Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Konieczki 07:38, 07 lip 2015

07_Rene napisał(a)

Staram się, żeby było na czym oko zawiesić
Ja się tak nacięłam kilka razy, że teraz wolę wydać na benzynę niż płacić za przesyłkę kurierską. Szkółka, szkółce też nierówna...
Ciekawe co kupisz... Przyjdę zobaczyć

Nie kupiłam nic, bo stwierdziłam że za duży upał. Poczekam sobie i może dojrzeję do Jawornika (męża przekonam - hahahah)
Mirka 14:52, 07 lip 2015

Witam ja nie Waldek ale może pomogę.Ja mam Anabelki na słonecznym miejscu od wschodu do zachodu słońca czyli maks patelnia szczególnie teraz i dają radę podlewam dwa razy w tygodniu.Pozdrawiam serdecznie
07_Rene 15:05, 07 lip 2015

Mirka napisał(a)
Witam ja nie Waldek ale może pomogę.Ja mam Anabelki na słonecznym miejscu od wschodu do zachodu słońca czyli maks patelnia szczególnie teraz i dają radę podlewam dwa razy w tygodniu.Pozdrawiam serdecznie

Cześć
Chodzi o hortensje debolistne a nie anabellki
Moje anabelki też mam - słońce od południa do wieczora, i szukam im nowego miejsca, bo klapniete.
07_Rene 22:44, 07 lip 2015

babka napisał(a)
Tym stwierdzeniem rozbawiłaś mnie do łez :

Też w to do końca nie wierzę

Zakupów gratuluję, już sobie wyobrażam jakie miałaś ciśnienie by je zdobyć W końcu marzenia po to są by się spełniały, prawda ?
W którym miejscu hortki zamieszkają ??

Akurat hortensji dębolistnych nie planowałam, ale jak je zobaczyłam w szkółce to od razu zapragnęłam je mieć, tym bardziej, że trudno je kupić, cena była kusząca - 12zł, i mam gdzie je posadzić

Z prawej Burgundy, z lewej Snowflake

Mam dwie miejscówy, między domem a budynkiem gospodarczym. Na razie się zastanawiam i zbieram opinie.

Szkoda, ze nie wybieramy się w tym roku do znajomych na pd bo nie podarowałabym sobie wstąpić przy okazji do Ciebie
Mus się kiedyś spotkać !!

Koniecznie Zapraszam...
07_Rene 22:47, 07 lip 2015

Konieczki napisał(a)

Nie kupiłam nic, bo stwierdziłam że za duży upał. Poczekam sobie i może dojrzeję do Jawornika (męża przekonam - hahahah)

Może mózg wyparowaćod tego skwaru W Jaworniku duzy asortyment, przyzwoite ceny, ale minus też mają - niesolidnie opisane rośliny... Przy wielu brakowało podpisów

babka 22:53, 07 lip 2015

07_Rene napisał(a)

Ojej !
07_Rene 22:53, 07 lip 2015

Ciągle się zastanawiam co zrobić z tym miejscem....

Pechęrznica mnie tam strasznie drażni. Planowałam zamiast niej posadzic denienia zielonego z białym obrzeżem na liściach, a zamiast liliowców w samym przodzie żurawki fioletowe...

07_Rene 23:01, 07 lip 2015

babka napisał(a)

Ojej !

Dla Ciebie jeszcze jedno

babka 23:41, 07 lip 2015

To Anabell ? Bardzo dużo kwiatów ma i już mocno rozwinięte w porównaniu z moją. Cudowne ujęcia
Nie jestem przy kompie więc zdjęcia rabat słabo w tel widzę. Zerknę na nie jutro choć nie doradzę pewnie bo licho u mnie z umiejętnością komponowania roślin
Edit: dziękuję za piękną dedykację
07_Rene 07:15, 08 lip 2015

To Anabell... Nie wiem czy sie podniesie po ....

Była burza nad ranem. Tylko dzięki temu, że nasz dom otulony jest drzewami nie zerwało dachu - tak myślę, bo antene tv odleciała. Szkody w drzewach za to są (zdjęcia nie oddają ich w pełni), nie żałuję. Ale to sprzątanie

Po prawej przywalone cisy... ciekawe czy coś z nich jeszcze będzie?

okolice piwniczki, młoda lipa

Jakie, mocne drzewa, mogłabym posadzić??? Przychodzi Wam cos sensownego do głowy? bo u mnie pustka