Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 10:28, 23 cze 2015

Do góry
Magnolia u mnie z dobrym miejscem dla nich ciężko choć Ty napewno stworzyłabyś tutaj cudowny ogród. Postaram się na przyszły rok bardziej je wyeksponować. Co ładnie się z nimi komponuje ?

Juziek for You
Kwitnie bardzo delikatnie i niepozornie ale jako całość bardzo ładnie się prezentuje jak Magnolia mówi, kiedy ma odpowiednie tło.

Chaos oswajany 10:26, 23 cze 2015

Do góry
No tak, w ciąży różne pomysły się miewa, które wywołują u innych uśmiech na twarzy Ja prawie do końca ciąży chodziłam z psem na zajęcia, aż się trenerki ze mnie śmieją, że planuję ciążę pod zawody

Piaskownica będzie gdzieś pod mirabelkami, jeszcze nie jestem pewna, w którym dokładnie miejscu, ale nie będzie złączona z rabatami. Muszę prześledzić, którędy chodzą mrówki z okolicznych mrowisk.

U nas dziś szaro i smutno za oknem, więc dla wszystkich zaglądających tutaj drobiazgi z mojego ogrodu na poprawę humoru

Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 10:23, 23 cze 2015

Do góry
Nallar napisał(a)

W tej rabacie się zakochałam, mogłam?
Róże też masz piękniste.

Ewa, jak mi miło, kochaj się do woli

Bodziszki przy tych ulewach pokładają się, strasznie je lubię.
macham do Ciebie

Moja działka. 10:20, 23 cze 2015

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Na róże zawsze miejsce znajdę,pewnie że chcę.
Muszę zrobić samą różankę tak jak u ciebie,kiedyś też tak miałam ,a teraz mam wszystko ,a najwięcej lili muszę je wyprowadzić tylko gdzie?
U mnie chyba ziemia za ciężka dla lili ,bo dużo mi zgniło.

Jedna moja jest podobna do tej Twojej, na pewno ją pamiętasz. Moja trochę pełniejsze kwiaty ma. Druga tego typu żółto-czerwona.

Mój ogród nad rzeką... 10:07, 23 cze 2015

Do góry
Juki będą kwitły. Rabata w trakcie "modernizacji". Brakuje mnóstwa traw.
Ale zanim, muszę przekopać ziemię i wzbogacić.

Moje rodki po kwitnieniu

A ten, którego dostałam ostatnio, zagłodzony , wypuścił młodziutkie, zdrowe pędy. Pięknie kwitł.

Szpaler z Limelight'a Iście ogrodowiskowy Dostanie pewnie jeszcze cebule do kompletu. Czosnki? Czy tulipany?

Zakątek z perukowcem i rozplenicami.

Perukowiec coś choruje, usychają mu kwiaty zamiast tworzyć peruczki, a liście mają jaśniejszą obwódkę.

Hortka pełna pąków

Rośnie w towarystwie cisa repandens i miskanta ML

I trzmielina. Co do jej posadzić wyższego do towarzystwa?

Grandiflory i zaczątek kuli z cisa Grandiflory ciachnęłam bardzo nisko po zaqkupie. Może niekoniecznie powinnam. Mają pąki kwiatowe.

I taki tam widoczek

Ta tsuga miała być Jeddeloh'em Chyba nie jest.

Patrzę, że nic nie kwitnie.
Rozplenica dostanie jezówki do kompletu.

Moja kula rozczochrana, jeszcze przed cięciem.

Ten kosz czeka aby go ktoś otrzymał w prezencie
Miskant Gracek, Róża pnąca zółta, scewola. Róża ma iść po pałąku.
Hebe 10:03, 23 cze 2015

Do góry
W tym roku po raz pierwszy zakwitło u mnie hebe

a tu inna odmiana ( nie kwitnie póki co)

Ogród na Batuty 10:01, 23 cze 2015

Do góry
i takie tam

Jestem w polu 10:00, 23 cze 2015

Do góry
Ogród na Batuty 09:58, 23 cze 2015

Do góry
Nowe hortencje limelight posadzone przed świerakami.
Ogród na Batuty 09:57, 23 cze 2015

Do góry
Kiepskie zdjęcia bo z telefonu
Borówki. Rabata wciąż się robi, więc nie wygląda to jeszcze dobrze.
"W kolorze blue" 09:57, 23 cze 2015

Do góry
Spieszmy się kochać rabaty, tak szybko odchodzą...
Moja działka. 09:55, 23 cze 2015

Do góry
Na róże zawsze miejsce znajdę,pewnie że chcę.
Muszę zrobić samą różankę tak jak u ciebie,kiedyś też tak miałam ,a teraz mam wszystko ,a najwięcej lili muszę je wyprowadzić tylko gdzie?
U mnie chyba ziemia za ciężka dla lili ,bo dużo mi zgniło.
Pomóżcie wyczarować mi ogród 09:52, 23 cze 2015

Do góry
Viola napisał(a)

Zaadoptowane naparstnice prześliczne. U mnie w tym roku też zagościły.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:48, 23 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Łukasz trawsko wysokie to co to jest? piękne!

Potrzebuję trawy , która o tej porze będzie już zdecydowanie bardzo widoczna. Co prawda moje zeszłoroczne gracki pewnie będą sporo wyższe w następnych sezonach bo potrzebują się zadomowić, ale jednak na razie to jeszcze nie jest to co bym chciała.
Ogród na skraju miasta 09:48, 23 cze 2015

Do góry
i wstępny projekt rabaty w południowej czesci działki ( czyli jak thuje urosną to będzie w cieniu)

dotyczy tego miejsca - wymiar planowanej rabaty około 530 x 930cm, te kulki bukszpanowe zostaną przesunięte do przodu, albo przeniesione w inne miejsce

Na razie zaplanowane: thuje szmaragdy ( juz posadzone), hortensje bukietowe ( białe), jakieś drzewka na pniu - wszystkie takie same, RH. kuningham white, niskie trawki + kulki bukszpanowe. Nie wiem czy nie założyłam za szerokiej tej rabaty, być moze to wszystko zmieściłoby się na węższej rabacie?
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 09:45, 23 cze 2015

Do góry
iwonadm,leon60 ,Kasya - z daleka to może i fajnie wygląda,ale daleko tej rabacie do ideału

Sebek -właśnie,jaka szkoda że tego pięknego zapachu nie można zatrzymać na zdjęciach
Urszulla - pojedyncze kwiatki śliczne,ale nad całymi rabatami trzeba jeszcze popracować długo....
Madzenka - e tam mistrzowska,haha. Lilie przynajmniej nadrabiają tło,które miały robić miskanty i odwracają uwagę od dziury,którą zrobiła róża niewypał

Malgosik - i biała ostróżka,z czarną pszczółką

Kindzia -pytasz jeszcze,u mnie wcale nie było....susza okropna. Dawaj

Jestem w polu 09:43, 23 cze 2015

Do góry
Dzwonki rozkwitły wszystkie na raz

kolorowy krwawnik

i pierwsza rozkwitająca hortensja

Ogród w Puszczykowie 09:41, 23 cze 2015

Do góry
wietrzyk napisał(a)
Dla Reni wyszperałam zdjęcie z 24 września ub roku. Kwitnące naparstnice

Dziękuję Asiu
Śliczne te Twoje naparstnice
W ogóle wszystko u Ciebie jest cuuuudne!!! Oglądam po kilka razy Twoje piękne rabaty i napatrzeć się nie mogę Rabata z grujecznikami, krwawnik, rabata z gaurami a już nie wspomnę o różanej ... ależ jest pięknie u Ciebie!!!

PS A jakie kwiaty rosną z tyłu za różami i na jakiej szerokości rozciągają się róże?

No i zapomniałam o rdeście - poezja
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:36, 23 cze 2015

Do góry
Witam Zrobiłam szkic działki co do linii rabat zastanawiam się nad liniami prostymi dlatego ze słup stoi 40 cm od furtki a 160 od ogrodzenia Może dać go w rabate w linii prostej około 2 Plan na najbliższy tydzień wytoczyć rabaty i zrobić plan nasadzeń Muszę jeszcze oddzielić jakoś trawnik od wjazdu bo trawa wszędzie po trochu Dzisiaj pada to dobrze bo u nas susza Pozdrawiam
Ogród na skraju miasta 09:35, 23 cze 2015

Do góry
Poniżej rzut niezagospodarowanej czesci, od zachodu chciałam zrobić warzywniak, zastanawiam się nad posadzeniem orzecha włoskiego oraz orzecha laskowego - gdzięs na środku trawnika tej cześci działki ( na lewo od sadu) - kompletnie nie mam jednak pomysłu na rabatę pod orzechami - jaki kształt rabaty, jaka wielkosć?
To co na różowo to isteniejące rośliny. poczynając od górnego lewego rogi to sa iglaki świerki i hjodły, potem jarząb z takim oszronionymi liśmi, wierzba na pniu, akacja szczepiona na poniu, wierzba na pniu, buk kolumnowy bordowy, i potem sa jeszcze 4 róze ( nienaniesione) Zastanawiam się czy nie posadzić tulipanowca na środku w dolnej czesci ( jest tam granica meidzy dwoma działkami, które tworzą obecnie jedną całość) tylko boję się trochę bo Tulipanowiec to ogromne drzewo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies