Danusiu czy zbieracie liście ręcznie czy odkurzaczem do liści? Ja mam dużo grysu i muszę zbierać ręcznie. A może masz jakiś własny patent na zbieranie liści na żwirze i grysie?
Agnieszko, zbieramy liście z rabat, bo jest grubo kory, a mogłoby je porozwiewać po trawniku czy kostce. To zależy jak ktoś chce można zostawić na rabatach, ale na wiosnę i tak trzeba zbierać, żeby korą ładnie wyglądała.
Ogrody bardziej w stylu naturalnym dobrze wyglądają z pozostawionymi liśćmi. Z trawnika koniecznie trzeba zgrabić przed zimą.
Dziękuję za tak huczne świętowanie wczorajszych jubileuszy, (było ich kilka ) a u mnie niedługo okrągła cyferka. Gdy zaglądam na Ogrodowisko nigdy nie jestem sama. Miło, że mi towarzyszycie dobrym słowem i swoją obecnością i pomocą w doradzaniu
Uciąć, przesadzić, najwyżej w danym roku nie będzie kwitł, ale za to będzie miał wielkie liście. Niektórzy nie pozwalają kwitnąć a uprawiają dla dużych liści.
Ja także ten fragmencik z siatki przy śmietniku radziłabym obsadzić, będziesz bardziej zadowolona z tego miejsca. Cisy są dość drogie, jakby co to posadź thuje Smaragd i tnij je górą żeby stworzyły równy ekran, Wtedy tło dla roślin niższych będzie śliczne i kosze znikną To świetny pomysł.
Aha, dosadż tam żurawek np. Berry Smoothie, będzie cudnie,
Ciesze się Danusiu że w chwili szczerości to jedno moje zdanie dla kogoś innego stało się drogowskazem Nie przypuszczałabym że ty je własnie dostrzeżesz To najlepsza metoda która idzie ze mną przez wiele lat .Nie od razu byłam tak mądra ,najpierw musiałam swoje przeżyć Nikomu już nie pozwolę zatruć swego serca .Rysuję ,,, śmiechu się nie obawiam aż tak bardzo .To nawet może być zabawne Pośmiejemy się razem .Dziękuję za odwiedziny Równie serdecznie pozdrawiam
ale gość mnie zaszczycił łal - jak to co ? Danusiu zdrowia !
no i czasu i dobrej pogody na roboty ogrodowe - a konkretnie aby w tą sobotę ładnie było -
no i posprzątania i do konkursu wystartowania no i... no i...
ale oczywiście ogród już mam i to jest wielka radośc
pozdrawiam
Dajano, poczytałam i tym zamierzam się kierować, dziekuję
"Nie odpuszczam tak łatwo, no chyba że cudze krzywdy Wtedy staram się szybko zapomnieć bo nie mozna nosic w sobie urazy do nikogo i niczego. Ona ludzi wyniszcza,, lepiej spożytkowac swą energie w lepszym kierunku"
Pozdrawiam, Rysowanie nieważne jakie, nikt się nie będzie śmiał, rysuj więc