Witam,
Mam nadzieję że troszkę mi pomożecie. Chodzi o zagospodarowanie niewielkiej skarpy wokół tarasu. Skarpa usytuowana jest od zachodu 7 m i południa 11 m do tego wchodzą jeszcze schody więc do zagospodarowania zostaje troszkę mniej. Na chwilę obecną nie korzystamy z tarasu w upalne dni bo jest tam "patelnia". Najlepiej byłoby go oslonic tylko czym?Pomożecie? Wiem że jeszcze musimy nasypac więcej ziemi bo teraz jest stanowczo za mało.Pozdrawiam.
Od strony południowo zachodniej.
Od strony południowej
Od zachodu.
P.S. Tak wiem trawa nam troszkę przyschła
Sebku zmiana na linie proste , jak najbardziej na plus.... od razu zrobiło się bardziej ...... elegancko ..... wydaje mi się że proste kształty wydają się być bardziej eleganckie od falistych .... a rabaty bylinowej tak juz rozrośniętej zazdroszczę ... głównie przywrotnika ...
Mad - takie śniadanka to tylko w wakacje
A takie wakacje, jak w ogrodzie - mogą zastąpić wojaże po świecie.
I wcale mi nie żal. Jest sielsko. Tylko M pojechał do pracy i trochę samotne te śniadanka ... A dzieciaczki długo śpią, bo są wakacje
Faktycznie, czerwień Montany w połączeniu z grackami i bordowymi berberysami bardzo mi się podobuje. Jest energetycznie.
A jak potrzebuję ukojenia, mam żółtą, spokojną kolorystykę Graham Thomasa.
i te berberysy wybarwione..wszystko razem daje mocne doznania
ja kombinuję z rabatką,przesadzam bukszpany,sadzę róże,trawki,zamawiam nowe i dalej szukam inspiracjijuż mam pomysł na podsadzenie iglaków...;końca nie widać ale ...jaki koniec? my przecież lubimy nowe wyzwania)czyż nie
Córkę często zachęcam do robienia zdjęć Każda osoba widzi ogród inaczej Fajnie ogląda się ogród oczami innych Ja robię zdjęcia najczęściej pod kątem, co pokazać na Ogrodowisku
Moja różowa różyczka nn na pniu w pełni rozkwitu
Wczoraj załamałam się widząc ten pąk, bo ma to być Chopin, a tu żółty kolor. Na szczęście zajrzałam dziś do Irenki i u niej Chopin ma też żółte pąki, jest więc nadzieja, ze mój też będzie biały
A róże najlepiej jak kwitną i widać co się kupuje, he, he chociaż ja jedną tylko tak kupiłam, ale u Choduna to co zamawiałam, to się potwierdziło, jak się pomylili to przysłali to co powinni
Z ogrodowych nowości: śniadanko jadłam sobie na tarasie i raczyłam się cudnym widokiem mojej Montany. Kilka dni temu pisałam, że ją wysadzę stąd na rzecz angielskich róż. Chyba to usłyszała, bo uroczyła mnie ogromem kwiatów. Na jednej gałązce naliczyłam 16 pąków kwiatowych - kwitną jak bukiet - niesamowite. Zostają więc tutaj
Na dodatek wychylają łebki nad murki tarasowe, abym mogła podziwiać je z okna tarasu
Chopin w pąku jest żółty??? Ależ się cieszę! Właśnie czekam na kwiaty mojego młodego Chopina. Zobaczyłam wczoraj żółty pąk i zmartwiłam się - pomyślałam, że to pomyłka przy zakupie. A teraz mam nadzieję, że jednak to Chopin