Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 21:56, 07 lip 2015

eee_taam napisał(a)
twój ogród jest przykładem jak pracowitość i upór dają piekne widoki

możesz byc z siebie dumna

obejrzalam kilka zdjęć z poczatku jeszcze chyba pierwszy wątek ...to jest przepaśćdwa inne światy

Pięć lat z ogrodowiskiem i tyle samo ciężkich prac ogrodowych ... Zatyram się przez to ogrodowisko żarcik ....
Syla 21:57, 07 lip 2015

GorAna napisał(a)

Zachwycam sie od dawna, po cichutku, Twoim ogrodem, jest dopieszczony w każdym calu
Mam pytanie; jakie krzewy rosną za czarwona żurawką?
Pozdrawiam

Sebastian mnie wyręczył To są tuje , jeszcze nie zdążyłam przyciąć ... Rozlazły się mocno ...
22:02, 07 lip 2015
Syla napisał(a)

Pięć lat z ogrodowiskiem i tyle samo ciężkich prac ogrodowych ... Zatyram się przez to ogrodowisko żarcik ....

ja ryje 2 sezon z ogrodowiskiem
i tu masz racje bo oceniam że jeszcze ze dwóch sezonów potrzebuje aby się rabaty wypelniły do stanu oczekiwanego...
potem ciąć i ograniczać i zabawiać się z trawnikiem!

Syla 22:02, 07 lip 2015

Cleo napisał(a)

Czy basen nie zasłania widoku z bujaczki? Jest mega wielki! Masz jakieś ujęcie jak to wygląda w całości?

Cleo , oczywiście, że zasłania .... Ale mi to nie przeszkadza .... Jedyne co mi przeszkadza to to, że nie zrobiłam sobie tego kółka pod basen z desek i opaski wokół niego w rodzaju podestu ... Wszystko przede mną
Syla 22:04, 07 lip 2015

Pawlus napisał(a)
Czad, czad i jeszcze raz czad!
Jak zobaczyłem Twoje szałwie wczoraj to dzisiaj sobie też kupiłem przed hortki. Mam nadzieję że równie wypasione za rok będą.

Jak te Anabelki radzą sobie na słońcu? Bo chyba dużo go mają. Chcę sobie posadzić ale boję się przypalania.

Będzie pan zadowolony z tej szałwii ... lubi wilgoć ... A co do hortensji to ona ciągle rośnie w tym samym nasłonecznionym miejscu ... W tym roku podlewa ją system w poprzednich latach ja ... Będzie dobrze o ile jej wody nie braknie .... Liście nie są przypalane ....
Syla 22:09, 07 lip 2015

eee_taam napisał(a)

ja ryje 2 sezon z ogrodowiskiem
i tu masz racje bo oceniam że jeszcze ze dwóch sezonów potrzebuje aby się rabaty wypelniły do stanu oczekiwanego...
potem ciąć i ograniczać i zabawiać się z trawnikiem!

Oj tak ... zapomniałam jeszcze o trawniku a to przecież również wymagający temat

Cięcie i ograniczanie to również absorbujące czasowo zajęcie ... żywopłoty cięłam przez dwa dni a kolejny dzień sprzątałam .... Panowie którzy zabierają mi odpady ogrodowe zastanawiają się skąd ja tego tyle mam
Sebek 22:41, 07 lip 2015

Syla napisał(a)

Na okoliczność imienia Ojca Chrzestnego ... no przecież wiesz

No wiem, tak się droczę Dotarła wiadomość?
GorAna 22:45, 07 lip 2015

Syla napisał(a)

Sebastian mnie wyręczył To są tuje , jeszcze nie zdążyłam przyciąć ... Rozlazły się mocno ...

Bardzo mi się podobają i chyba zgapię pomysł Twoich nasadzeń....jeśli pozwolisz?
Syla 22:47, 07 lip 2015

GorAna napisał(a)

Bardzo mi się podobają i chyba zgapię pomysł Twoich nasadzeń....jeśli pozwolisz?

śmiało , nie pytaj
mateuszmichn 22:49, 07 lip 2015

Syla napisał(a)

Piękny masz ten zakątek z huśtawką. Wszystko ładnie współgra, żywopłocij perfekcyjnie przystrzyżony. Fajnie wygląda żwirek, kora i trawka obok siebie, połączenie barw i faktur. Super