Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

Dorota123 18:56, 05 lip 2015

Piękne widoki, medal za to, że Ci się chciało w ten upał robić zdjęcia. Ja porobiłam przed 8 rano.
bozga 21:18, 05 lip 2015

Hej Dorotko, miło, że wpadłaś
Po obejrzeniu prognozy pogody wpadłam trochę w popłoch,pewnie bez szkód w ogrodzie w czasie burz się nie obędzie. Specjalnie zwiastunów na razie nie widać a mieszkam zaledwie ok 40 km od zachodniej granicy skąd mają nadejść. Najbardziej obawiam się o Anabelki z przedogródka bo mają największe kwiaty
Wybaczcie tą dłoń ale tylko tak mogę odnieść się do wielkości kwiatów ( jestem wysoką osobą i dłoń też nie należy do najmniejszych )

bozga 21:23, 05 lip 2015

Przedogródek z różnych perpektyw ( po usunięciu resztek trawnika w tym roku), średni szpaler to Vanilki, najniższy pod dereniem to Pinky Winky

I z bliska malutki jeszcze berberys Natasza
bozga 21:30, 05 lip 2015

I troszkę różu na dobranoc
Tę różę na pierwszej fotce mam od dawna ( razem z The Fairy), w tym roku pierwszy raz się pochorowała (opryskałam Topsinem i zacznę wdrażać inne sposoby , na które natknęlam się zwiedzjąc Wasze ogródki )

A to efekt braku silnej woli- nowy zakup róża Caribia

zbigniew_gazda 21:50, 05 lip 2015

Oj trzeba trzymać rękę na pulsie bo u Bożenki będzie raj hortensjowy. I dobrze że zabrakło silnej woli- róża śliczna. Podlewaj ja teraz w te upały. Miesiąc temu posadziłem 2 róże (z doniczek), kilka dni podlewałem i uznałem że już sobie poradzą.
Wznowiłem teraz podlewanie bo zaczęły im zasychać kwiaty.
Tesska 22:07, 05 lip 2015

Bozga piekne te hortensje , takie zdrowe , anabelki faktycznie ogromne , i jeżówki śliczne , berberysy ładnie sie zaczerwieniły moje tez maja słoneczko czekam na efekt , zachęciłas mnie do innych berberysów i zapisałam nazwe hortensji które polecasz różyczka na ostatniej fotce śliczniutka też ja ogladałam , kosztowała 100zł
bozga 22:17, 05 lip 2015

Cześć Tereska, miło, że wpadłaś. Z tą ceną to chyba chciałaś napisać 10 zł , ja za swoją dałam 16 zł w miejscowym sklepie ogrodniczym . Pozdrawiam
monibob 13:37, 06 lip 2015

Wspaniałe te hortensje, naprawdę niezwykle urodziwe. Ja dopiero zaczynam przygodę z hortensjami,m ba w ogóle z ogrodem, ale tu bedę kierowała zawsze swoje kroki. Po magicznej sile już widać świeże i ladne przyrosty, w przyszłym roku przytnę w marcu i może nie bedą takie gibkie gałązki jak w tym roku. Anabelka moja wcale nie kwitnie w tym roku tak odchorowała przesadzenie. Rośnie w miejscu gdzie słońce ma przez godzinę 2 koło 15 i jest taka biedna poparzona że aż żal na nia patrzeć, to samo ogrodowe. Chyba muszę gdzieś przesadzić, tylko gdzie, jak u mnie prawie wszędzie słońce
aga_podlasie 23:31, 06 lip 2015

Bożenko, sama nie wiem co piękniejsze - hortensje czy róże. Twój ogród daje mi nadzieję, że hortensje pasują do wszystkiego
jona 12:52, 07 lip 2015

bozga napisał(a)

Co to za wiciokrzew? Pachnący jest?
Mogę prosić o fotkę kwiatu z bliska? W pąkach są białe a jak rozkwitają to biało - żółte?