Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

Nallar 13:48, 07 lip 2015

bozga napisał(a)

Kolorem przypomina mi sadźca.
Brak silnej woli.....to chyba większość z nas tak ma. ja na widok tej pięknoty też bym się skusiła.
bozga 21:56, 08 lip 2015

jona napisał(a)

Co to za wiciokrzew? Pachnący jest?
Mogę prosić o fotkę kwiatu z bliska? W pąkach są białe a jak rozkwitają to biało - żółte?

To Graham Thomas, kwitnie bardzo długo i wieczorem daleko rozsiewa bardzo intensywny miodowy zapach. Dzięki, że wpadłaś

bozga 22:03, 08 lip 2015

Nallar napisał(a)

Kolorem przypomina mi sadźca.
Brak silnej woli.....to chyba większość z nas tak ma. ja na widok tej pięknoty też bym się skusiła.

Sadziec u mnie dopiero ma pąki, strasznie wysoki w tym roku( 130-150), jak go kupiłam w zeszłym roku był dużo niższy

A ta pięknotka to różowa wersja Anabelki. Prawdę mówiąc taka trochę delikatna, ale kolor kwiatów piękny i różowy do końca. Koniecznie musisz się skusić

bozga 22:08, 08 lip 2015

Liliowo w tym okresie więc trochę też moich

bozga 22:19, 08 lip 2015

I na koniec trochę różności ( na początku fotki mojego ogrodzenia od strony ulicy - powojnik Summer Snow, głupio mi chodzić po ulicy z aparatem więc pstrykniete na chybcika, sąsiedzi nic nie wiedzą o moich poczynaniach na ogrodowisku )

Jeżowki też mają swoje 5 minut

Oczywiście koniecznie coś żółtego ( nachyłek i druga z moich odmian dziurawca)
aga_podlasie 22:21, 08 lip 2015

Bożenko, widzę, ze masz mozgę. Czy jakoś ją ograniczasz czy pozwalasz sie rozchodzić?
Bardzo lubię lilie, zwłaszcza jasne, białe, kremowe, śliczne masz.
bozga 22:22, 08 lip 2015

A "do poduszki " bo juz późno hortensjowy akcent

Miłych snów
aga_podlasie 22:23, 08 lip 2015

Jak moi sąsiedzi widzą mnie z aparatem to dopytują, po co robię zdjęcia, ale zawsze odpowiadam, że po to, żeby mieć porównanie za jakiś czas jak wszystko urosło. Taka odpowiedź im wystarcza
bozga 22:27, 08 lip 2015

aga_podlasie napisał(a)
Bożenko, widzę, ze masz mozgę. Czy jakoś ją ograniczasz czy pozwalasz sie rozchodzić?
Bardzo lubię lilie, zwłaszcza jasne, białe, kremowe, śliczne masz.

Ale masz oko
Trawa piękna ale masakrycznie ekspanywna, dlatego siedzi w betonowych obramowaniach , świtnie też można ją ograniczyć zakopując w wysokiej donicy bez dna
Pozdrawiam
bozga 22:31, 08 lip 2015

aga_podlasie napisał(a)
Jak moi sąsiedzi widzą mnie z aparatem to dopytują, po co robię zdjęcia, ale zawsze odpowiadam, że po to, żeby mieć porównanie za jakiś czas jak wszystko urosło. Taka odpowiedź im wystarcza

Moi zaś niby przychylnie patrzą na moje ogrodowe zmagania( kopanie , przesadzanie itp) ale widok aparatu wyraźnie wzbudza dziwne spojrzenia