Witam ja nie Waldek ale może pomogę.Ja mam Anabelki na słonecznym miejscu od wschodu do zachodu słońca czyli maks patelnia szczególnie teraz i dają radę podlewam dwa razy w tygodniu.Pozdrawiam serdecznie
Akurat hortensji dębolistnych nie planowałam, ale jak je zobaczyłam w szkółce to od razu zapragnęłam je mieć, tym bardziej, że trudno je kupić, cena była kusząca - 12zł, i mam gdzie je posadzić
Z prawej Burgundy, z lewej Snowflake
Mam dwie miejscówy, między domem a budynkiem gospodarczym. Na razie się zastanawiam i zbieram opinie.
Może mózg wyparowaćod tego skwaru W Jaworniku duzy asortyment, przyzwoite ceny, ale minus też mają - niesolidnie opisane rośliny... Przy wielu brakowało podpisów
Ciągle się zastanawiam co zrobić z tym miejscem....
Pechęrznica mnie tam strasznie drażni. Planowałam zamiast niej posadzic denienia zielonego z białym obrzeżem na liściach, a zamiast liliowców w samym przodzie żurawki fioletowe...
To Anabell ? Bardzo dużo kwiatów ma i już mocno rozwinięte w porównaniu z moją. Cudowne ujęcia
Nie jestem przy kompie więc zdjęcia rabat słabo w tel widzę. Zerknę na nie jutro choć nie doradzę pewnie bo licho u mnie z umiejętnością komponowania roślin
Edit: dziękuję za piękną dedykację
Była burza nad ranem. Tylko dzięki temu, że nasz dom otulony jest drzewami nie zerwało dachu - tak myślę, bo antene tv odleciała. Szkody w drzewach za to są (zdjęcia nie oddają ich w pełni), nie żałuję. Ale to sprzątanie
Po prawej przywalone cisy... ciekawe czy coś z nich jeszcze będzie?
okolice piwniczki, młoda lipa
Jakie, mocne drzewa, mogłabym posadzić??? Przychodzi Wam cos sensownego do głowy? bo u mnie pustka