw tego co ma Syla, ale u niej lepiej widać bo u mnie niedawno skoszony trawnik był. Gdzieniegdzie widać takie małe delikatne kwiatostany a łodygi są niewiele grubsze od normalnej trawy i może ciut jaśniejsze.

natomiast chwastnica to już taki pożądny chwaścior, gruby i rzucający się w oczy praktycznie z daleka
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:54, 27 maj 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
wiesz co tak myślę, że ten carex elata Aurea jest bardzo podobny do Bowles Golden, a może to to samo... jaką wysokość osiąga? Co robisz z nią wiosną?

Myślę, że nie, choć podobne, jak kwitnie ten Bowles?
Mniej więcej do 40 cm, zwarta ładna kępa, góra liści się przewiesza, wiosną ścinasz, jak wszystkie inne trawy.Jedno, co stwierdzam, lubią wilgoć. Moje sa regularnie podlewane.
tu miałam 2, jeszcze wcisnęłam 5, plama widoczna z daleka
Ogród Beaty 14:54, 27 maj 2015

Do góry
Tulipany kończą swoją karierę za to żurawki aż kipią

i moje pierwsze czosnki bardzo mi się podobają na jesieni muszę dokupić więcej
Działka prawie w Borach Tucholskich 14:54, 27 maj 2015

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

Zbyszku, nigdy się nie chwaliłeś, że masz obraz Salvadora Dali
Ach, ta jego boska kolorystyka
Ogród Beaty 14:49, 27 maj 2015

Do góry
Ostatnio trochę zaniedbałam ogrodowisko z racji tego że miałam komunię mojego synka ale w miarę możliwości zaglądałam do was żeby choć trochę być na bieżąco. W tym czasie i u mnie ogród się zmieniał kilka fotek z dzisiejszego dnia
Nowa zembla kwitnie i co roku ma więcej kwiatów

azalie też niczego sobie
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 14:45, 27 maj 2015

Do góry
pierwszy raz spotkałam u nas w pobliskiej szkółce umbry, cudnie wosoko szczepione, na prostych pniach (no może nie każda) .... tylko korona .... maleńka .... cena 45zł

myślicie, że warto się połasić? czy będę czekać 5 lat zanim będą jako tako wyglądać?!

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:44, 27 maj 2015

Do góry
Małgoś...tak z waszych stron fajnie nam się gadało, planujemy rewizytę, to kto wie czy więcej ogrodów w waszej okolicy nie zaliczymymoże i twoje dziecię obejrzymy buziaki

Danusia z liliowego....Cieszę się, że oglądasz, fotki daję ..chyba za dużo...ale to cała ja i masz rację, w końcu jest ład a ostatnio zmogło mnie, nie mogłam patrzec na chodnik, zachwaszczony, bez kantów i poleciałam, 120m , biodra i łapki dokuczają do dziśteraz odchwaszczanie i zamiatanie piachu, mrówki wszystko na wierzch wynoszą, ot łobuzy też..ściskam Danusiu
kawałek kancika...i w donicy szałwie omszone, sadzone rok temu, nie chce mi się juz co rok jednorocznymi

Basiu..odebrałam, odpisałam i juz mam, ale mi frajdę sprawiłaś, w super kondycji są, błyskawica!!

MalaMi....Aniu i słusznie będę pilnować, bo wiesz, ja jednak bardzo regularnie się badam, mimo, że pewnych rzeczy nie akceptuję i po swojemu tez robię
te muszę rozsiać w innych miejscach

te też, jakies niziutkie są

rok temu irysy nie kwitły, odchorowały przesadzanie, w tym roku zachwycają i tuz tuż naparstnice
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:44, 27 maj 2015

Do góry
kasiek napisał(a)
Trzymam kciuki za pomyślna wizytę!

Kasiu, wizyta się udała, wszyscy byliśmy zadowoleni, my jako przyszli rodzice, przyszli teściowie i przyszli młodzi, a ja do tego dostałam jeszcze bukiecik kwiatów na dzień matki i piękna hortensje ogrodową do ogrodu

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 14:39, 27 maj 2015

Do góry
I przymiarki

Jak urosną powinno być lepiej
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 14:38, 27 maj 2015

Do góry
Czarny bez

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 14:37, 27 maj 2015

Do góry
Bylinki, później na jesieni pójdą w grunt

Dla odmiany czas na zmiany... 14:37, 27 maj 2015

Do góry
beta napisał(a)
macham zbiorowo
pokażę Wam swój autoportret...jeśli ktoś mnie zna, w sensie widział, na pewno zauważy mega podobieństwo...proszę zwrócić uwagę na szczegóły, tzn. kształt okularów, usteczka...portret jest mega

a drugi jest niesamowity...zamiast oczu kwiaty

uśmiałam sie tych portretów. dzieci są mega wspaniałe!
dobre te kwitowe oczy hihihih
ja tez pokaże jak mnei wiedzi mój synek tylko praca poszła na jakiś konkurs wię c musze czekać) ale też namalował bardzo adekwatnie do rzeczywistości na dodatek ogrodzie.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 14:36, 27 maj 2015

Do góry
I moje zakupy

taki krzaczek do wsadzenia w grunt

Iglak który spodobał mi się na targach, ale wolałam podjechac do szkółki bo wiedziałam że będzie taniej

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:32, 27 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

właśnie odkryłam, że mam chyba takiego samego orlika, tylko mój nie taki okazały, ale widzę, że ta odmiana ma potencjał.
Czy u Ciebie on jest wysoki? - bo u mnie niziutki, w tej chwili ma może ze 20 cm wysokości.

ten akurat zakwitł w tym roku pierwszy raz, a tamtym roku się wysiał, nie jest nazbyt wysoki ma ok 30-40cm
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies