Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 09:44, 20 lis 2012

Ania (Monteverde), głęboko widłami wykopywałam, wybierałam najdrobniejsze kłącza. Już miałam sypać korę - ale się wstrzymam - wiosną na pewno jeszcze będę wykopywać i plewić (bo wyjdzie). Najgorsze jest to, że skarpa poniżej to siedlisko jeżyn, podagrycznika, topinamburu, perzu i kamieni - a to lubi przerastać). W sezonie prace gwałtowne i radykalne na tej rabacie utrudnione z powodu pszczół (trzeba w kapeluszu pracować).
Evchen 10:45, 20 lis 2012

Ewuś, a czy dla mnie też miałabyś namiary?.. na graby... małe sadzoneczki mam Ale potrzebowałabym nieco większych egzemplarzy.. na to piętro
agniecha973 10:55, 20 lis 2012

Pszczółko, ale Ty masz samozaparcie! Ciekawe czy ja znajdę w sobie tyle woli i wystarczająco SILNEJ, żeby takie "tyły" kiedyś zrobić na cacy. Podziwiam.
Martek 11:15, 20 lis 2012

Szukałam tego chwasta pomiędzy ławeczkami ,zielonym towarem i pięknym porządkiem za ulami i nie znalazłam tego badziewia z którym tak walczyłaś .Chciałam sprawdzić czy to u mnie rośnie na skarpie
Pozdrawiam Pszczółko
jotka 13:09, 20 lis 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Ania (Monteverde), głęboko widłami wykopywałam, wybierałam najdrobniejsze kłącza. Już miałam sypać korę - ale się wstrzymam - wiosną na pewno jeszcze będę wykopywać i plewić (bo wyjdzie). Najgorsze jest to, że skarpa poniżej to siedlisko jeżyn, podagrycznika, topinamburu, perzu i kamieni - a to lubi przerastać). W sezonie prace gwałtowne i radykalne na tej rabacie utrudnione z powodu pszczół (trzeba w kapeluszu pracować).

Z taki "złogami" chwastów trzeba walczyć systematycznie i z głową, żeby "ogrodowego zjawiska jojo" nie doświadczyć, bo to zniechęca

Obserwuję, podziwiam, wspieram Cię Ewo we wszystkich działaniach
Nie zauważyłaś?
Bo jak widzę kogoś tak zaangażowanego w pracy, to nie śmiem przeszkadzać

pozdrawiam. za jakiś czas wpadnę i postaram się nie przeszkadzać
justi 13:12, 20 lis 2012

Dziękuję chciałam się upewnić czy to na pewno ten
Milka 14:49, 20 lis 2012

Pszczółko, jednak dyplom się należy!!
kawał pracy, nie dziwię się, ze sił brak, odpocznij przy książce i kominku
Madzenka 19:17, 20 lis 2012

Pszczelarnia napisał(a)

Pozdrawiam Ewo. Gratuluję ogromu pracy i wkładu w rozwój regionu!

Marzeno, jakbym dyplom odbierała ........ - tak się czuję.

Bo ja dumna z Ciebie jestem Że Ci się chce!! Że warto!!! Że można coś zmienić!!!
Mala_Mi 23:44, 20 lis 2012

Gardenarium 10:07, 21 lis 2012

Wpadłam szukając, jak układasz kamyczki, szukam dalej

Znalazłam powstawanie rabaty za ulami i niechęć do sadzenia krokusów, wiem - zmęczenie robi swoje.

Ale powiem, że muszisz zajrzeć na warzywniki bo moc tam inspiracji wkleiłam, a nóż w głowie coś się narodzi?

Obejrzyj wszystkie linki Ja już pomysła mam

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1390-ogrod-warzywny-warzywnik-kolezenskie-porady?page=72#post_8

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies